<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | sobota 08/04/2017, 20:15 | Městský stadion Karviná | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 4 830 diváků (100 % z kapacity 4 833)
    Rozhodčí: P. Orel - Z. Koval, J. Kubr (E. Marek)
    Video


    Reportáž

    Do sestavy Slavie se vrátil Sýkora, naopak ale chyběli Hušbauer a kanonýr Škoda, který začal jen na lavičce. Šanci místo něj dostal Mešanovič a stal se mužem zápasu.

    Jako první však zahrozili domácí. Po rohovém kopu Budínského se k odraženému míči dostal Šisler a bez přípravy střílel těsně vedle Pavlenkovy tyče. Na konci třetí minuty dostali sešívaní možnost přímého kopu, ke kterému se postavil Barák, poslal jej přes zeď, ale Laštůvka míč vytáhl na roh. Poradil si i s dalšími Barákovou střelou a pokusem Frydrycha.

    Ve 12. minutě už ale šli slávisté do vedení. Sýkorův trestňák hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Lüftner, Laštůvka bravurně zakročil, ale Mešanovič z dorážky dotlačil míč do brány.

    Karviná mohla odpovědět téměř okamžitě. Po průniku do vápna obstřeloval Kalabiška bránící protihráče i Pavlenku, ale míč zakroutil těsně vedle tyče.

    Ve 36. minutě nasadil Deli šlapáka Janečkovi, a protože šlo o faul ve vápně, dostala Karviná možnost zahrávat pokutový kop. Míč si vzal Wágner a rutinérsky proměnil. Pavlenku poslal do opačného koutu brány.

    Wággner dostal míč do branky i ve druhé půli, ale radost mu uťal ofsajdový praporek. Následně to hořelo před Laštůvkou, jenže Barákovi skočil do cesty Jovanovič. Vzápětí měl blízko ke gólu Ščuk, ale jeho ránu k tyči vyškrábl Laštůvka.

    Rozhodující moment tak přišel v 80. minutě. Barákův centr propadl houštinou těl a Mešanovič jej patičkou doklepl do branky. Vstřelil tak svůj jubilejní desátý gól v sezoně a potvrdil, že se mu proti Karviné střelecky daří, když jediným gólem rozhodl i podzimní souboj.


    Ohlasy trenérů:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Možná bych to ani nemusel hodnotit, stačí si pustit mé hodnocení po zápase s Plzní, protože by bylo stejné. Mělo to prakticky stejný průběh, řekl bych, že dnes jsme byli ještě aktivnější a nenechali se soupeřem tak zatlačit jako proti Plzni. Bod neležel vysoko, ale nezvládli jsme situaci před druhým gólem, která ani nebyla zase tak náročná. Byla tam naše chyba. K atmosféře můžu říct jen to, že byla fantastická, takže jsem nepochyboval o tom, že se hráči vydají ze sil. Mešanovičovy góly mě nepřekvapily tolik, jako jeho zařazení do základu. Ale on takové góly z dorážek dává, je to prostě koncový hráč. My musíme zabrat příště, protože jsme třikrát po sobě prohráli."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Po posledních dvou remízách jsme už potřebovali tři body jako sůl. Dneska se to povedlo a bylo by dobré zase najet na vítěznou vlnu. Jednoduché to ale nebylo, ovšem to jsme věděli. Nebylo to snadné ani z toho pohledu, že Plzeň včera vyhrála, takže náš úkol byl jasný, zvítězit také. Na půdě týmu, který je hlavně doma hodně silný, to pak těší dvojnásob. Myslím, že i diváci si přišli na své. Oba týmy měly šance, hrál se pěkný fotbal a napínavý byl zápas až do konce, se šťastným koncem pro nás. Že dal góly Muris (Mešanovič), jen potvrdilo, že je nesmírně platný hráč. Byl ve správný čas na správném místě. O jeho zařazení do sestavy ale rozhodly i zdravotní problémy Milana Škody."


    MFK Karviná - SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

    Branka: 36. Wágner z pen. - 12. a 80. Mešanovič.
    Rozhodčí: Orel - Koval, Kubr.
    ŽK: Jovanovič, Eismann, Košťál - Ščuk, Pavlenka, Barák.
    Diváci: 4 830.

    Sestavy:

    Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Jovanovič, Eismann - Janečka (81. Jurčo), Šisler - Budínský, Panák (67. Dressler), Kalabiška - Wágner. Trenér: J. Weber.

    Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Sýkora (46. Tecl), Ščuk, Barák, Zmrhal (67. Mingazov) - Mešanovič (83. Škoda). Trenér: Šilhavý.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.