<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 18/02/2017, 15:30 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 445 diváků (43 % z kapacity 8 000)
    Video


    Reportáž
    Úvodní půlhodinu oba celky nabízely fotbal bez vzruchu a brankových šancí. Jablonec měl mírnou územní převahu, ke slibnějšímu zakončení se ale za celý úvodní poločas nedostal. Domácí tým přecházel do protiútoků kombinační souhrou, rovněž tato snaha dlouho k ničemu nevedla.

    Až v závěru poločasu převzali svěřenci trenéra Levého iniciativu. První možnost k zakončení si vypracoval ve 37. minutě Tetteh, jehož střelu stačil v poslední chvíli srazit ve skluzu stoper Pernica. O šest minut později prošel obranou soupeře Navrátil, po jehož přihrávce Koného přízemní střela těsně minula tyčku.

    Také po změně stran měli režii zápasu ve svých rukou domácí fotbalisté. Hned po přestávce prošel po pravé straně aktivně hrající Navrátil. Jeho tečovanou střelu vytlačil Hrubý nad břevno. Obraně Severočechů dělal velké problémy technicky dobře vybavený ghanský středopolař Tetteh, jenž několikrát důkladně prověřil jabloneckého brankáře.

    Hosté poprvé vážněji zahrozili až po hodině hry. Po centru Zeleného z levé strany stačil Doležalovu hlavičku vyrazit gólman Heča. Kritický okamžik pro Slovácko přišel v 72. minutě, kdy se snažil Daníček skluzem odebrat míč Pospíšilovi. Rozhodčí Houdek zákrok posoudil hned červenou kartou a protestující kouč Levý musel opustit trenérskou lavičku a zbytek zápasu sledoval z tribuny.

    V závěru utkání už měl Jablonec výraznou územní převahu, kterou však gólově nevyužil. V 84. minutě měl nejblíže ke skórování střídající Diviš, ale proti bývalému týmu se neprosadil a přízemní křížnou střelou těsně minul tyčku. V nervózním závěru už Slovácko remízu udrželo.


    Ohlasy trenérů:

    Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Pokud bych chtěl říci, co si myslím, tak už nemůžu dále trénovat. Hlavně mě mrzí, jakým způsobem utkání proběhlo. Před zápasem jsme si předsevzali, že po dobré přípravě chceme získat tři body. Šli jsme za nimi cílevědomě až do 72. minuty. I když v prvním poločase jsme měli několik zbytečných ztrát a nedostali soupeře pod tlak. Ve druhém poločase bylo už jen jedno mužstvo, které chtělo vyhrát. To jsme byli my. Bod je samozřejmě málo, ale na druhou stranu si cením, jakým způsobem k zápasu mužstvo přistoupilo. Za to si zaslouží velký kompliment. Výborně zachytal brankář Jablonce, nás podržel Heča také."

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Zápas nesl všechny znaky prvního jarního kola. Byl to velký boj více než fotbal. Oběma týmům, které jsou sousedy v tabulce, šlo o hodně. Utkání bylo z mého pohledu vyrovnané. Slovácko mělo více ze hry, vytvořilo si šance. Nám výborně zachytal brankář Hrubý. Ve druhé půli, když byl vyloučen Daníček, jsme získali v početní výhodě převahu. Vytvořili jsme si příležitosti my. Nechci říci, že byla dělba bodů zasloužená. Domácí možná měli více šancí než my. Takový je fotbal. My si vezeme bod po těžké práci, kterou jsme museli odvést."


    1.FC Slovácko - FK Jablonec 0:0

    Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Pospíšil.
    ŽK. Koné, Tetteh - Doležal.
    ČK: 72. Daníček (Slovácko).
    Diváci: 3445.

    1.FC Slovácko:
    Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil (83. Biolek), Daníček, Havlík, Tetteh - Koné. Trenér: Levý.

    FK Jablonec:
    Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Jiráček, Považanec (59. Trávník) - Mehanovič (87. Kubista), Pospíšil, Mihálik (65. Diviš) - Doležal. Trenér: Klucký.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.