<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | sobota 14/05/2016, 15:30 | Adidas Aréna | O2 TV Sport

    Návštěva: 4 151 diváků (83 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž


    V sestavě Mladé Boleslavi už se objevil Rada, který si z předminulého utkání odnesl otřes mozku. A byl to právě on, kdo sehrál ve vývoji zápasu důležitou roli. Ve 22. minutě si stoupl k přímému kopu zhruba 35 metrů od branky. Všichni včetně brankáře Koubka čekali centr, jenže reprezentační záložník dlouhým nákopem zamířil přímo do branky a Koubek už nedokázal míči zabránit v cestě do branky.

    Liberec však v minulém kole ukázal, že s nepříjemným vývojem skóre si umí poradit a už o tři minuty později srovnal zásluhou Breiteho. Liberecký záložník napřáhl na hranici pokutového území a poslal míč k tyči.

    Mladá Boleslav potřebovala vyhrát, proto se častěji tlačila do zakončení, ale do poločasu měla už jen jednu větší šanci. Ščuk však ve vápně přestřelil. Stejná situace se opakovala i po změně stran, a přišel tak trest.

    Vůch se ještě neprosadil, ale v 74. minutě pronikl stejný hráč do vápna, našel Bartla, který odcentroval a střídající Pulkrab už měl v malém vápně snadnou úlohu trefit hlavou odkrytou branku.

    Opět ale přišlo rychlé srovnání a znovu se o to zasloužil Rada, jenž opět předvedl velmi dobré zahrávání standardních situací. Tentokráte zamířil přesně z přímého kopu z 22 metrů. Víc už ale Mladá Boleslav nestihla a končí čtvrtá.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): Rozhodující moment byl, že jsme vedení udrželi jen tři minuty. Nedohráli jsme situace důsledně a z centru jsme inkasovali. Kdybychom ve vedení vydrželi déle, vypadalo by to jinak. Ščuk tam měl dobré situace, bylo to jen o tom trefit branku, ale nepodařilo se to. Ve druhé půli jsme se dostali do tlaku. Ale byly tam nedohrané situace. Pustili jsme Liberec do vedení a to definitivně rozhodlo. Remíza nakonec spravedlivá. To třetí místo jsme si promrhali v jiných zápasech. Cílem bylo dostat se do Evropy, to se povedlo, ale chtěli jsme skončit třetí, když ta šance byla. Teď máme druhou šanci v poháru a bylo by hezké se rozloučit se sezonou trofejí. O své budoucnosti jasno mám, jsme domluveni, že bych měl pokračovat. Otázkou je, jestli po dnešku nebude majitel rozladěn.

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): Nás hlavní cíl bylo nedostat se pod tlak Boleslavi, ale bohužel jsme dostali gól z první střely na branku. Naštěstí se nám povedlo rychle srovnat. Ve druhé půli už jsme byli pod tlakem, nedokázali jsme pořádně držet míč. Přežili jsme nějaké šance. Fantasticky zahráli oba stopeři, kteří to měli s Magerou velmi těžké. Z brejku jsme se dokonce dostali do vedení, ale o to jsme zas přišli. Boleslav hrozila ze standardek, kterých bylo na můj vkus hodně, ale už jsme to uhráli a splnili jsme si náš cíl v podobě krásného třetího místa. Kdyby mi v létě někdo řekl, že skončíme třetí, tak bych mu nevěřil. Pro mě je to neskutečný zážitek. Jakub Rada patří mezi nejlepší exekutory přímých kopů a dvakrát to perfektně kopnul. Musím na obhajobu Tomáše Koubka říct, že nemáme moc vysoké mužstvo a dnes byl ten rozdíl velký, proto po něm chci, aby do centrů chodil. Proto byl tolik z branky při prvním gólu.


    FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:2 (1:1)

    Branky: 19. a 76. Rada - 22. Breite, 74. Pulkrab.
    Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Fišer.
    ŽK: Magera - Hovorka, Pulkrab, Sýkora.
    Diváci: 4 151.

    FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl (57. Klobása), Čermák, Kalabiška - Magera. Trenér: Jarolím.

    FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný, Hovorka, Sýkora - Folprecht, Breite - Bartl (87. Sackey), Shala (59. Obročník), Vůch - Bakoš (64. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.