<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | neděle 09/04/2017, 15:00 | Stadion Střelnice

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 122 diváků (55 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž

    V tabulce pátí "ševci" nenavázali na středeční vítězné čtvrtfinále domácího poháru v Liberci a ztrácejí tři body na čtvrtou Mladou Boleslav. Jablonec vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů a zůstal sedmý.

    Severočeši odolali úvodnímu zlínskému náporu a v šesté minutě otevřeli skóre. Pospíšil nacentroval do šestnáctky, kde dostal hodně prostoru Mihálik a hlavou překonal brankáře Švengera. Nejlepší střelec Jablonce si připsal sedmý ligový zásah v sezoně.

    Hosté mohli brzy odpovědět, ale Diop efektním kopem přes hlavu trefil jen horní síť. Do jablonecké branky se poté nevešla ani Jugasova hlavička. Přesnost však chyběla i Severočechům, protože těsně před koncem první půle Mihálik zblízka z voleje přestřelil.

    Do první větší šanci druhé půle se v 51. minutě dostal hostující Vukadinovič, jehož ránu z úhlu vyrazil gólman Hrubý. Na druhé straně měl na hlavě druhou branku střídající Mehanovič, ale zamířil do tyče.

    Poté dvakrát zahrozil Fastav. Nejprve Vukadinovičovu dělovku Hrubý výborně vytáhl na roh a z něho Traoré trefil opět tyč. Náskok Jablonce mohl v 70. minutě po rohu navýšit Beneš, ale jeho hlavičku zneškodnil Švenger.

    Zlínští v závěru zariskovali a na rohový kop poslali i svého brankáře. Míč se však dostal k Benešovi, který vyslal do sóla Mehanoviče a ten ve třetí minutě nastavení s míčem v poklidu doběhl až do prázdné branky. Jablonec tak v nejvyšší soutěži se Zlínem neprohrál pošesté za sebou.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Zlín potvrdil, že není náhodně na špičce tabulky, má kvalitní tým, hraje dobře. My jsme ho viděli v Liberci a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Hrajeme velmi dobře dozadu, celá obrana a nyní jsme potřebovali zlepšit hru dopředu. Bohužel na jaře jsme přišli o útočníky Doležala a Zreláka. Museli jsme v útoku zkusit něco nového a postavili Diviše z Mihálikem. Vyplatilo se to, podařilo se nám vyhrát. Byl to těžký zápas, hrálo se na obě strany, Zlín nebránil a divákům se to muselo líbit. Vstřelili jsme dvě branky, takže jsme asi vyhráli zaslouženě. Stále koukáme na příčky před nás, zbývá sedm kol. Jedeme zápas od zápasu, ze zpackaného podzimu chceme vytěžit maximum teď na jaře."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Z naší strany tam bylo mnoho nepřesností, odevzdávali jsme míč v přechodové fázi. I když jsme to měli dobře rozběhlé, nedokázali jsme to přesně rozehrát na Vukadinoviče, Hanousek to chytil a byl z toho rychlý protiútok. I gól jsme dostali z obrovské chyby, nahráli jsme soupeři a už jsme to nedokázali dostoupit. Domácí mají herní mančaft, umí hrát fotbal, jsou důrazní, takže jsme je museli vysoko napadat, což nás stálo spoustu sil. Po středečním pohárovém utkání z nás domácí odsávali sílu, až to korunovali druhou brankou. My jsme měli v závěru šanci zprava, kdyby byla přihrávka trochu delší, možná jsme odvezli bod. Domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli. Diopovo zranění mrzí, byla to pořádná rána a byl v bezvědomí. Nyní je v nemocnici. Jsou to nepříjemné věci, porážka mě bolí, ale mě teď bolí víc zranění mého hráče."


    FK Jablonec - FC Fastav Zlín 2:0 (1:0)

    Branky: 6. Mihálik, 90.+3 Mehanovič.
    Rozhodčí: Proske - Blažej, Vlasjuk.
    ŽK:
    Janíček, Diop (oba Zlín).
    Diváci: 3 122.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Hanousek - Hübschman (63. V. Kubista) - Trávník, Pospíšil, Zelený - Diviš (88. Považanec), Mihálik (53. Mehanovič). Trenér: Klucký.

    Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Janíček (63. Štípek), Traoré, Hnaníček (83. Fantiš), Holík - Diop (76. Kopečný). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.