<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo, Základní část | neděle 02/10/2016, 14:30 | Městský fotbalový stadión | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 9 223 diváků (86 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Nový trenér Sparty Holoubek vsadil na stejnou sestavu, která ve čtvrtek porazila v Evropské lize Inter Milán. Pouze ve středové řadě zraněného Frýdka nahradil Mareček. Ke změnám sáhl i brněnský kouč Habanec a k ligové premiéře postavil teprve sedmnáctiletého Krejčího. Po doléčení zranění se do sestavy po třech týdnech vrátil Štohanzl a na místě stopera nastoupil zkušený Polák.

    Sparta začala hodně vlažně a nechala se zaskočit agresivitou a dravostí soupeře. Už ve 4. minutě Řezníček po úniku z pravé strany našel volného Škodu, na jehož přízemní střelu brankář Koubek nedosáhl. Řezníček dělal hostům velké problémy i nadále a o dvě minuty později technickou střelou trefil břevno.

    Z počátečního útlumu se Pražané probrali po čtvrthodině hry, postupně získali územní převahu, v koncovce jim ale chyběla přesnost. Brněnská obrana však pod tlakem ztrácela předcházející jistotu. Ve 34. minutě se odrazil míč a z hranice trestného území Mazuch střelou k tyči vyrovnal. I když Zbrojovka zahrozila rychlými protiútoky, v závěru poločasu Sparta výsledek otočila. Ve 42. minutě brankář Melichárek zbytečně brzy vyběhl proti Dočkalovi, jenž svůj únik po pravé straně zakončil přesným obloučkem.

    Po změně stran opět převzala iniciativu Zbrojovka. V 51. minutě po akci Štohanzla zahrál Mazuch v trestném území rukou, Řezníček však z nařízené penalty minul. Sparta se poté soustředila především na udržení náskoku, ale Brnu se přesto v 80. minutě podařilo zásluhou Přichystalovy střely vyrovnat.

    Sparta v závěru vrhla veškeré síly do útoku a když se dvě minuty před koncem prosadil Pulkrab, sahala i po tříbodovém zisku. Zbrojovce se však v zoufalém posledním náporu podařilo srovnat, když se nejlépe v trestném území orientoval Hyčka.


    Ohlasy trenérů:

    Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Zápas měl potřebné grády, na obou stranách nechyběly emoce. Začátek jsme měli skvostný, třicet minut jsme byli lepším týmem a mohli dát druhý gól. Dvě inkasované branky v závěru poločasu přibrzdily naše nadšení. Ve druhé půli jsme mohli z penalty vyrovnat. Řezníček nebyl v optimálním zdravotním stavu. V hektickém závěru, kdy jsme prohrávali 2:3, jsme nasadili všechny síly do útoku. Za bod jsme moc rádi. Remíza se Spartou je krůček k tomu, abychom se zvedli nejen bodově, ale i výkonnostně. Máme dva zraněné stopery, proto na tomto nezvyklém místě nastoupil Polák. Sedmnáctiletý Krejčí byl nachystán od začátku týdne. Na ligu má. Ukázalo se, že byl jeden z našich lepších hráčů."

    David Holoubek (trenér Sparty): "V posledních dvou minutách to byla hektika. Věřil jsem, že situaci zvládneme. Chtěli jsme v Brně vyhrát. Bohužel jsme dostali poslední branku, která se zrodila z ofsajdové situace, až v nastavení. Což hodně mrzí. V době naší převahy ve druhém poločase jsem očekával, že navýšíme skóre. To se nám nepodařilo. Byl bych úplně spokojen s mým dočasným působením, kdybychom dnes získali tři body. Udělali jsme v tomto týdnu maximum, jen to kalí dnešní remíza. Myslím si, že je tým nastartován udělat dobré výsledky. Za pozitivum vidím i to, že se do hry dostali mladí hráči."


    FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha 3:3 (1:2)

    Branky: 4. Škoda, 80. Přichystal, 90+2. Hyčka - 34. Mazuch, 42. Dočkal, 88. Pulkrab.

    Rozhodčí: Královec - Kotík, Ratajová.

    ŽK: Jakub Šural - Mazuch.

    Diváci: 9223

    Sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Jakub Šural (77. Lacko), Vraštil, Polák, Lutonský - Sedlák, Krejčí - Hyčka, Škoda, Štohanzl (74. Přichystal) - Řezníček (79. Vávra). Trenér: Habanec.

    AC Sparta Praha: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec - Čermák (83. Pulkrab), Mareček (83. Lafata), Dočkal, Sáček, Holzer (79. Juliš) - V. Kadlec. Trenér: Holoubek.


    FOTO: ČTK
    VIDEO: iSport.cz


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.