<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    6. kolo, Základní část | neděle 11/09/2016, 18:15 | AGC Aréna Na Stínadlech | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 7 113 diváků (42 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž
    Na premiéru trenéra Šilhavého bylo zvědavých tolik slávistických fanoušků, že jim nestačil ani základní sektoru pro příznivce hostí a pořadatelé je museli pustit i do vedlejšího. Šilhavý jim ale moc novinek v sestavě nepředvedl - krom změn vynucených zraněními obměnil jen post brankaře, kde Berkovce v brance nahradil Pavlenka.

    Několikasethlavý kotel Slavie hosty hnal od začátku dopředu a po úvodní rozpačité desetiminutovce se dočkal i dvou velkých šancí. U obou byl Škoda - nejdřív se hlavou položil do centru z levé strany a trefil tyč, pak si zase naběhl na malé vápno na zpětnou přihrávku od Van Kessela a těsně přestřelil. Tato převaha trvala jen pár minut, protože domácí rychle utěsnili střed hřiště a začali sami hrozit.

    A po několika šancích přišel i gól. Vondrášek potáhl míč středem až před vápno a vystřelil, jenže stínující stoper Bílek míč tečoval do protipohybu brankáře Pavlenky.

    Po pauze Slavia směrem dopředu přidala a začala mít mírnou převahu, jenže dlouho to svědčilo spíš domácím. Ve 47. minutě po centru Nivalda pálil na zadní tyči Vaněček, ovšem jen do boční sítě, v 66. minutě zase Vaněčkovu ránu po závaru srazili obránci do boční sítě.

    Až příchod Mešanoviče za Van Kessela ofenzivu Vršovických trochu rozhýbal a nakonec přinesl i vyrovnání. Hušbauer se v 73. minutě uvolnil před vápnem a rozehrál do pravé strany na Mihalíka, jehož přízemní centr usměrnil k tyči právě Mešanovič.

    Střed zálohy Teplic začínal mít viditelné problémy s pohybem a Slavia se začínala prosazovat i ve vápně. V 84. minutě Barák pár sekund po příchodu na hřiště nacentroval na zadní tyč, kde zblízka napálil míč do sítě Mihalík.

    Slavia už před tím nechávala spoustu prostoru k rychlým brejkům domácích a zvládala je jen se štěstím a i vydřené vedení dokázala bránit jen tři minuty. V 88. minutě vypálil před vápnem Krob a na hraně ofsajdu stojící Vaněček míč nasměroval opět do protipohybu Pavlenky.

    Zápas, v němž domácí Štěpán Vachoušek díky střídání ve druhé půli vstoupil do Klubu legend a viděl žlutou kartu, tak skončil remízou 2:2.


    Ohlasy trenérů:

    Daniel Šmejkal
     (trenér Teplic): "Viděli jsme zajímavé utkání hlavně pro diváky. Prvních deset minut bylo opatrných, pak si to ale sedlo. Slavie si vypracovala pár šancí, ale od 25 minuty jsme začali hrát dobře my a dali jsme gól. Ve druhé půli byla lepší Slavie, ale nám vycházely brejky, měli jsme to pojistit. Slavii vyšla výborně střídání, otočila zápas, ale nám k vyrovnání pomohla vůle. Oba týmy měly příležitosti, taková remíza je spravedlivá. Sestavu Slavie jsme i přes změnu trenéra trefili, jenom jsme nečekali, že bude chybět Švento. Vaněček je hodně platný hráč pro tým, dělá obrovskou spoustu práce. Dneska byl hodně platný, škoda jenom, že mu tam toho nepadlo víc."

    Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím vzdát kompliment Teplicím, rozjely tu ligu výborně, porazily mě už na Dukle. Musíme ten bod brát s pokorou, ten zápas měl takové sinusoidy, na začátku jsme měli dvě tři tutové šance, pak zase domácí převzali iniciativu a byli protivní tím svým fotbalem nahoru dolu a dali gól. Po poločase jsme trochu přeskupili hru, vyplatilo se to, ale stejně jsme dostali takový smolný gól. Ale šancí měli mnohem víc, proto to opravdu musíme brát s pokorou. Že už jsme jim jednou v sezoně čelil, až taková výhoda nebyla. Věděli jsme co a jak, třeba pohlídat jejich signály. Ale když je tým prostě v něčem silný, moc vám to nepomůže, stejně to musíte ubránit. Nebylo to z naší strany tak kompaktní, jak mohlo být, hra byla hodně rozházená. Ale hráči pracují v tréninku tak, že věřím, že to půjde nahoru. Když takhle střídání dopadnou, je to samozřejmě pěkné, ale všichni ti hráči patří do kádru, takže to by takhle být i mělo."


    FK Teplice - Slavia Praha 2:2 (1:0)

    Branky: 43. Vondrášek, 88. Vaněček - 73. Mešanovič, 84. Mihalík.
    Rozhodčí: Královec - Moláček, Antoníček.
    ŽK: Krob, Vachoušek - Van Kessel.
    Diváci: 7 113.
    Hráči utkání: Vondrášek - Mešanovič.

    FK Teplice: Grigar - Vondrášek (84. Potočný), Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Fillo (90.+2 Kodeš), Nivaldo (79. Vachoušek) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

    SK Slavia Praha : Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadjui, Zmrhal - Van Kessel (64. Mešanovič), Hušbauer (84. Barák), Mingazov (46. Mihalík) - Škoda. Trenér: Šilhavý.


    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.