<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    2. kolo, Základní část | pondělí 07/08/2017, 17:00 | Městský stadion | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 5 000 diváků (100 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    V sestavě Sparty se hned objevila posila Biabiany, jehož hostování z Interu Milán letenský celek oznámil teprve dnes. A francouzský křídelník hned ukázal, proč o něj trenér Stramaccioni tolik stál. Už v 15. minutě měl první velkou šanci, když si naběhl za obranu na dlouhý nákop a ocitl se sám před brankářem. Vejmola ho však vychytal a dorážce do prázdné branky zabránil Stronati.

    Ve 28. minutě už ale Biabiany gól zařídil svou rychlostí. Doběhl zdánlivě ztracený míč a přesným centrem našel hlavu Lafaty, který zblízka protlačil míč přes Vejmolu.

    Mladá Boleslav po vyřazení z Evropské ligy výrazně obměnila sestavu. Místo Diviše byl v brance Vejmola, stoper Čmovš se posunul na beka, odkud se Pauschek vysunul do zálohy. První šanci v sezoně dostal také Takács. Celkově tak byla sestava výrazně defenzivněji laděná než v předchozím průběhu sezony. A tak i když domácí Spartu vykombinovali, chyběl jim větší počet hráčů ve vápně.

    Také Sparta pozměnila sestavu: do základu se dostali Zahustel, Sáček či brankář Koubek, který nahradil nejistého Dúbravku. Reprezentační gólman však musel zasahovat prakticky jen proti ráně Fleišmana ze 14. minuty.

    Sparťanská obrana byla pevná i po změně stran, kdy si Boleslav vytvářela tlak, ovšem bez větších šancí. Trenér Uhrin proto poslal do hry i novou útočnou posilu Babalje, ovšem výraznější vzruch přinesla až 83. minuta, kdy se domácí vehementně dožadovali penalty za domnělou ruku Štetiny. Sudí Jílek však zůstal v klidu. Krátce nato pálil vedle Takács, ale Sparta už si výhru pohlídala.

    Potvrdit ji mohl Plavšič, který šel po krásné Rosického přihrávce sám na gólmana, ale Vejmola ho vychytal. A o chvilku později ho zablokoval v další šanci Stronati. Gólu se mohl dočkat i Rosický, jenže v nastavení trefil hlavičkou tyč.

    Ohlasy trenérů: 

    Dušan Uhrin mladší (trenér M. Boleslavi): "Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Byli jsme aktivní, jak jsme chtěli, ale chyběl mi tam důraz ve středu hřiště a nebyli jsme tak nebezpeční jako v minulých zápasech. Navíc jsme si nepohlídali náběhy za obranu, na což jsme se upozorňovali. Oproti minulým zápasům jsme byli neproduktivní směrem dopředu. A nebylo to tím, že bylo v sestavě více defenzivnějších hráčů, protože Pauschek i Takács byli dopředu aktivní. Chtěli jsme tam dát čerstvé hráče, Takács vypadal v tréninku velmi dobře, s Vejmolou v brance jsme chtěli přivolat štěstí, to se nepovedlo, ale zachytal dobře. Teď máme před sebou zápas venku, bude těžké se z toho dostávat, ale nehrajeme špatný fotbal. Chce to uzdravit hráče jako Chramosta a Mebrahtu a bude to zas dobré."

    Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Biabiani byl první hráč, kterého jsem chtěl přivést, když jsem mluvil s panem Křetínským, ale byla to dlouhá jednání. Hraje fotbal, který chci po hráčích. Ještě není stoprocentní, ale je to pro mě velmi důležitý hráč. V týmu máme dobrou konkurenci, tahle sestava může být ale velmi blízko té, která bude nastupovat v dalších zápasech. Tahle výhra je pro nás strašně důležitá. V Boleslavi to nebude lehké pro žádný tým. Dnes to byl ale z naší strany zatím nejlepší týmový výkon. Všichni bojovali za Spartu a bojovali o výhru. Na Koubka jsem byl přísný, nepřišel v ideální formě do přípravy, teď zhubnul a byl připravený. Zahustel dostal šanci, protože jsme potřebovali beka, který je silnější v defenzivě, zatímco Karavajev je spíše ofenzivní. Aktuálně je jednička a je na něm, jestli si to udrží. Tento týden budeme mít jednání s vedením a rozhodneme se o kádru. Nyní máme 26 hráčů a to je podle mě moc."

    FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 0:1

    Rozhodčí: Jílek - Blažej, Arnošt.
    ŽK: Stronati - Čivič, Sáček.
    Diváci: 5000.

    Sestavy:

    Boleslav:
    Vejmola – Čmovš (74. Babalj), D. Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Jánoš (72. J. Rada) – Pauschek, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko (64. Mareš). Trenér: Svědík.

    Sparta: Koubek – Zahustel, Mareček, Štetina, Čivič – Mandjeck, Sáček – Biabiany (79. Karavajev), M. Frýdek (63. Rosický), Ben Chaim (71. Plavšič) – Lafata (C). Trenér: Stramaccioni.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.