<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Základní část | sobota 12/08/2017, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly


    Návštěva: 6 115 diváků (76 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž

    Fanoušci Slovácka se poprvé radovali už v šesté minutě, když Havlík vystihl nepovedenou malou domů, a i když jeho pokus o obstřel Vašek kryl, k odraženému míči měl nejblíže Zajíc a uklidil jej k levé tyči hostující branky.

    Chvíli na to Baník inkasoval podruhé. Machalík při brejku výtečně našel Navrátila, který postupoval ze strany na Vaška. Ten sice opět skvěle zasáhl, jenže u odraženého míče byl nejdříve domácí Šumulikoski, jehož zpětnou přihrávku z hranice šestnáctky uklidil do branky Daníček.

    A ve 22. minutě dokonali domácí raketový nástup. Daníček si položil hostujícího brankáře, poslal míč před branku a nabíhající Havlík už měl snadnou práci.

    Baník se však nevzdal a rychle korigoval skóre. Po přímém kopu Baníku si na Stáňův centr naběhl Šindelář a hlavou snížil. Ve 36. minutě pak dostal Baník možnost kopat pokutový kop po faulu Divíška na Baroše a sám faulovaný bezpečně proměnil.

    Těsně před poločasem mohl dokonce srovnat stav Poznar, po Bredově centru z pravé strany ale hlavičkoval vedle Hečovy branky. Místo toho tak přišla pro hosty rána v podobě čtvrté domácí branky, která definitivně rozhodla. Po centru z levé strany se míč snesl až na hlavu nikým nehlídaného Hofmanna a bylo to 4:2.

    Do druhé půle nastoupil Baník se dvěma změnami v sestavě a právě jeden ze střídajících hráčů De Azevedo poslal v 52. minutě do sóla proti Hečovi Baroše, domácí gólman ale dokázal hostujícího útočníka vychytat.

    Tempo a bezstarostnost obran po domluvě trenérů v poločase viditelně opadla a šancí v druhé půli ubylo. Baník v závěru vrhl vše do útoku a obrana Slovácka byla v plné permanenci.

    Slovácko už si ale první výhru v sezoně pohlídalo, navíc v nastavení po brejkové situaci přidal svůj druhý gól v zápase Havlík.

    Ohlasy trenérů:

    Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Jako s Jabloncem se nám povedl vstup do utkání, po první brance jsme ale na rozdíl od něj nevyklidili střed hřiště, naopak byli jsme agresivní, aktivní, dobře jsme kombinovali, po zásluze jsme šli do tříbrankového vedení. Pak ale následovala slabší pasáž, i když si myslím, že první gól Ostravy byl po opačném faulu. A o chvíli později jsme nechali volný střed velkého vápna, penalta, faul, kontaktní gól, v tom okamžiku zápas začínal prakticky znovu. Nám nesmírně pomohl čtvrtý gól, který nám zase zvednul sebevědomí. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a přerušili tu devítizápasovou sérii bez výhry, která nám byla připomínána. Kdybych řekl, že jsem čekal 5 vstřelených branek tak bych lhal. Věděli jsme že nás čeká těžký zápas, ale potěšilo mě, že jsme dokázali věci z tréninku konečně přenést do zápasu. Větší důraz, lepší předfinální fázi, a to vedlo k vítězství. Už v pátek nás ale čeká Sparta, ale rozhodně tam nepojedeme se svěšenými hlavami a tato výhra nám hodně pomůže a zvedne sebevědomí."

    Radim Kučera (trenér Ostravy): "Prohra je krutá, ale zápas jsme si lehkovážnými chybami zpackali sami. Hlavně první gól, kdy jsme soupeři nabídli šanci, nedohráli následnou situaci, Slovácko bylo důrazné, pak po podobných akcích přišel druhý, třetí gól a vypadali jsme, že jsme na kolenou. Ale nesložili jsme se, jak by možná udělala spousta týmů. Dostali jsme se na 3:2, což by bylo ještě pro poločas super, jenže dostaneme na 4:2. Snažili jsme se hrát aktivně, domácí se soustředili na defenzívu, už tak nedrželi míč, podnikali kontry, což je vždycky nebezpečné a obzvláště na Slovácku se těžko hraje. Slovácko bylo produktivní, hrálo chytře, my jsme se za každého stavu rvali o výsledek, stavěli se na nohy, jen když jsme mohli zápas zdramatizovat, tak jsme neproměnili své šance a domácí nás trestali. V prvním poločase byla vidět velká dominance Daníčka, který vyhrál obrovské množství soubojů, posbíral spoustu odražených míčů a z toho těžil Machalík nebo další záložníci Slovácka."

    1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava 5:2 (4:2)

    Branky: 23. a 90.+1 Havlík, 6. Zajíc, 11. Daníček, 45. Hofmann - 28. Šindelář, 36. Baroš z pen.
    Rozhodčí: Franěk - Paták, Pelikán.
    ŽK: Navrátil, Divíšek, Reinberk - Granečný, Baroš, Hrubý, Hlinka.
    Diváci: 6 115.

    Sestavy:

    Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Daníček, Šumulikoski - Navrátil 90. Juroška), Machalík, Havlík - Zajíc (80. Kubala). Trenér: Levý.

    Ostrava: Vašek - Breda (76. Mičola), Pokorný, Šindelář, Sus (46. Azevedo) - Granečný, Hlinka, Hrubý, Stáňa - Poznar (46. Šašinka), Baroš. Trenér: Kučera.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.