<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 15/10/2016, 15:00 | Městský stadion Karviná

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 829 diváků (79 % z kapacity 4 833)
    Video


    Reportáž
    První půle nabídla dietní fotbal. Na hřišti se začalo něco dít až po 25 minutách. Trapp prošel do karvinského vápna, ale místo střely nesmyslně nahrával do prostoru obsazeného karvinskými obránci, kteří míč v pohodě odpálili.

    Karviná měla více ze hry. Po Voltrově centru to zkoušel v pokutovém území Hošek, jeho pokus směřoval sice na bránu, ale také do ofsajdu na spoluhráče Dreksu, takže jeho doklepnutí za Hruškova záda nemohlo platit.

    Ve 39. minutě mohli jít domácí do vedení, jenže Hruška po standardce reflexivně zasáhl nejprve proti Košťálovi, a pak i proti Hoškovi, kterého vychytal i o tři minuty později v už velké šanci na malém vápně.

    Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté z Příbrami, ale vyprodukovali jen průnik Brandnera, který domácí v klidu odvrátili. V 53. minutě odcentroval Zelený na hlavu Budínského, jeho pokus skončil jen těsně vedle Hruškovy tyče.

    V 67. minutě po kombinaci Zeleného, Puchela a Janečky odcentroval posledně jmenovaný do šestnáctky, kde balon napálil k tyči z druhé vlny nabíhající Dreksa, startující ve svém jubilejním stém ligovém zápase, a poslal Karvinou do vedení.

    Hosté se museli začít tlačit dopředu a Karviné se naskýtaly možnosti do otevřenější obrany Příbrami. V 81. minutě zahodili další tutovku, když Panák nezakončil důrazně a Jurča si špatně zpracoval odražený míč.

    V 85. minutě podnikli hosté brejk, ale Mahmutoviče zablokoval vracející se Hošek, takže ani při této situaci si Příbram nepřipsala svou první střelu mezi karvinské tyče.

    Dvě minuty před koncem naopak padlo definitivní rozuzlení. Moravec poslal do brejku Puchela, ten sice tváří v tvář Hruškovi neuspěl, ale Pilík fauloval Moravce a byla z toho penalta. Hruška ji Jurčovi perfektně chytil, ale odražený balon se dostal zpět k Jurčovi, odtud k Zelenému, který z velkého úhlu skóroval podruhé.


    Ohlasy trenérů:

    Jozef Weber (trenér Karviné): "Příbram nás překvapila rozestavením, ale něco podobného jsem od zkušeného trenéra Rady čekal. Přece jen teď byla v lize čtrnáctidenní pauza a on měl prostor s mužstvem pracovat. Tušil jsem, že něco změní, stalo se a s rychlými kraji příbramské zálohy jsme zpočátku měli problémy. První půle nebyla moc dobrá, byla tam menší kombinační kvalita, zlepšení z naší strany přišlo až po přestávce, kdy jsme byli silnější na míči a dohrávali souboje i útočné akce. Poprvé jsme byli v situaci, kdy jsme museli více tvořit, do přestávky jsme se s tím srovnávali. Ve druhé půli už to bylo mnohem lepší, bylo tam víc pohybu, lepší výkony na stranách - musím říct, že naši hru hodně oživil Puchel. Levá strana nám pak slušně fungovala a z toho pramenil i náš tlak a nakonec vedoucí gól. Ten vnesl na naše kopačky klid, přesto jsme tam tuším dvakrát neuhlídali dva příbramské brejky. Na to si musíme dát příště pozor. Naštěstí nás to neztrestalo. Druhý gól už jen pečetil naše zasloužené vítězství."

    Petr Rada (trenér Příbrami): "Prohráli jsme zaslouženě, protože domácí měli více šancí. Do zápasu jsme vstoupili lépe než v předchozích utkáních, nebyli jsme tak zalezlí. Změnili jsme trochu rozestavení, byli aktivní. Předpokládali jsme, že nám pomůže konstruktivní rozehrávka Rezka. Škoda šance Trappa, který měl první a jedinou šanci v první půli. Dobře jsme se dostali do vápna, ale Trapp to vyhodnotil špatně. Domácí tam měli dva závary po propadlých centrech ze stran, Hruška to tam ale zachránil. V šatně jsem kluky upozorňoval, že Karviná bude hrát pořád aktivně, ale dobrým pohybem jsme ji drželi od naší brány, bohužel jen do 67. minuty, kdy jsme po špatné rozehrávce u naší šestnáctky ztratili míč, domácí to dobře vykombinovali, Laňka nezachytil náběh Dreksy a ten to krásně poslal do naší brány. Pak už jsme se snažili i se dvěma útočníky, ale potrestal nás druhý gól. Zatím se u nás bohužel dokolečka opakují podobné chyby, které nás sráží. Jsme ve vápně, ale nastřelíme prvního protihráče, jako třeba Pilík, nebo jdeme do brejku, Mahmutovič může pokračovat dál k bráně, ale balon si zasekne do středu a celé to zbrzdí. To už jsou bohužel věci určité kvality, které pak ústí v to, že nedáváme góly. Na kontě máme tři, a to je tristní bilance. Přitom máme v kádru slušné forvardy, jednoho z nejdražších útočníků Mahmutoviče, zkušeného Majtána, který prošel Baníkem, Žilinou. Musíme si to důkladně rozebrat, hráči si musí sami v hlavách probrat, jestli tudy vede cesta."


    MFK Karviná - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)

    Branky: 67. Dreksa, 88. Zelený.
    Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Paták.
    ŽK: Budínský, Janečka - Trapp, Divíšek, Chaluš, Brandner.
    Diváci: 3 829.
    Hráči utkání: Dreksa - Hruška.

    Sestavy:

    Karviná: Laštůvka - Dreksa, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (75. Panák), Voltr (54. Puchel) - Jurčo (90. Okleštěk). Trenér: Weber.

    Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Jiránek (32. Pilík), Divíšek - Brandner (71. Majtán), Trapp, Krameš, Laňka (82. Kacafírek) - Rezek - Mahmutovič. Trenér: Rada.


    FOTO: fkpribram.cz

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.