<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | sobota 19/11/2016, 18:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 054 diváků (54 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž
    Jablonec doma zvítězil po pěti zápasech a posunul se na osmé místo tabulky. Naopak účastník Evropské ligy Liberec získal z posledních čtyř kol jen dva body, utrpěl v soutěži nejvyšší porážku od červencové prohry 0:3 v Mladé Boleslavi a je až jedenáctý.

    Jablonec vstoupil do souboje sousedů v tabulce aktivně a hned v druhé minutě měl gólovou šanci. Po Hybšově přihrávce ale Mehanovič z vyložené pozice vysoko přestřelil. Liberec neprožil ideální vstup do utkání i z dalšího důvodu, hned po třech minutách se totiž zranil útočník Baroš a místo něj naskočil do hry Markovič.

    Další dobrou možnost měli domácí v deváté minutě, kdy obránce Coufal v poslední chvíli zablokoval Mehanovičovu dorážku. O tři minuty později zahrozili také Liberečtí, Navrátil ale po centru hlavičkoval těsně vedle. V 25. minutě měl opět blízko k vedoucí trefě Jablonec, jenže Doležal zakončil svůj únik ze strany ranou vedle.

    Na podmáčeném terénu se hrál velmi dobrý fotbal a Slovan od poloviny úvodního dějství přidal. Ve 38. minutě zastavil Kubista ve vápně faulem hostujícího Markoviče, jenže Liberec penaltu nevyužil, neboť Bartla vychytal brankář Hrubý.

    Slovan dostal do pauzy ještě další, tentokrát gólovou ránu. V první minutě nastaveného času úvodní půle se domácí dostali do brejku, Tecl si pohrál s Pokorným a z úhlu střelou pod břevno otevřel skóre.

    Hned po pauze přidal Jablonec druhý gól. Domácímu trenérovi dokonale vyšlo střídání, mladík Mihálik byl na hřišti jen dvě minuty, než se po Doležalově přihrávce prohnal kolem Latky a s pomocí břevna vstřelil svou šestou branku v ligové kariéře.

    V 52. minutě šla Karafiátova tečovaná rána těsně vedle, ale jinak dál hrozili domácí. Pospíšila ještě vychytal Dúbravka, v 61. minutě však na hostující branku opět postupoval Tecl a pokusem mezi gólmanovy nohy zvýšil už na 3:0. Dvakrát v jednom ligovém duelu se trefil poprvé od února.

    Čtvrtou branku mohl přidat Doležal, ale hosty podržel Dúbravka. V 79. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen liberecký Coufal a domácí si závěr derby vychutnali.


    Ohlasy trenérů:

    Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Myslím, že jsme do utkání dobře vstoupili. Začali jsme hrát aktivně, napadali jsme Liberec, protože jsme věděli, že rozehrává všechno už od brány. Klíčový moment první půle vidím v tom, že brankář Hrubý chytil penaltu. Ale v té době už jsme 2:0 mohli vést, protože jsme měli minimálně dvě velké šance. Vstup do druhé půle se nám taky povedl. Vystřídali jsme Mehanoviče za Mihálika a ten hned na začátku vstřelil druhý gól, který nás trochu uklidnil. Potom jsme plnili, co jsme si řekli, hráli jsme na rychlé brejky. Hlavně přes Standu Tecla. Jediné, co můžu hráčům vytknout, že jsme měli hodně šancí a neproměnili je. Myslím, že jsme měli navrch, Liberci jsme nedali moc příležitostí a zaslouženě jsme zvítězili."

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Odehráli jsme utkání úplně jinak, než jsme si na přípravě říkali. Jablonec byl v úvodu lepší, my jsme neměli dobrý pohyb. Nabídli jsme Jablonci našimi chybami brejkové situace. Pak jsme začínali být jistější na balonu a v momentě, kdy jsme se mohli v prvním poločase dvakrát zvednout, jsme nedali penaltu a šanci na zadní tyči. To nás poslalo strašně dolů a navíc jsme Jablonec ještě pustili do vedení. Byly tam dva klíčové momenty. Jeden byla neproměněná penalta a druhý gól do šatny. Neumíme v posledních zápasech využít klíčové momenty. Dnes penalta, minule červená karta Sparty. V druhém poločase se ta situace v podstatě opakovala, soupeři jsme nabídli druhý gól. Výsledek je ovlivněný našimi chybami, selháními. Bojujeme trochu s psychikou, nedaří se nám dávat góly. Nejsme kompaktní jak na hřišti, tak momentálně ani zevnitř."


    FK Jablonec - FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)

    Branky: 45.+1 a 61. Tecl, 47. Mihálik.
    Rozhodčí:
    Hrubeš - Nádvorník, Peřina.
    ŽK: Mehanovič, Masopust - Coufal, Vůch.
    ČK: 79. Coufal.
    Diváci: 3 054.

    Sestavy:

    Jablonec: Hrubý - Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš - Pospíšil (74. Trávník), Jiráček - Tecl (89. Bazal), Mehanovič (46. Mihálik), Hanousek - Doležal. Trenér: Klucký.

    Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Bartl (86. Bartošák), Ševčík, Navrátil (46. Vůch) - Baroš (5. Markovič). Trenér: Trpišovský.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.