<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    26. kolo, Základní část | sobota 29/04/2017, 17:00 | Letná

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 718 diváků (63 % z kapacity 5 898)
    Video


    Reportáž

    Oba soupeři zasáhli v týdnu do semifinále domácího poháru. Trenér Zlína Páník sáhl k jediné změně a na postup brankáře místo Dostála nastoupil Švenger, v poli dal důvěru stejné sestavě, která porazila Slavii a prošla do finále. Boleslavský kouč Svědík oproti prohranému semifinále s druholigovou Opavou vyměnil v základu šest hráčů.

    "Ševci" vstoupili do zápasu ve svižném tempu, ale jejich úsilí nevedlo do střeleckých příležitostí a po deseti minutách viditelně polevili. Ani hosté se do šancí nedostávali, pouze v 17. minutě se protáhl mezi domácími obránci Mebrahtu, jehož rána ze dvaceti metrů mířila přímo do náruče brankáře Švengera.

    Po změně stran pozvedlo výkon Zlína příchod Vukadinoviče, který v 59. minutě po průniku mezi obránci soupeře našel na levé straně Štípka, po jehož centru Hnaníček přesnou střelou k tyči vstřelil úvodní gól. Hosté mohli vyrovnat vzápětí. Jánoš se po nedorozumění stoperů ocitl zcela sám před brankářem Švengerem, ale v rozhodujícím okamžiku stoupl na míč a upadl.

    Po inkasované brance zvýšila Boleslav tlak. V 66. minutě Magerova střela jen těsně minula tyčku a v 71. minutě chytl Švenger z bezprostřední blízkosti střelu Železníka. Na druhé straně se po brejku Vukadinoviče nepodařilo Holíkovi překonat brankáře Vejmolu.

    Boleslav zúročila nápor v 76. minutě, kdy si na centr Levina za domácí stopery naběhl Magera, jenž hlavou vyrovnal. O šest minut později po další chybě domácích zadáků otočil výsledek Da Silva.


    Ohlasy trenérů:


    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Chtěli jsme navázat na poslední dvě výhry. Moc nás mrzí, že se nám to nepodařilo. Snažili jsme se, ale kvalita soupeře byla asi trochu vyšší. Dali jsme důležitý první gól. Nedokázali jsme však přidat druhý, odskočit a soupeře dorazit i když jsme měli ve druhém poločase brejkového hráče Vukadinoviče. Boleslav udělala výborný tah zařazením Magery, který ovládl vzdušné souboje a rozděloval míče středem. Soupeř se dostal do hry a výškovou převahu potvrdil i druhým gólem. Kdyby dal Holík z vyložené šance na 2:0, tak jsme mohli vyhrát. Soupeř ale také dvakrát zahrozil. My jsme vyhráli v Boleslavi, nyní se to otočilo. Po dnešní prohře je naše šance na získání evropského poháru v lize menší. Ligu nevypustíme s tím, že bychom se soustředili jen na finále poháru. Naším cílem je získat přes čtyřicet bodů."


    Martin Svědík (trenér Mladé Boleslavi):
     "Od středy jsme potřebovali mužstvo dostat po pohárovém nezdaru do pohody. Psychika nebyla dobrá. První poločas byl z tohoto důvodu opatrný. Přinesl minimum střel a minimum šancí. Ve druhém poločase se inkasovaným gólem otevřela hra. Mohli jsme hned vyrovnat, ale bohužel Jánoš šanci neproměnil. Mužstvo pracovalo dobře, proto se nám podařilo výsledek otočit. Bylo důležité,že jsme udeřili ze vzduchu a dvakrát jsme se prosadili. Klíčem bylo nasazení Magery ve druhém poločase. Nechtěli jsme,aby hrál od začátku, protože měl za sebou těžké pohárové utkání."


    FC Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:0)

    Branky: 59. Hnaníček - 76. Magera, 82. Da Silva.
    Rozhodčí: Marek - Kubr, Pochylý.
    ŽK: Bartolomeu (Zlín).
    Diváci: 3 718.

    Sestavy:

    Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Traoré, Hnaníček (78. Chwaszcz) - Kopečný, Holík, Štípek (73. Bartolomeu) - Fantiš (51. V. Vukadinovič). Trenér: Páník.

    M. Boleslav: Vejmola - Kysela (87. Čmovš), Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács - M. Vukadinovič (56. Jánoš), Levin, Železník, Přikryl - Mebrahtu (63. Magera). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.