<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    13. kolo, Základní část | sobota 05/11/2016, 17:00 | Energon Arena

    Góly


    Návštěva: 1 286 diváků (14 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž
    Příbram udělala v sestavě hned několik změn. Záložník Trapp se přesunul na stopera místo Treglera, který šel do zálohy. Vůbec k prvnímu ligovému startu nastoupil osmnáctiletý záložník Květ a na hrotu se poprvé od začátku představil Kacafírek.

    Do sestavy sáhla i Dukla, když se po zranění vrátil Šimůnek, místo potrestaného Kušníra hrál Preisler a z křídla se na hrot posunul Néstor. A právě španělský útočník byl pro obranu Příbrami velkým nebezpečím.

    Poprvé zahrozil ve 12. minutě a hned z toho byl parádní gól. Čajič zleva odcentroval a Néstor se opřel do míče střelou přes hlavu a zamířil přesně k tyči.

    Domácí však měli rychlou odpověď. Kacafírek sklepl míč pro Pilíka, který okamžitě kolmou přihrávkou vyslal do úniku Brandnera. Ten přesprintoval Miloševiče a prostřelil Radu. Gólman Dukly si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil.

    Následně dvakrát zahrozil hostující Juroška, na druhé straně zase nebezpečně pálil Pilík, ale Rada jeho střelu z dálky vytáhl na roh.

    Závěr poločasu patřil Néstorovi. Nejprve jeho střelu vyrazil Hruška na břevno, které Néstor trefil o chvíli později z přímého kopu. A ani do třetice Španěl nepropálil Hrušku.

    Ve druhé půli už nebyla Dukla tak nebezpečná, naopak Příbram z brejků ano. Kacafírek však v dobré pozici hlavičkoval jen do rukavic brankáře a Tregler trefil po standardní situaci hlavou pouze tyč.

    V 65. minutě už se ale střelou z dálky prosadil Pilík, když využil podklouznutí Štetiny a navedl si míč do ideální pozice. Krátce na to po dalším sklepnutí od Kacafírka napřáhl podruhé a trefil se ideálně pod břevno.

    Duklu mohl ještě vrátit do hry Néstor, ale jeho hlavičku skvěle zlikvidoval na brankové čáře Hruška a Příbram už si teprve druhou výhru z posledních 21 zápasů pohlídala.


    Ohlasy trenérů:

    Petr Rada (trenér Příbrami):
     "Samozřejmě jsme rádi, že jsme vyhráli. Bylo to těžké utkání, Dukla by se měla pohybovat výše v tabulce. Ale uvědomovali jsme si, že kdybychom to nezvládli, tak by byla naše situace velmi vážná. Dostali jsme první gól, ale pak jsme využili toho, že Dukla hrála vzadu na riziko. Navíc jsme přežili velké šance soupeře. Ve druhé půli jsme více vysunuli zálohu a Pilík dvěma góly potvrdil, že chytil lauf. V posledních zápasech je to náš nejlepší hráč. Určitě si tohoto vítězství ceníme. Navíc jsem byl spokojený s nasazením i odvahou na míči. Byl to herně asi náš nejlepší zápas v sezoně. Za druhou půli jsme si to vítězství zasloužili. Alespoň jsme zamezili tomu, že se nůžky dál nerozevírají, i když Jihlava a Hradec vyhráli. Dokud bude šance, musíme věřit. Teď budeme mít během pauzy 14 dní klid na práci a budeme se snažit co nejlépe připravit na Brno. V těch závěrečných třech podzimních kolech se budeme snažit uhrát co nejvíce."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Rozhodně si nemyslím, že by někdo v týmu Příbram podcenil. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, dali jsme krásný gól. Ani ta vyrovnávací branka, i když byla po základní taktické chybě, nás nevyvedla z koncentrace. Ale k tomu, abychom zvítězili, bychom museli proměnit šance. Ve druhé půli jsme ustoupili od naší hry. Byli jsme pasivní. Rozhodla zkušenost Pilíka v šancích. My už pak měli jen pološance. Na šance to bylo možná vyrovnané, ale domácí je proměnili, proto zaslouženě vyhráli. Na tréninku to přitom kluci proměňují. Týmu samozřejmě nepřidává, že se nevyhrává. Chybí nám čistý střelec, který by dával góly každý zápas. Výkon si držíme, šance se vytváříme, ale nenašel se nikdo, kdo by to prostřelil."


    1. FK Příbram - Dukla Praha 3:1 (1:1)

    Branky: 65. a 68. Pilík, 16. Brandner - 12. Néstor.
    Rozhodčí: Orel - Pelikán, Fišer.
    ŽK: Tregler, Trapp, Borek - Čajič, Miloševič, Rada.
    Diváci: 1 286.

    Sestavy:

    Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Trapp, Divíšek - Tregler (87. Borek), Květ - Brandner (90. Mahmutovič), Pilík (81. Majtán), Rezek - Kacafírek. Trenér: P. Rada.

    Dukla: F. Rada - Preisler (46. Vrzal), Šimůnek, Štetina, Miloševič - Tetour, Hanousek, Považanec (63. Olayinka) - Juroška (77. Vopat), Néstor, Čajič. Trenér: Hynek.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.