<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    11. kolo, Základní část | neděle 23/10/2016, 18:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 11 651 diváků (100 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž
    Plzeň oproti předchozím duelům překvapivě nastoupila s jediným hrotem Krmenčíkem a se třemi středními záložníky, čímž trenér Pivarník zareagoval na předchozí dva nepovedené zápasy. Naopak Sparta nasadila hned tři útočníky a v úvodu byla aktivnější.

    První vážnější šance přišla ve 12. minutě. Domácí Hromada chyboval při rozehrávce a Sparta se dostala do brejku. Václav Kadlec měl velkou šanci, ale Kozáčik ho dobře vychytal. Slovenský brankář muse zasahovat i po ráně Dočkala z hranice vápna.

    Západočeši však udeřili z první vážnější šance. Po rohovém kopu zůstali u vápna soupeře, Hubník poslal za obranu ideální pas a Krmenčík ve skluzu překonal Koubka. Navázal tak na své dva jarní góly do sítě Sparty.

    Kapitán Hubník, který se vrátil do sestavy Plzně po zdravotních obtížích z průběhu týdne, se pak na druhé straně nedohodl s Kozáčikem a málem si dal vlastní gól. Míč však branku těsně minul.

    Plzeň mohla sama pomoci Pražanům k vyrovnání i brzy po změně stran, kdy Hejda nepochopitelně před vlastním vápnem chyboval ve chvíli, kdy byl Kozáčik mimo branku. Lafata se ihned snažil lobem poslat míč na branku, ovšem gólman Viktorie se na poslední chvíli vrátil a situaci zachránil.

    Sparta se snažila s výsledkem něco udělat, ale nedařilo se, na což trenér Holoubek reagoval dvojím střídáním, když do hry poslal Pulkraba s uzdraveným Costou. Blíže gólu byla Plzeň, ale Hrošovského tečovaná střela skončila těsně vedle.

    Letenským tekly nervy, hádali se s rozhodčím a Costa si svými zákroky koledoval o vyloučení. Plzeň se s přehledem ubránila, když hosty už nepustila do jediné vážnější šance.


    Ohlasy trenérů:

    Roman Pivarník (trenér Plzně): "Celý klub se na tento zápas těšil. Na přípravu jsme měli jen dva dny, ale potřebovali jsme přijít s překvapivým tahem. Změnili jsme rozestavení, abychom byli silnější na míči ve středu hřiště. Tím jsme si hodně pomohli. Ovládli jsme střed pole při kombinaci i odražených míčích. Krmenčík hrál na hrotu výborně a dobře jsme ho doplňovali z druhé linie. Včera jsme si to s hráči rozebrali na tabuli a vyzkoušeli na tréninku. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Zápas byl z naší strany dobře zvládnutý po herní i taktické stránce. Mužstvo si na Spartu věřilo, což se ukázalo na konci, kdy jsme to velmi dobře zvládli a eliminovali jsme soupeře. Důležité bylo, že mohl nastoupit Roman Hubník, který je pro náš styl hry nepostradatelný. Radost je, ale také víme, že nemůžeme slavit a užít si to. Jen do půlnoci a v hlavách. S hráči jdeme na hotel a budeme se připravovat na středeční pohárový zápas v Opavě."

    David Holoubek (trenér Sparty): "Chyběl nám větší důraz v pokutovém území a lepší řešení standardních situací, obranných i útočných. První porážka přišla v nejméně vhodnou chvíli, Plzeň nám odskočila, ale ještě necítím, že to je ztráta, která by se nedala dohnat. Podle mě to byl remízový zápas, ale Plzeň tohle umí zvládat a proti nám opakovaně. Co se dělo kolem Costy, jde za mnou. Bylo to ode mě špatné střídání. Vycházel jsem z toho, že budou standardky, proto jsme tam chtěl mít Costu a také jsme chtěl vysunutím Michala Kadlece zkvalitnit levou stranu. Dopadlo to tak, že Costovy fauly hru rozkouskovaly a do tlaku jsme se nedostali. Určitě s ním promluvím, rozeberu to s ním na videu. Je to bojovník, válečník, chtěl s tím něco udělat. Hůl nad ním lámat nebudu."


    FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)

    Branka: 26. Krmenčík. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Wilczek.
    ŽK: Mareček, M. Kadlec, Zahustel, Mazuch, Costa (všichni Sparta).
    Diváci: 11.651.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Matějů), Hrošovský, Hořava, Hromada (90. Baránek), Zeman - Krmenčík (68. Poznar). Trenér: Pivarník.

    Sparta: Koubek - Karavajev (78. Šural), Mazuch, Holek, M. Kadlec - Zahustel, Mareček, Dočkal, V. Kadlec - Juliš (63. Pulkrab), Lafata (63. Costa). Trenér: Holoubek.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.