<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | pátek 31/03/2017, 20:15 | Městský stadion | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Návštěva: 2 810 diváků (56 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž

    V sestavě Mladé Boleslavi nastalo několik vynucených změn. Místo potrestaného Da Silvy nastoupil Čmovš, který byl v základu naposledy loni v květnu, než se zranil. V bráně si ligovou premiéru prožil Vejmola, který zastoupil Šedu, jenž měl problémy se slepým střevem. Kvůli zranění vypadl i Fabián. 

    Utkání bylo od začátku vyrovnané a hrálo se hlavně ve středu hříště. Oba celky se sice dostávaly do zajímavých pozic, ale chyběla přesnější finální fáze. Výsledkem byly jen střely z dálky mimo branku. Domácí měli největší šanci po střele reprezentanta Mareše, kterou brankář Valeš neudržel a Chramosta se dostával k dorážce, avšak Valeše nepřekonal. 

    Hned v úvodu druhé půle předvedla Boleslav rychlou akci po levé straně, na zpětný centr si naběhl Matějovský, ale v dobré pozici poslal placírkou míč jen těsně vedle branky. Gesty dával najevo, že si je vědom, že promrhal první velkou šanci zápasu. Na druhé straně domácí obrana tečovala centr Zeleného do protipohybu brankáře Vejmoly, ale ten ještě stačil vše zachránit.

    Mladoboleslavský kapitán Matějovský byl při chuti a v krátkém sledu předvedl další dvě nebezpečné střely. První mu ale obrana srazila těsně vedle branky a ani podruhé hradbu těl před sebou nepropálil. 

    Domácí po změně stran viditelně přidali a v 66. minutě byli gólu hodně blízko. Mareš ideálně zahrál standardní situaci, brankář Valeš přes bránící hráče nedosáhl na míč, ale Přikryl v pádu prázdnou branku přestřelil. 

    Deset minut před koncem se domácí marně domáhali penalty za Mihálikovu ruku. A když v posledních vteřinách umístil Čmovš hlavičku jen těsně vedle branky, skončil duel dělbou bodů.

    Hlasy po utkání

    Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, byli jsme na míči, ale bohužel jsem z toho měli jen standardky a pár střel z dálky. Pak jsme soupeře sami dostali do hry zbytečnými ztrátami. Druhou půli jsme také byli aktivní, měli jsme stoprocentní šanci Matějovským, kterou jsme neproměnili a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Byli jsme nervózní a nevyvarovali jsme se zbytečných ztrát. Navíc jsme v posledních vteřinách neproměnili další dobrou šanci. Kluci se za chybami zbytečně ohlížejí, musí tam být více sebevědomí. Ve finální fázi za tím nejdeme tak, jak bychom si představovali, jsme málo efektivní. Souvisí to s tím, že máme malý tlak do šestnáctky. Brankář Vejmola se s debutem popasoval dobře. V zimě jsme si říkali, že určitě dostane příležitost, protože je to kvalitní mladý gólman."

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Musíme být s bodem spokojeni, Boleslav byla lepší než my. My hráli lépe až v závěru poločasu. Nějaké centry tam z naší strany byly, ale vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Takže bod je to pro nás cenný, i když je to samozřejmě zklamání, protože jsme se mohli přiblížit pohárovým místům. Ale do konce je ještě osm kol, takže šance tam pořád je. Škoda, že se Zrelákovi asi obnovilo zranění, co měl předtím, kdy měl zlomeninu v nártu. Ještě to není potvrzené, ale doktor to tak vidí."

    22. kolo první fotbalové ligy:

    FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 0:0

    Rozhodčí: Zelinka - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Čmovš - Beneš. Diváci: 2810.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Čmovš, Stronati, Fleišman - Přikryl, Jánoš (75. Levin), Matějovský (87. Takács), Mareš, Nečas (63. Vukadinovič) - Chramosta. Trenér: Svědík.

    Jablonec: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Hanousek - Hübschman - Trávník, Pospíšil (67. Masopust), Mehanovič (87. Kubista), Zelený - Zrelák (72. Mihálik). Trenér: Klucký.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.