<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | sobota 20/05/2017, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 553 diváků (44 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Liberec se na trávníku Slovácka moc dlouho nerozkoukával a už po dvou minutách dostal hosty do vedení po povedené Ševčíkově přihrávce Ekpai, který střelou po zemi do protipohybu zaznamenal svou čtvrtou jarní trefu.

    Hosté byli i nadále aktivnější a Slovácko se s obtížemi snažilo odolávat rozvíjejícímu se tlaku Liberce, přesto to paradoxně byli domácí, kteří mohli po čtvrthodině hry skórovat, když se hned třikrát do šance řítil Koné.

    Poprvé se po Machalíkově uvolnění dostal k zakončení, ale pálil doprostřed brány a Dúbravka ji bezpečně kryl. Podruhé už hostujícího brankáře překonal, ale jeho střelu zastavila levá tyč. A do třetice byl tožský útočník v hlavní roli při rodícím se brejku čtyř domácích na dva Liberecké, ale nepodařila se mu přihrávka na nabíhající spoluhráče.

    Po této sérii akcí domácích se obraz hry zcela otočil a bylo to Slovácko, kdo započal obléhání Dúbravkovy svatyně.

    Divácky atraktivní utkání, plné zajímavých akcí a šancí, pokračovalo i nadále a po přímém kopu se k nebezpečné hlavičce dostal hostující kapitán Baroš, jeho přesný pokus pod břevno vytáhl Daněk na roh.

    Gól do šatny měl na své hlavě domácí Navrátil, který po Koného uvolnění a následném centru ve stoprocentní šanci trestuhodně selhal a nechal vyniknout Dúbravku.

    Festival šancí pokračoval i po změně stran. Po hodině hry se z gólu mohl radovat Liberec, když po brejku fauloval Daněk pronikajícího Ševčíka. Baroš ale nařízený pokutový kop neproměnil a svůj dloubák poslal nad břevno.

    Slovácko se dočkalo gólu po akci Tetteha a střele Koného, radost domácím ale zkazil zvednutý praporek pomezního sudího. Pomyslnou tečku za utkáním pak udělal střelou do tyče z přímého kopu na hranici šestnáctky hostující Potočný, to ho ale mrzet nemuselo, protože jeho tým uhájil hubené vítězství 1:0.

    Ohlasy trenérů:

    Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Už v týdnu před zápasem jsme řešili problémy jak nahradit Břečku a Daníčka, a před zápasem nám vypadl Reinberk kvůli nemoci. A Civič musel nastoupit s velkým sebezapřením. Vstup do zápasu ovlivnila nekoncentrovanost, kdy hned ve druhé minutě jde soupeř do vedení. Pak Liberec mohl hrát svou hru, čekat na naše chyby, chodit do brejků. Sice jsme se postupně dokázali zvednout a vrátit herně do zápasu, vytvořit si tlak a převahu, ale ovlivnilo to i to, co nás pronásleduje celé jaro. Když už se dostaneme do gólových šancí, tak je neproměníme nebo zkazíme předfinální část, stejně jako nespočet ofsajdů, což je zarážející, jak my tyto situace někdy řešíme. Každopádně to, jak mužstvo bylo dnes poskládané a jak zápas odehrálo, si nezaslouží, aby bylo kritizováno. Naopak si podle mě zaslouží ocenění, jakým způsobem dneska bojovalo, bohužel to nevedlo ani k bodu, ale nechybělo nasazení, vytvářeli jsme si šance, jen nás mrzí, že co jsme do zápasu investovali, nepřineslo ani bod."

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Diváci viděli hodně atraktivní utkání, které nepochopitelně skončilo 1:0, protože byl k vidění nespočet možností, střel a šancí na obou stranách. A je možná škoda, že takové utkání neskočí tak, že padne třeba čtyři a víc branek. Určitě to ovlivnil rychlý gól, kdy se pak Slovácko hnalo za vyrovnáním a v některých fázích nás zatlačili do defenzívy a my z toho zase chodili do brejků. Úvod patřil nám, pak jsme přežili část, kdy mělo Slovácko navrch a kdy třeba Koné neproměnil dvě vyložené šance. Jeden z klíčových momentů byl na konci poločasu, kdy Dúbravka vychytal Navrátila. Tím, že jsme hráli do otevřené obrany, jsme měli nespočet šancí, sólové nájezdy, tyčku, penaltu, ale gól jsme nepřidali a museli jsme se bát trochu o výsledek."

    1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

    Branka: 2. Ekpai.

    Rozhodčí: Julínek - Arnošt, Flimmel.

    ŽK: Civič, Koné, Machalík, Havlík, Daněk, Suchý - Mikula, Ekpai.

    Diváci: 3553.

    Slovácko: Daněk - Chvátal, Hofmann, Suchý, Civič - Šumulikoski, Machalík (66. Ťok) - Navrátil, Havlík, Rezek (65. Tetteh) - Koné (72. Zajíc). Trenér: Levý.

    Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite - Ekpai (80. Coufal), Ševčík, Potočný - Bosančič (59. Voltr), Baroš. Trenér: Trpišovský.


    FOTO: ČTK



    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.