<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    18. kolo, Základní část | sobota 25/02/2017, 19:15 | Energon Arena | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 5 962 diváků (66 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Pražané rozhodli o dnešní výhře třemi góly už v úvodní půlhodině, kdy skórovali Milan Škoda, Jan Sýkora a Josef Hušbauer. Po pauze dal jako střídající hráč hattrick Kamerunec Michael Ngadeu, trefili se i Bosňan Muris Mešanovič a Jan Bořil, čestný úspěch domácích zaznamenal Josef Divíšek. Příbram utrpěla druhou jarní porážku a na nesestupové příčky ztrácí už sedm bodů.

    Slavia si zapsala do dějin soutěže nejvyšší venkovní výhru a na jediný gól se přiblížila rekordu ligy, který drží ze sezony 1995/96 výhrou 9:1 nad Uherským Hradištěm.

    Nedávný mistr Afriky Ngadeu si odpykal trest za čtyři žluté karty, slávistický trenér Šilhavý jej ale v úvodu nechal na lavičce a nasadil stejnou sestavu jako v prvním vítězném jarním kole s Jihlavou. Domácí kouč Tobiáš naopak musel improvizovat, neboť kvůli dohodě klubů nemohli nastoupit posily Bazal s Linhartem.

    V souboji příbramské nejhorší ligové obrany se slávistickým nejlepším útokem kraloval favorit. V osmé minutě poslal Sýkora přízemní centr před bránu a Škoda pohotově překonal domácího gólmana Hrušku. Reprezentační kanonýr se trefil popáté za poslední tři kola a jedenáctou brankou se osamostatnil v čele tabulky ligových střelců.

    V 17. minutě hosté podporovaní početnou skupinou fanoušků vedli už 2:0. Z levé strany zacentroval Zmrhal a Sýkora se díky přesné hlavičce dočkal první soutěžní trefy ve slávistickém dresu po příchodu z Liberce. V 29. minutě po Frydrychově autu prodloužil míč Škoda a bývalý příbramský hráč Hušbauer s trochou štěstí zamířil přesně k tyči.

    Po přestávce si Ngadeu, který byla na hřišti místo střídajícího Škody jen čtyři minuty, naběhl na centr z rohu a hlavou nedal Hruškovi šanci. Až poté se prosadila i Příbram, Divíšek v 59. minutě po narážečce s Rezkem zamířil přesně do horního rohu.

    Slávisté však rychle odpověděli a po třetí Sýkorově gólové asistenci v utkání doklepl míč v 61. minutě do prázdné branky Mešanovič. Ngadeu se vrátil z afrického šampionátu ve velké formě. V 73. minutě nejprve technickou ranou z dálky zvýšil na 6:1 a v 79. minutě z penalty zkompletoval svůj premiérový hattrick v české lize. V 82. minutě kanonádu završil střídající Bořil.


    Ohlasy trenérů:

    Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Byl to pro nás výbuch, který jsme nikdo nečekali. Připravovali jsme se stejně jako před týdnem na Plzeň. Věděli jsme, že nás čeká jeden z dvou nebo tří nejlepších týmu v české lize a podle toho jsme se i chystali. Bohužel hrubé chyby v defenzivě nás srazily do kolen. Do druhé půle jsme šli s tím, že pokud by se povedlo dát jeden dva góly, bylo by to super, ale že hlavně nechceme inkasovat další branky. Bohužel to dopadlo tak, jak dopadlo. Hráli jsme první dva jarní zápasy proti dvěma nejlepším týmům Plzni a Slavii. Zkusili jsme udělat maximum, abychom urvali nějaký bodík, který by byl navíc. To se nepovedlo, tenhle zápas nám navíc hrubě nevyšel. Ale to nic nemění na tom, že záchrana je reálná. Nikdo nepočítal, že budeme zachraňovat ligu s Plzní a Slavií."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím před kluky smeknout, podali skvělý výkon. Byli jsme oproti prvnímu zápasu produktivní. Celkem brzy jsme se dostali do vedení, do poločasu dali ještě dva góly a když jsme na začátku druhé půle přidali čtvrtý, domácí mladý tým to zaskočilo. Už nebyli schopni vzdorovat. My jsme naopak měli chuť a mohli přidat ještě další góly. Je to skvělá pozvánka na další zápasy, potažmo hned na Plzeň. Když se člověk koukne na tabulku, je to příjemné, ale je to pomíjivé. Teď jsme týden první, třeba si to upevníme, nebo třeba ne. Ale nic to neznamená. Už v kabině jsem klukům říkal, ať už myslí na další zápas, na to, kam chceme jít. Až ty velké zápasy, první je teď s Plzní, ukážou, jak jsme na tom. S respektem k oběma uplynulým soupeřům zatím těžko něco hodnotit, když jsme porazili dva týmy z dolní poloviny tabulky."


    1.FK Příbram - SK Slavia Praha 1:8 (0:3)

    Branky: 59. Divíšek - 55., 73. a 79. z pen. Ngadeu, 8. Škoda, 17. Sýkora, 29. Hušbauer, 61. Mešanovič, 82. Bořil.
    Rozhodčí:  Julínek - Moláček, Vysloužil.
    ŽK: Rezek, Ayong, Květ, Lupták, Hruška (všichni Příbram). 
    Diváci: 5 962.

    Sestavy:

    1.FK Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler, Květ (75. Krameš) - P. Pilík, T. Pilík (89. Januška), Rezek - Ayong (81. Kacafírek). Trenér: Tobiáš.

    SK Slavia Praha: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora (81. Bořil), Hušbauer, Barák, Zmrhal - Škoda (51. Ngadeu), Mešanovič (69. Tecl). Trenér: Šilhavý.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.