<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    29. kolo, Základní část | sobota 20/05/2017, 17:00 | Městský stadion | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 5 000 diváků (100 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž
    Hosty poslal v Boleslavi v jedenácté minutě do vedení Michael Ngadeu, v 85. minutě přidal druhý gól Ruslan Mingazov a minutu před koncem už jen snížil Jan Chramosta. Domácí poprvé po sedmi kolech prohráli a na čtvrtém místě tabulky, které znamená účast v předkole Evropské ligy, mají jednobodový náskok před pátými Teplicemi.

    Slavistický trenér Šilhavý musel udělat změny v záloze. Ze zdravotních důvodů chyběli Barák se Sýkorou, na pravém kraji zálohy tak poprvé od derby nastoupil od začátku Tecl a v útoku hrála dvojice Škoda a Mešanovič.

    Boleslav nezachytila úvod a Slavia si díky tomu od prvních minut vytvořila tlak, který brzy korunovala vedoucí brankou. V desáté minutě zblokovala Zmrhalovu šanci obrana na roh, po němž přetlačil Ngadeu nedůrazného Vejmolu a hlavou otevřel skóre. Kamerunský vítěz letošního afrického šampionátu dal pátý gól v české lize.

    Boleslav se nemohla dostat do tempa a nedařilo se jí navázat na výkon z Plzně, kde v minulém kole vedla 3:0 a nakonec remizovala 3:3. Domácí za první půli neměli šanci a naopak mohli být rádi, že v 33. minutě neinkasovali podruhé, když Lüftnerova hlavička prolétla jen těsně vedle.

    Domácí vstoupili do druhé půle aktivněji, ale nebezpečnější byla i dál Slavia. Mešanovič nejprve v tísni mířil mimo a poté ho vychytal Vejmola. Boleslav začala hrozit až s příchodem střídajícího Chramosty.

    Po hodině hry poprvé vážněji zasahoval hostující gólman Pavlenka, který vytáhl střelu bývalého slávisty Železníka. Boleslav ožila a chvíli poté měl blízko k vyrovnání Chramosta. Brankář Pavlenka špatně vyběhl, ale domácí útočník to nepotrestal a zamířil vedle.

    Deset minut před koncem mohl rozhodnout hostující Bořil, jehož střelu zastavilo až břevno. Boleslav pak vystupňovala tlak a Slavii po Přikrylově střele podržel Pavlenka. V 85. minutě Pražané pojistili své vedení. Míč se z levé strany dostal až před střídajícího Mingazova, jemuž první pokus o střelu nevyšel, ale z druhého už k tyči zvýšil.

    Minutu před koncem ještě zdramatizoval snižující trefou k tyči závěr střídající Chramosta, ale Slavia už klíčovou výhru udržela. Mrzet jim nemusely ani dvě zahozené šance v závěru v podání Mingazova a Hušbauera.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "První poločas byl z naší strany, nechci říct slabý, ale s přílišným respektem k soupeři. Bylo tam málo hráčů, kteří měli odvahu hrát. Směrem dopředu byli aktivní akorát Přikryl a Fleišman. Ofenzivní fáze nepracovala, jak by měla. Slavia si tím vytvořila tlak a korunovala ho lacinou brankou ze standardky. V poločase jsme si řekli, že není proč mít strach. Druhý poločas byl z naší strany úplně jiný, začali jsme hrát odvážněji, lépe se pohybovat a vyhrávat souboje. Korunoval z toho tlak, šance, ale jestliže chceme proti soupeři jako Slavia uspět, musíme ty šance proměnit. My jsme ji proměnili až za stavu 0:2 a to bylo pozdě. Hlavní příčinou prohry byl prohospodařený první poločas. Je dobré, že Teplice nevyhrály a pořád to máme ve svých rukách."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "V kabině to úplně nevypadá jako po vyhraném zápase, tak nějak jsme všichni skleslí, i když bychom se měli radovat. Narážím na výsledek z Brna, při tom vývoji. Někdo už slavil a pak přišla zpráva, že Plzeň vyhrála. Tak jsme se zase zklidnili. Zápas byl těžký, důležité vítězství pro ten poslední krok. Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře a dali jsme gól. Pak jsme přenechali střed pole soupeři. První poločas jsme to dohráli, v druhém poločase tam dal soupeř druhého útočníka, šel tam jednoduchou hrou, dlouhými nákopy a to nám dělalo starosti. Vepředu jsme nepodrželi balon, mohli jsme vyřešit spoustu situací lépe. Soupeř tlačil, tlačil, ale gól nedal. Naopak jsme ho vstřelili my a vypadalo to, že to v klidu dohrajeme. Ale opak byl pravdou. Dostali jsme gól v závěru a z naší strany tam byla trochu hektika. Nicméně jsme to zvládli. Jsme rádi, že to máme před posledním zápasem na Strahově ve svých rukách. Bylo by to úžasné zakončení sezony. Tréninkový proces bude probíhat na Strahově."

    FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

    Branky: 89. Chramosta - 11. Ngadeu, 85. Mingazov.
    Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík.
    ŽK: Lüftner (Slavia).
    Diváci: 5000 (vyprodáno).

    Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Jánoš (53. Chramosta), Mareš (75. Mebrahtu), Přikryl (87. Nečas) - Železník. Trenér: Svědík.

    Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil - Ngadeu - Tecl (61. Mingazov), Hušbauer, Zmrhal (90. Van Buren) - Mešanovič (67. Ščuk), Škoda. Trenér: Šilhavý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.