<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    21. kolo, Základní část | neděle 19/03/2017, 16:30 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 830 diváků (100 % z kapacity 4 833)
    Video


    Reportáž

    Karviná odehrála první čtvrthodinku skoro jako z partesu. Už ve druhé minutě se sérií narážeček prokombinovala do vápna a i nepovedená střela Kalabišky nadělala gólmanu Kozáčikovi spoustu starostí. Nebylo divu, když ve 13. minutě Panák vysunul pasem mezi obránce Wágnera, který křížnou střelou otevřel skóre.

    Plzeň se pak chopila taktovky utkání a z územní převahy vytěžila šanci Hromady, který ale s Laštůvkou přeloboval i bránu. Domácí pak zničehonic málem skórovali podruhé: Janečka se z šestnácti metrů krkolomně opřel do odraženého balonu a jeho rána olízla břevno.

    Ke konci poločasu ale Západočeši svůj tlak vystupňovali a hlavně průniky ze stran si říkaly o gólovou tečku. Bakoš dokonce zavěsil, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Po dalším Kopicově průniky se už Hromada dostal do regulérního zakončení, z malého vápna však přestřelil.

    Viktoria po obrátce držela Karvinou pod tlakem, jenže trvalá územní převaha ji dlouho byla k ničemu. Až v 72. minutě se Zemanův prudký centr zleva dostal až k Bakošovi, který do Laštůvkova protipohybu vyrovnal. Plzeň se hnala za vítězstvím, ale domácí ji z nebezpečných brejků rychle nachytali podruhé zásluhou Budínského.

    Obhájce titulu byl však ve druhé půli lepší a znovu se dokázal zvednout díky střídajícímu Ivanschitzovi, který technicky obstřelil Laštůvku a připsal si první trefu v české lize.

    Bod hostům nestačil a hekticky se vrhli do ofenzívy. Zvrat v předposlední minutě po další akci ze strany agilního Zemana dokonal Hořava, který volejem z šestnácti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V nastaveném čase ještě Krmenčík orazítkoval tyč.

    Plzeň díky obratu využila sobotní remízy Slavie s o záchranu bojujícím Libercem a posunula se na první místo tabulky, kde mám před pražským celkem náskok jednoho bodu. Karviné, která prohrála po sedmi kolech, patří sedmé místo.


    Ohlasy trenérů:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Z mého pohledu to bylo vyrovnané utkání. Prvních 25 minut to bylo možná naše nejlepší vystoupení v první lize. Postupem času nás Plzeň dostávala pod tlak svoji kvalitou, navíc to stupňovala střídáním. Měli jsme problémy to bránit. Má tam šikovné hráče, kteří dokáží přidat nadstavbu jako v závěru Ivanschitz a Zeman při gólových situacích. Přesto jsme podávali statečný výkon až do závěru, kdy jsme o vítězství přišli. Hráčům není co vytknout."

    Roman Pivarník (trenér Plzně): "Bohužel jsme z první šance dostali gól. Dokázali jsme ale pokračovat v kombinační hře, vytvářeli jsme si šance, které jsme bohužel zahazovali. Do druhého poločasu jsme chtěli přejít na dva útočníky, změnili jsme rozestavení na tři obránce, a ovládli jsme zápas. Dokázali jsme vyrovnat, ale soupeř paradoxně z jedné šance dal znovu gól. Vážím si toho, že trpělivou hrou jsme ale dali góly a otočili to. Zvládli jsme to i kondičně, dokázali jsme vystupňovat tempo. Hra o titul je stále otevřená."


    MFK Karviná - FC Viktoria Plzeň 2:3 (1:0)

    Branky: 13. Wágner, 75. Budínský - 72. Bakoš, 83. Ivanschitz, 89. Hořava.
    Rozhodčí: Zelinka - Kotík, Antoníček.
    ŽK: Šisler, Wágner, Laštůvka, Eismann - Krmenčík.
    Diváci: 4 830 (vyprodáno).

    Sestavy:

    Karviná: Laštůvka - Moravec (90. Jovanovič), Hošek, Košťál, Eismann - Janečka, Šisler - Budínský, Panák (79. Puchel), Kalabiška (90. T. Weber) - Wágner. Trenér: J. Weber.

    Plzeň: Kozáčik - Matějů (46. Krmenčík), Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (64. Ivanschitz), Hrošovský - Kopic (83. Kovařík), Hořava, Zeman - Bakoš. Trenér: Pivarník.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.