<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | pátek 23/09/2016, 20:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 1 741 diváků (31 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž
    Jabloneckému kouči Frťalovi vypadli před zápasem oba elitní stopeři Beneš s Pernicou a ve středu obrany tak nastoupila dvojice Vojtěch Kubista a Kouřil. A právě po zaváhání druhého jmenovaného otevřela Boleslav skóre.

    Hostující Douglas da Silva poslal dlouhý balon na nabíhajícího Mebrahtua, který si šikovně obhodil Kouřila a přízemní střelou překonal Hrubého. Australský útočník skóroval v pátém z posledních šesti soutěžních duelů a ve čtvrtém po sobě.

    Mladá Boleslav po rychlém vedení dobře bránila a nepouštěla soupeře k velkým šancím. Z domácích v první půli zahrozili jen hlavičkující Doležal a po něm Mehanovič, jehož střelu ve 20. minutě vyrazil brankář Diviš.

    To hosté byli nebezpeční hlavně po brejcích a dvakrát mohl zvýšit Mebrahtu. Nejprve z protiútoku po Chramostově přihrávce zamířil mimo a pak v 31. minutě sám před bránou trefil jen domácího gólmana.

    Do druhé půle poslal jablonecký trenér střídajícího Tecla a domácí přidali. V 52. minutě pálil Doležal a Diviš pak vyrazil na roh. Po něm ve vápně po souboji s Kúdelou spadl Kouřil a rozhodčí Marek nařídil proti hostům pokutový kop. Tecl však z penalty překopl branku.

    Po hodině hry měl další velkou šanci Mebrahtu, jenže znovu trefil jen domácího brankáře. Z následného rohu se neprosadil ani Hůlka a hosty pak zahozené možnosti mrzely. Na levé straně se totiž v 63. minutě probil Hybš, poslal centr do vápna a Tecl s pomocí břevna překonal Diviše. Dal první gól v lize od dubna.

    Kouč hostů Kalvoda zareagoval na narůstající domácí převahu střídáním a nasadil zkušeného Mageru. Mladoboleslavští ožili a v 75. minutě znovu vedli. Pauschek se pustil do odvážného průniku, nacentroval do šestnáctky a Přikryl dostal balon z voleje přes domácího brankáře do sítě. Stejně jako Tecl skóroval v lize poprvé od dubna.  

    Za minutu tentokrát vyhrál další souboj s Přikrylem gólman Hrubý, který se v 84. minutě blýskl i proti Vukadinovičově střele a především Magerově dorážce. K vyrovnání to už ale Jablonci nepomohlo.


    Ohlasy trenérů:

    Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Mladá Boleslav ukázala svoji kvalitu, ale myslím, že jsme ve většině zápasu byli vyrovnaným soupeřem. Zápas se lámal poté, co jsme vyrovnali. Ve snaze získat tři body jsme se dopouštěli v obraně chyb, které hosté potrestali a své vítězství mohli znásobit. Podržel nás brankář. Porážka mrzí, ale co se týče přístupu a nasazení, dnes není hráčům co vytknout. Musíme věřit, že dnešní zápas je odrazovým můstkem k nejbližšímu utkání, které bude již úspěšné. Série bez výhry se protáhla na šest zápasů, je to nepříjemné, nebudeme se schovávat, je to holý fakt. Nyní se ukážou morální vlastnosti hráčů."

    Leoš Kalvoda (trenér M. Boleslavi): "Vyhráli jsme, takže jsem spokojen. Byly tam nějaké chyby, výkon nebyl takový, jaký jsme ukázali na Spartě nebo v předchozím kole proti Slovácku. Kluci to ale odmakali se vším všudy a jen tak pokračovat. Zítra sledovat Zlín budu, je to jeden z našich příštích soupeřů. Ale že bychom teď koukali na tabulku? Je to vždy stejné, postupy nahoru a pády dolů."


    FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

    Branky: 63. Tecl - 9. Mebrahtu, 75. Přikryl.
    Rozhodčí: Marek - Ratajová, Peřina.
    ŽK: Masopust, Mehanovič, Mihálik, Hybš - Kúdela, Přikryl.
    Diváci: 1 741.
    Hráči utkání: Hrubý - Golgol.

    Sestavy:

    FK Jablonec: Hrubý - Nový, V. Kubista, Kouřil, Hybš - Hübschman - Masopust (46. Tecl), Jiráček, Mihálik (77. Wágner) - Mehanovič (61. Pospíšil) - Doležal. Trenér: Frťala.

    FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Douglas da Silva, Hůlka, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Mareš (87. Takács), Kalabiška (64. Vukadinovič) - Mebrahtu, Chramosta (67. Magera). Trenér: Kalvoda.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.