<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    2. kolo, Základní část | sobota 05/08/2017, 17:00 | Ďolíček

    Góly


    Návštěva: 4 192 diváků (67 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž
    V sestavě Bohemians si ligovou premiéru odbyl sparťanský odchovanec Reiter a na pravé straně hodně provětrával karvinského kapitána Eismanna. Aktivita se mu vyplatila po půlhodině hry, kdy měl sice na Eismanna výraznou ztrátu, přesto ho dokázal předběhnout, získat míč, vniknout do vápna a tam najít Barteka, který otevřel skóre.

    Bohemians tak korunovali svůj tlak. Dostávali se do nebezpečných pozic, ale Švec a Bartek pálili těsně vedle. Naopak Karviná se dlouho prosazovala jen po rohových kopech, po kterých měli možnosti Kalabiška a Štepanovský, ale brankáře Fryštáka nepřekonali.

    Jenže ve 38. minutě Karviná z ničeho nic rozebrala domácí obranu a srovnala. Štepanovský si naběhl za obranu, patičkou přiklepl míč Wágnerovi a ten propálil Fryštáka. Navíc hosté mohli skóre ihned otočit. Štepanovský se ocitl sám před brankářem, ten mu ale při snaze o kličku míč odebral.

    Po změně stran tempo opadlo a šancí ubylo, jelikož se hrálo především ve středu hřiště. Dlouho tak byl jedinou šancí náběh domácího Maška a jeho střela z úhlu vedle branky.

    Hru Bohemians oživil až střídající Kabajev, který si dvakrát dobře naběhl za obranu. Poprvé byl u míče dříve hostující gólman Berkovec, podruhé ho Kabajev efektně přeloboval a vstřelil gól, který mu však sudí kvůli ofsajdu neuznali.

    Domácí fanoušci se přesto vítězného gólu nakonec dočkali. V 85. minutě centr z pravé strany propadl ve vápně až k nabíhajícímu Jiráskovi a ten z voleje zařídil tři body. Potvrdit je ještě mohl Kabajev, ale trefil jen tyč. Wágnerovu snahu o vyrovnání pak zastavil Šmíd.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "V první půli se nám dařilo plnit náš taktický plán a bylo tam hodně šancí, ale vytěžili jsme z toho jen gól. A Karviná, která byla nebezpečná jen ze standardek, nás po brejku vytrestala. Z docela kvalitní hry jsme měli jen remízový poločas a někteří hráči si přestali věřit. To ztracené sebevědomí jsme se jim snažili vrátit a upozorňovali je, že musíme být trpěliví a hrát po zemi, konstruktivně a nenakopávat, protože bychom měli malou šanci vyhrávat souboje. Povedla se nám střídání, Kabajev to oživil, Nečas nahrál na gól, který dal Jirásek. Čtyři body jsou důležité i pro psychiku hráčů, protože tu máme mladé hráče, kteří v lize začínají. Nemáme za sebou výsledkově dobrou přípravu. Nevěděli jsme, jak na to budeme. Neměli jsme k dispozici Tetteha, nešli jsme do zápasu v nejlepším rozpoložení a o to více jsem spokojený, že jsme to zvládli, i když to bylo napínavé až do konce."

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Herně to nebylo dobré utkání, nedařila se nám hra s míčem, což je ve fotbale to nejdůležitější. Přesto jsme tam měli za stavu 0:0 šance po rozích, a kdybychom proměnili, mohlo to vypadat jinak. Ve druhé půli už jsme nebyli nebezpeční, a když je obrana přetížená, tak se nějaká chyba stane a ta také přišla. Jsem zklamaný z pasivity týmu a celkově ze hry. I kdybychom to uhráli na remízu, tak bych nebyl spokojený. Domácí Reiter hrál velmi dobře, Pavel Eismann už měl žlutou kartu, měl jsem strach z vyloučení, proto jsem ho stáhl v poločase. Také jsem chtěl tu situaci na naší levé straně změnit, protože v první půli vyznívala pro domácí."

    Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:1 (1:1)

    Branky: 30. Bartek, 85. Jirásek - 38. Wágner.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Kříž.
    ŽK: Bartek, Kuchta - Eismann, Šisler, T. Weber, Janečka.
    Diváci: 4 192.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Švec - Reiter, Hašek ml., Mašek (60. Kabajev), Bartek (79. Jirásek) - Kuchta. Trenér: Hašek st.

    Karviná: Berkovec - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (46. Vondra) - Janečka, Šisler - Štepanovský (87. Ramírez), Panák (71. T. Weber), Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.