<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | sobota 24/09/2016, 20:15 | AGC Aréna Na Stínadlech | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 751 diváků (28 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž
    Plzeň měla velké problémy s aktivní hrou Teplic, které měli většinu utkání převahu. Trable hostující obraně dělal zejména Vaněček, který je plzeňským odchovancem. Už ve třetí minutě si udělal místo ve vápně a jeho střelu Kozáčik jen s námahou vytěsnil k Urmovi, který zblízka trefil břevno.

    Od začátku to byl hodně běhavý fotbal s napadáním hluboko na soupeřově polovině. Plzeň nebyla pasivnější a vynucovala si hodně faulů, ale až do konce prvního poločasu se nedostala ani ke střele na branku. Daleko víc hrozili domácí - v 15. minutě po parádním pasu Ljevakoviče prošel přes dva hráče až na roh vápna Fillo a pálil nad, v 38. minutě zase zastavil osamoceného Horu před Kozáčikem diskutabilní ofsajd.

    Plzeň postupem času hrála víc a víc z vlastní poloviny, ale to se jí vyplatilo. Dvě a půl minuty před pauzou měli Hořava s Petrželou v pravém rohu hodně místa na narážečku, po níž druhý jmenovaný našel parádním pasem na bližší tyči Bakoše a ten poslal míč přesně pod břevno. Potvrdil tak, že se mu proti Teplicím daří, když jim v osmém z posledních utkání dal sedmý gól.

    Pokud letos Plzeň čelí standardní situaci z větší vzdálenosti, občas vysouvá obranu až daleko před šestnáctku. Nezvyklý způsob se jí málem vymstil v 63. minutě, kdy si na centr Kroba nejrychleji naběhl Lüftner, jenže hlavičkoval nad.

    Plzeň ve druhé polovině hlavně pozorně bránila a moc dalších problémů si nepřipustila. Z několika nebezpečných závarů před její brankou vypadal nejnadějněji ten v 84. minutě, Potočný ale hlavou míč usměrnil vedle. Teplice nic nevytěžily ani ze závěrečného velkého tlaku.


    Ohlasy trenérů: 

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic):
     "Plzeň prokázala svou kvalitu. Dostala se do jedné dobré situace, kterou vyřešila ideálně. Naopak my měli čtyři takové a nic takového se nám nepovedlo. Věděli jsme, že gól prostě musíme dát. Poslední výsledky pro nás nejsou frustrující. Sport je prostě takový, proti těm nejlepším soupeřům se prostě dá vyšvihnout. Daleko víc mě mrzí výsledek z toho minulého kola v Příbrami. Tam jsme to měli zvládnout prostě jinak.

    Roman Pivarník (trenér Plzně): "Teplice hrají agresivně, hodně běhavě a ten zápas to potvrdil. Hodně k nám dostupovaly, ten zápas byl především o soubojích. Museli jsme do vydržet do poslední minuty, ale takové zápasy někdy bývají. Jedna akce dotažená do zakončení je málo, musíme být silnější na míči. Některým hráčům se nedařilo, sice jsme měli pár procent držení míče navíc, ale hráli jsme pomalu, každý potřeboval tři čtyři dotyky, takže nás domácí nenechali moc hrát a dělal nám problém jejich zahuštěný střed hřiště. Jsou mužstva, která umí být nepříjemná a na tom proti nám staví hru. Teplice měly dvě střely na bránu, Liberec tři, primárně se takoví soupeři soustředí na to, aby nám znepříjemnili naši hru. Ale my musíme prostě víc dominovat na míči."


    FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

    Branka: 43. Bakoš.
    Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vysloužil.
    ŽK: Petržela (Plzeň).
    Diváci: 4 751.
    Hráči utkání: Vaněček - Bakoš.

    Sestavy:

    FK Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) - Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman - Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský). Trenér: Pivarník.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.