<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Základní část | neděle 20/08/2017, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Návštěva: 2 812 diváků (49 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž

    Přestože ani jeden ze soupeřů není v úvodu sezony v ideálním rozpoložení, hrál se v úvodním poločase na Střelnici bezstarostný fotbal plný šancí. Jako první zahrozila už ve druhé minutě Dukla, ale Schranz v ideální pozici zamířil přímo do brankáře Hrubého.

    Domácí se dostali ke slovu v sedmé minutě, kdy nejprve Mihálik jen o kousek minul pravou tyč a vzápětí přestřelil Mehanovič. Mrzet je to příliš nemuselo, protože v 15. minutě našel Hanouskův centr Tecla a útočník, který se do Jablonce minulý týden vrátil na hostování z mistrovské Slavie, se nemýlil.

    O sedm minut později mohlo být vyrovnáno. Schranz dostal míč za obranu, obešel Hrubého, ale střelu útočníka Dukly zastavil na brankové čáře Masopust. Trest přišel po půlhodině hry, kdy po Kubistově přihrávce zakončil přečíslení přesnou střelou z voleje Mehanovič.

    Dvoubrankové vedení vydrželo domácím pouze dvě minuty. Obrana Jablonce trestuhodně zapomněla ve vápně na Schranze a útočník Dukly po centru Podaného už svou třetí velkou šanci v utkání proměnil. Jablonec si mohl vzít náskok zpět v samotném závěru poločasu, ale Tecla vychytal Rada.

    Po přestávce už se hrálo opatrně a na první šanci se čekalo až do 73. minuty, kdy si Tecl zopakoval neúspěšný souboj s Radou. Naopak z první šance Dukly ve druhém poločase hned padl vyrovnávací gól. Po trpělivé akci a centru Miloševiče se na zadní tyči prosadil Holenda a připravil domácí o první výhru v sezoně.

    Jablonec má bilanci tři remízy a jedna prohra, z posledních jedenácti ligových zápasů vyhrál jediný. Dukla na tom není v sezoně s bilancí výhra, remíza a dvě prohry o moc lépe.

    Ohlasy trenérů: 

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Na Duklu jsme se připravili. Od začátku jsme postavili čtyři útočníky. Přesto si první šance, které jsme naštěstí přežili, vytvořila Dukla. V dalším průběhu jsme hráli dobře, dali dvě krásné branky. Věděli jsme, že Dukla bude hrát na brejky, ale bohužel po jednom takovém snížila. Do druhé půle jsme šli s tím, že si na to budeme dávat větší pozor, že nebudeme nechávat strany volné. Ovšem po jedné ztrátě jsme inkasovali na 2:2. V poslední minutě Trávník neproměnil penaltu. Mohli jsme mít body tři, máme jeden. I přesto, že jsme všechny dosavadní zápasy mohli vyhrát, nestalo se a máme pouze tři body. Penalta byla obrovská šance a ne zbytečně se říká, že se nedá chytit pouze špatně kopnout a Trávník ji špatně kopnul. Michalovi se dnes moc nedařilo, proto ji měl kopat někdo jiný, ale po bitvě je každý generál."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Pokud se na to podívám z pohledu výsledku, tak bod z venku je skvělý. Navíc z Jablonce. Viděl jsem poslední tři zápasy, ve kterých hrál skvěle, a určitě je tento bod obrovsky cenný. Z pohledu hry byli domácí v první půli více na míči, šance se střídaly, ale góly dával Jablonec. Po druhé brance domácí polevili a dovolili nám dát kontaktní branku. Začátek druhé půle jsme byli hodně na baloně, ale prakticky jsme se na polovinu soupeře dostali až při vyrovnávací brance. Následná pasáž byla lepší pro nás, ale předfinální fázi jsme nevyřešili dobře, i proto branku nepřidali. Závěr byl hektický. Bylo to hodně otevřené. V poslední minutě prošel stoper od poloviny až na penaltu, to je pro mě zlý sen. Nicméně jsme to zvládli, když Trávník rozhodující penaltu nedal. Zda byla? Z Našeho pohledu těžko hodnotit. Pokud ji rozhodčí písknul asi byla. My si musíme spíš rozebrat co jsme měli udělat, aby se to nestalo."

    FK Jablonec - FK Dukla Praha 2:2 (2:1)

    Branky: 15. Tecl, 30. Mehanovič - 32. Schranz, 78. Holenda.
    Rozhodčí: Houdek - Kubr, Koval.
    ŽK: Masopust - Podaný, Ostojič.
    Diváci: 2812.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Tecl, Kubista, Trávník, Mihálik (88. Diviš) - Mehanovič (70. Zelený), Doležal (60. Jovovič). Trenér: Klucký.

    Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bezpalec, Miloševič (88. Bílovský), Tetour - Koval (79. Djuranovič), Holenda, Schranz (67. Mustedanagič). Trenér: Hynek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.