<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    8. kolo, Základní část | sobota 24/09/2016, 16:30 | Městský stadion | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 420 diváků (28 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž
    Zlín udělal v sestavě změny oproti poslednímu utkání se Spartou. Do hry se vrátil uzdravený Pazdera a po trestu Hájek. Znovu však potvrdil svou velmi dobrou formu.

    První poločas byl herně poměrně vyrovnaný. Hrálo se především ve středu hřiště. Ovšem již ve 27. minutě byl trenér hostí Páník nucen měnit sestavu svého týmu. Na nosítkách hřiště opustil Živulič, který má podle prvních informací zlomenou kost v nártu a bude chybět několik týdnů.

    Ke konci první půle si Zlín vypracoval dvě brankové příležitosti. První z nich zakončil Harba do břevna a následnou dorážku Diopa chytil gólman Ottmar. Druhá šance hostí už však gólem skončila.

    Kopečný zatáhl míč, který se k němu vrátil, následně poslal před branku střílený centr. Míč prošel až na zadní tyč, kde ho zblízka doklepl do odkryté branky Diop. A když v poslední minutě první části vychytal hlavičku Žondry gólman Dostál, tak se odcházelo do kabin za stavu 0:1.

    Do druhé půle nastoupil Hradec aktivněji. Veškerou snahu vložil do útoku, čímž se v obraně tvořil prostor pro Zlín. Všechny střelecké pokusy hostů však zkrachovali na brankáři Ottmarovi nebo hradecké obraně. Na druhé straně hřiště neskončila gólem šance Žondry a i střela Martana skončila těsně vedle pravé tyče. Brankář Dostál pak výborně vychytal Pázlera.

    V závěru utkání Hradec Králové tlačil a snažil se o vyrovnání, ovšem bohužel pro domácí udeřili hráči hostí. Diop skvělou přihrávkou vyslal do úniku Vukadina Vukadinoviče, který zakončil přesně a střelou k přední tyči rozvlnil síť Ottmarovy branky.


    Ohlasy trenérů:

    Bohuslav Pilný (trenér Hradce Králové): "V první řadě bych chtěl říct, že jsme dnes hráli s velmi kvalitním soupeřem, který není náhodou na čele ligy. Mají zajímavé mužstvo jak pohybově, tak fotbalově. Ti kluci umí kopat, opravdu je tento tým velmi dobrý a není to náhoda. My jsme v prvním poločase naskočili na to, co Zlín chtěl - abychom hráli hodně středem, kde čekali na naše ztráty a okamžitě chodili do protiútoků. Měli rychlou přechodovou část a my, i když jsme si před utkáním říkali, že chceme hrát po stranách hřiště, tak jsme to neplnili. Přežili jsme břevno Harby, ale pak jsme z brejku inkasovali, což byla voda na mlýn Zlína. Oni pak čekali na svoje brejky, ale dovolím si tvrdit, že do 88. minuty, než padl druhý gól, jsme sahali po bodu. Bohužel jsme gól na 1:1 nedali. Závěr zápasu pak byl vabank a dostali jsme druhý gól. Zlín má velmi kvalitní mužstvo, ale dalo se s ním bodovat. Naši hráči by ale museli všichni podat výkon na hranici svých možností, což nám tam ale dnes podle mého chybělo."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "Dnes to pro nás bylo těžké utkání. Měli jsme v týdnu určité zdravotní problémy, dokonce někteří hráči nemohli přijet na utkání, některé jsme přivezli až v den utkání. I přes to jsme chtěli zápas odehrát a ne ho odkládat. Nakonec to pro nás bylo dobré. Mužstvo je momentálně v tahu a potřebuje hrát. Museli jsme pokrýt rychlé boky, uskákat Libora Žondru a posbírat vypadlé balóny. Důležitý byl gól na 0:1 po jednom z našich výpadů, ale nakonec se utkání rozhodlo až naším druhým gólem. I proto jsme sem Vukadinoviče přivezli až dnes těsně před zápasem, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Do té doby ležel v posteli, ale sám hráč řekl, že se cítí dobře a odehraje část utkání. Tak jsme ho na část hry na hřiště pustili a on druhým gólem dohrál dnešní utkání. Živulič má zlomenou nártní nebo zánártní kůstku. Je to pro nás obrovský problém, ale máme v mužstvu další hráče. Doufám, že se dostane opět rychle do formy a budeme ho mít za šest týdnů zpět na hřišti. Naši hráči zůstávají stále stejní. Uvědomují si, že když se budou chovat jinak, tak dostanou přes nos přesně tak, jak to v životě chodí, když si člověk myslí, že všechno zná a umí. To se pak spadne dolů a je to těžké."


    FC Hradec Králové - Fastav Zlín 0:2 (0:1)

    Branky: 37. Diop, 90. Vukadinovič.
    Rozhodčí: Berka - Pelikán, Dobrovolný.
    ŽK:
    Plašil, Martan, Žondra - Hnaníček, Jugas.
    Diváci: 1 420.
    Hráči utkání: Ottmar - Diop.

    Sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil (86. Schwarz) - Trubač (75. Krátký), Janoušek - Martan, Pázler, Malinský (57. Vlkanova) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

    FC Fastav Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Kopečný, Živulič (23. Janíček), Hnaníček, Holík (73. Vukadinovič) - Harba (81. Traore), Diop. Trenér: Páník.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.