<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | neděle 09/04/2017, 17:30 | Generali Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 8 997 diváků (49 % z kapacity 18 349)
    Video


    Reportáž
    Sparta se musela obejít bez vykartovaného Váchy a kromě dlouhodobě zraněných hráčů vypadli také Čermák, Václav Kadlec a Néstor. V útoku tak dostal poprvé od začátku prosince šanci Pulkrab. V sestavě domácích nechyběl ani Josef Šural, který tak nastoupil proti svému bratrovi Jakubovi.

    Zbrojovka byla v prvním poločase překvapivě aktivnější, ale do vedení šla Sparta. V šesté minutě se o to po rohu postaral Michal Kadlec. Vyrovnat mohl Taščij, s jeho ránou si ale domácí gólman Koubek poradil, stejně jako se sólem Řezníčka. Zazářil také brankář Brna Melichárek, když ve stoprocentní šanci vychytal zblízka Pulkraba.

    Vyrovnání se hosté dočkali po půlhodině hry, kdy po rohu propadl míč k Polákovi, který ukončil brněnskou čtyřzápasovou sérii bez vstřeleného gólu. Radost však hostům dlouho nevydržela. Šural ještě ve velké šanci selhal, ale Lafata ve 41. minutě na hraně ofsajdu nadvakrát překonal Melichárka.

    Po přestávce nejprve brněnského brankáře vystrašil Konatého centr a pak Šuralova jen o centimetry nepřesná střela. Do třetice už se Sparta dočkala, protože v 54. minutě Kijanskas fauloval Šurala a nařízenou penaltu proměnil Lafata. Letenský kapitán se tak se 13 brankami dotáhl na vedoucího střelce ligy Milana Škodu ze Slavie.

    Sparta ale vzápětí potvrdila, že stále není v úplné pohodě. Ashiru se prosadil přes Hybše a střelu Taščiho tečoval do branky stoper Holek. Chvíli na to mohl vyrovnat Řezníček. Nejprve opět neuspěl sám před Koubkem a poté mu nesedla střela zblízka. Na druhé straně nadělala Melichárkovi problémy teč po dlouhém přímém kopu a Marečkova dělovka.

    Sparta se dočkala vítězství dvou remízách a jedné prohře a v tabulce na třetím místě ztrácí na druhou Slavii devět a na první Plzeň deset bodů. Od pátého Zlína, který je jako první mimo pohárové příčky, dělí letenský celek bodů osm. Brno naopak ukončilo sedmizápasovou sérii bez porážky.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Sparty): "Věděli jsme, že to bude jiný zápas než se Slavií. Měl jsem z toho strach a v týdnu jsem apeloval na hráče, aby se připravili, že to bude úplně jiný zápas. Na druhou stranu soupeři, co sem přijedou, nemají, co ztratit a podle toho se zápasy odvíjí. Vyšel nám vstup do zápasu, rychle jsme vedli, ale pak jsem si myslel, že budeme lépe kontrolovat hru, ale místo toho nás soupeř potrestal ze standardky. V kabině to proto nebylo o nějakém valčíku, něco jsme si k tomu řekli a do druhé půle jsme vstoupili dobře. Když jsme dali z penalty na 3:1, tak jsem si zase myslel, že to budeme kontrolovat, ale po naší pološanci jsme z brejku dostali polovlastní gól. To by se stávat nemělo. Také je k zamyšlení, že v derby jsme Slavii k ničemu nepustili a Brno pak tady má několik vyložených šancí."

    Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Byli jsme svědky velice rušného zápasu z hlediska šancí a produktivity. Nás trochu zaskočila první branka, následně bych řekl, že minimálně do padesáté minuty jsme byli lepším týmem. Ale co jsem dneska byli schopní zahodit, to bylo trestuhodné. Měli jsme šest, sedm brankových příležitostí, ale ani jednu jsme neproměnili a proto si neodvážíme ani bod. Ještě ale musím říct, že si myslím, že dneska jsme mohli i vyhrát. Máme se ale čeho chytit a teď musíme zvládnout dva domácí zápasy, abychom se posunuli tabulkou výš."


    AC Sparta Praha - FC Zbrojovka Brno 3:2 (2:1)

    Branky: 41. a 54. z pen. Lafata, 6. M. Kadlec,- 30. Polák, 58. Tašči.
    Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Myška.
    ŽK: M. Kadlec, Mareček, Sáček, Lafata - Zavadil, Jakub Šural, Melichárek.
    Diváci: 8 997.

    Sestavy:

    Sparta: Koubek - Karavajev, M. Kadlec, Holek, Hybš - Konaté (90. Nový), Sáček, Mareček, Josef Šural - Lafata, Pulkrab (72. Zahustel). Trenér: Rada.

    Brno: Melichárek - Jakub Šural (80. Sedlák), Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Zavadil, Polák (75. Krejčí) - Ashiru, Tašči, Přichystal (90. Rybička) - Řezníček. Trenér: Habanec.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.