<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | sobota 22/04/2017, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly


    Návštěva: 2 918 diváků (27 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Trenér Brňanů Habanec postavil místo potrestaného střelce Řezníčka na hrot útoku Taščiho. Boleslavský kouč Svědík po nevydařeném duelu v minulém kole s Bohemians sáhl k ráznému řezu do sestavy, v níž vyměnil šest hráčů. Pouze na lavičce zůstali Čmovš, Magera, Ljevin nebo Železník.

    Hosté působili v úvodu zápasu živějším dojmem, větší aktivitou ovládli střed hřiště, do koncovky se však nedostali. Brňané poprvé zahrozili ve 12. minutě, kdy Buchtova střela ze třiceti metrů proletěla těsně vedle tyčky. O čtyři minuty později unikl Ashiru po pravé straně. Jeho centrovaný míč se od domácích zadáků odrazil k volnému Přichystalovi, který tvrdou ranou pod břevno otevřel skóre utkání.

    Po inkasovaném gólu boleslavští fotbalisté zrychlili své útočné akce. První slibnější šanci měl ve 28. minutě Stronati, jehož hlavičku brankář Melichárek zneškodnil. O minutu později Stronati z levé strany po dlouhém nákopu před brněnskou branku trefil tyčku, odražený míč se dostal k volnému Mebrahtuovi a ten vyrovnal. V závěru poločasu se dostal do šance hostující Fleišman, který přestřelil branku.

    Po změně stran převzali režii zápasu do svých rukou boleslavští fotbalisté. Větším důrazem i agresivitou dostali soupeře pod tlak, který zúročili po hodině hry. Domácí obránce Jablonský fauloval v trestném území Mareše a Mebrahtu vstřelil z penalty druhý gól.

    Za pouhé tři minuty Zavadil z přímého kopu na hranici šestnáctky trefil přesně horní růžek boleslavské branky. Z vyrovnání se však Zbrojovka radovala pouhé dvě minuty. Po chybě domácích zadáků Mebrahtu propálil Melichárka potřetí.

    I když domácí v závěrečných dvaceti minutách získali převahu, vyrovnat se jim už nepodařilo. Největší šanci měl v 87. minutě Zavadil, jehož přímý kop z levé strany vyrazil hlavou střídající Magera.


    Hlasy po utkání

    Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Zápas jsme začali jinak, než předcházející utkání. Počítali jsme s tím, že bude Boleslav spoléhat na nákopy. Místo toho byl soupeř hodně na míči. My jsme z toho měli úlek, pozdě jsme k protivníkovi přistupovali a nezvládali doskoky. Po nadechnutí jsme konečně dali v zápase první branku. Nechali jsme však soupeře vyrovnat. V průběhu druhé půle jsme se patnáct minut nedokázali dostat do hry. V momentě, kdy jsme srovnali na 2:2, jsme měli hrát jinak. Bod by pro nás byl cenný. Náš tým začínal mít kvalitu. Bohužel z nucených změn při absenci Řezníčka a zraněného Poláka už náš výkon nebyl takový. Hluchých momentů bylo v naší hře tentokrát dost. Dnešní výkon byl pro mě zklamáním."

    Martin Svědík (trenér Mladé Boleslavi): "Chtěli jsme napravit naši reputaci z domácího zápasu s Bohemians. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, paradoxně jsme ale inkasovali první gól. Největší změnou od předešlých zápasů bylo, že taková situace náš výkon většinou utlumila. Tentokrát to bylo naopak a vyrovnali jsme. V prvním poločase se nám nepovedla asi pětiminutová pasáž, kdy jsme soupeře pouštěli do brejků. Reagovali jsme na to ve druhém poločase, kdy jsme změnili hru a získali převahu a dali z penalty druhý gól. Jenže po zbytečném faulu před šestnáctkou soupeř vyrovnal. Neztlumilo nás, okamžitě jsme dali gól na 3:2 a cenné vítězství udrželi."


    Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:1)

    Branky: 16. Přichystal, 63. Zavadil - 29., 60. z pen. a 65. Mebrahtu.
    Rozhodčí: Ardeleánu - Koval, Arnošt.
    ŽK: Vraštil, Kijanskas, Jablonský - Keresteš.
    Diváci: 2918.

    Brno: Melichárek - Vraštil (82. Rybička), Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil, Buchta (75. Buchta) - Ashiru, Krejčí (67. Lutonský), Přichystal - Tašči. Trenér: Habanec.

    Ml. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Da Silva, Stronati, Keresteš - Takács, Fleišman (75. Kysela) - Nečas (82. Magera), Mareš, Přikryl - Mebrahtu (85. Čmovš). Trenér: Svědík.


    FOTO: Twitter FK Mladá Boleslav
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.