<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 27/05/2017, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly


    Návštěva: 6 082 diváků (76 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž

    Ještě před utkáním se vedení Slovácka oficiálně rozloučilo s Lubošem Kaloudou, který ve třiceti letech kvůli zdravotním problémům skončil s aktivní činností.

    Slovácko vstoupilo do utkání aktivněji, mělo po většinu úvodního poločasu mírnou územní převahu. Sparta se snažila o kombinační hru ve středu pole, přes pozorné domácí zadáky se ale do střeleckých šancí nedostávala. Pouze po deseti minutách zahrozil Lafata, jehož střela z hranice trestného území o metr minula branku.

    Domácí fotbalisté se dostávali častěji do náznaků šancí. Nebezpečí hrozilo zejména z protiútoků po levé straně, které vedl devatenáctiletý Rezek. Ve 22. minutě našel po přesném centru zcela volného Zajíce, jehož hlavička ale postrádala razanci. Ve 38. minutě po Navrátilově centru Zajícova střela minula branku.

    V závěru poločasu zahrozila ještě jednou Sparta, po Hybšově centru z levé strany však Lafata postrádal opět přesnost. Těsně před koncem prvního dějství měl nejblíže ke skórování domácí Rezek, jeho střelu ale stačil brankář Bičík vyrazit.

    Trenér Sparty Rada, kterého by měl po sezoně nahradit bývalý kouč Panathinaikosu nebo Interu Milán Andrea Stramaccioni, sáhl před začátkem druhého poločasu ke dvěma změnám. Do hry zařadil Frýdka s Julišem místo Vatajelua a Václava Kadlece. A vyplatilo se. V 68. minutě se po Šuralově střele dostal míč k Julišovi, který jej na druhý pokus dotlačil do sítě.

    Z vedení se Sparta radovala pouze čtyři minuty. Po Havlíkově centru nechali zadáci letenského celku volný prostor Šumulikoskému, který vyrovnal. Navzdory závěrečné snaze se už Spartě strhnout vítězství na svou stranu nepodařilo.

    Ohlasy trenérů:

    Stanislav Levý (trenér Slovácka): Hodnocení začnu u obdržené branky. Těsně před tím jsme měli velkou šanci, kterou jsme neproměnili a vzápětí inkasovali. Už jsem myslel, že dám na tiskovce klasickou dlouhohrající desku, že předvádíme fotbal, na který se dá dívat. Mužstvo udělalo pokrok, který není oceněn bodovým ziskem. Nakonec se nám podařilo dosáhnout na remízu. Co se týče šancí a průběhu hry, tak jsme si možná zasloužili tři body. Přesto musím říci na závěr kompliment, jakým způsobem se tým k zápasu postavil a jaký výkon předvedl. Nyní mohou jít hráči na krátkodobou dovolenou a trochu si odpočinout."

    Petr Rada (trenér Sparty): "Jsme zklamaní, nebo já jsem zklamný. Myslel jsem, že tady urveme tři body, což se nám nepodařilo. V prvním poločase jsme nehráli dobře, byli jsme u všeho pomaleji, neměli držení míče. Každou třetí přihrávku jsme ztratili. Domácí byli lepší, my jsme neměli ani jednu šanci. Pouze Lafata jednou mířil vedle. Poločasové změny a zařazení čerstvých hráčů se zařazením Lafaty na hrot a Frýdka doprostřed se projevilo v tom, že jsme byli aktivnější, měli jsme častěji míč v držení. A také byla naše hra o poznání lepší. Dostali jsme se do vedení. Potom jsme dostali ze standardní situace branku, kterou bychom neměli dostávat. Je to o zodpovědnosti každého hráče. Remíza je spravedlivá. Už o nic nešlo, ale Sparta by měla cíl pokaždé vyhrát. Po zápase jsem se se všemi rozloučil a poděkoval za spolupráci hráčům i členům realizačního týmu."

    1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1 (0:0)

    Branky: 72. Šumulikoski - 68. Juliš.

    Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Caletka.

    ŽK: Reinberk - Vácha. M. Kadlec.

    Diváci: 6082.

    Sestavy:

    Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Šimko - Šumulikoski - Navrátil, Machalík, Havlík, Rezek (58. Ťok)- Zajíc (89. Ju Kang-hjon). Trenér: Levý.

    Sparta: Bičík - Zahustel, Karavajev, M. Kadlec, Hybš - Vácha, Sáček (85. Čermák) - V. Kadlec (46. Frýdek), Lafata, Vatajelu (46. Juliš) - Šural. Trenér: Rada.


    FOTO: ČTK



    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.