<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo, Základní část | neděle 11/09/2016, 17:00 | Stadion Střelnice

    Góly


    Návštěva: 2 048 diváků (36 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž
    Oba soupeři bodovali po předchozích dvou porážkách. Jablonec má po šesti odehraných kolech na kontě osm bodů, tým z Julisky je o tři body zpět.

    Jablonecký trenér Frťala kvůli pokračující marodce opět zamíchal sestavou a například záložník Jiráček nastoupil netradičně na levém kraji obrany. Jen na lavičce zůstal kapitán Hübschman.

    Severočeši měli první větší šanci. V jedenácté minutě se před bránu protlačil Mihálik, ale překopl břevno. Za tři minuty nečekaně udeřili hosté. Juroška poslal přízemní centr do pokutového území a Považanec přízemní střelou protlačil balon za domácího gólmana. Slovenský záložník dal svou čtvrtou branku v české lize.

    Domácí inkasovali už podvanácté v ligové sezoně, což je společně s Příbramí nejvíc v celé soutěži. Obdržený gól je viditelně zaskočil a ve zbytku první půle neměli větší příležitost.

    Kouč Frťala v poločase dvakrát střídal. Zraněného stopera Beneše nahradil Kouřil a místo Trávníka přišel na hřiště útočník Doležal, který okamžitě rozhýbal domácí hru. V dobré šanci si však ukopl míč a poté těsně nedoskočil na balon.

    V 51. minutě už Jablonec srovnal. Masopust na pravé straně obral hosty o míč, křížným pasem našel zcela volného Mihálika a ten technickou ranou k tyči obstřelil brankáře Radu. Devatenáctiletý středopolař se dočkal čtvrtého gólu v lize.

    Dukla se po chvíli z vyrovnaní oklepala a brankáře Hrubého protáhl střelec Považanec. Za chvíli z dobré pozice střílel nad Tetour. Na druhé straně hostující gólman Rada vytáhl nad pokus střídajícího Kouřila. Nerozhodné skóre už nezměnil ani domácí Wágner, jenž v 81. minutě z otočky mířil vedle. Kouč Hynek, jenž po odchodu Jaroslava Šilhavého do Slavie dočasně převzal Duklu, tak s dejvickým celkem získal cenný bod.


    Ohlasy trenérů:

    Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Tou remízou jsme vlastně utrpěli vítězství. Soupeř měl mnoho nebezpečných příležitostí, nakonec musíme být rádi za ten výsledek. Ale co se týče předvedené hry, nebyla nejen podle mých představ, ale ani podle představ lidí a fanoušků. I když jsme remizovali, musím se za předvedený výkon omluvit. Podle našich představ bylo jen asi prvních 15 minut druhého poločasu, kde jsme soupeře donutili k chybám. Chybí nám odvaha, chuť prosadit se v osobních soubojích, bojíme se situace jeden na jednoho. Je toho hodně, a když se přidají zdravotní problémy, hráče to i po psychické stránky sráží. Ale to nás neomlouvá."

    Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Přijeli jsme s vědomím, že z Jablonce je těžké odvézt jakýkoliv bod. Prvních 15 minut vyznělo pro nás a korunovali jsme to brankou. Poté jsme se asi pět minut nechali zatlačit, ale nemuseli jsme nic vážného řešit. S prvním poločasem jsem spokojen výsledkově i s výkonem. Do druhého poločasu udělal kolega změny a ty přinesly úspěch. My jsme nastoupili více s obavou, byť jsme nabádali hráče, aby dál byli na balonu a drželi si střední pásmo. Přesto soupeř srovnal. Potom přestal být aktivní a opět jsme začali hrát. Byli jsme aktivní, vytvářeli si šance. Ale v koncovce nám chybí kvalitní řešení, abychom přidali gól a odvezli tři body. Soupeř si po vyrovnání nevytvořil nic. Bod z Jablonce je dobrý, ale za průběh, aktivitu a šance jsme mohli pomýšlet na tři."


    FK Jablonec - FK Dukla Praha 1:1 (0:1)

    Branky: 51. Mihálik - 14. Považanec.
    Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Fišer.
    ŽK: V. Kubista - Štetina, Beauguel, Čajič.
    Diváci: 2 048.
    Hráči utkání: Mihálik - Rada.

    Sestavy: 

    FK Jablonec: Hrubý - Nový, Pernica, Beneš (46. Kouřil), Jiráček - V. Kubista - Masopust, Pospíšil, Trávník (46. Doležal), Mihálik (67. Končal) - Wágner. Trenér: Frťala.

    FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Preisler - Marek Hanousek, Považanec (90. Smejkal), Tetour - Juroška (67. Čajič), Beauguel, Manzia (56. Olayinka). Trenér: Hynek.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.