<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    29. kolo, Základní část | středa 11/05/2016, 18:15 | Doosan Aréna

    Góly


    Návštěva: 10 832 diváků (93 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    Do plzeňské sestavy se vrátili uzdravení Ďuriš s Vaňkem, ale domácí začali hodně vlažně a Jablonec je brzy ztrestal. První šanci ještě hosté nevyužili, ale po čtvrthodině si po rychlém rozehrání přímého kopu naběhl na dlouhý balon za obranu na hranici ofsajdu Mingazov a s přehledem prostřelil Kozáčika.

    Ještě než se Viktoria stačila vzpamatovat, inkasovala za tři minuty od Mingazova podruhé. Turkmenský záložník se zasekávačkou zbavil několika protihráčů a domácí gólman sice jeho střelu následnou dokázal tečovat, ale v cestě do sítě jí nezabránil. Mingazov zopakoval svůj výkon ze 14. kola, kdy dal dva góly v Teplicích.

    Plzeň byla viditelně zaskočená a v první půli měla jen dvě větší možnosti. Ďurišovu hlavičku vyškrábl hostující brankář Valeš, který chytal v lize poprvé předloňského dubna, a poté Vaněk pálil nad.

    V přestávce domácí kouč Krejčí poslal na hřišti střídající dvojici Rajtorala s Kopicem a Západočeši výrazně přidali. V 55. minutě po centru z pravé strany zahrál rukou hostující Pernica a rozhodčí Franěk odpískal penaltu, byť Jablonečtí vehementně reklamovali, že jejich stoper byl při souboji faulovaný. 

    K pokutovému kopu se postavil Ďuriš, poslal Valeše na opačnou stranu a přehledem si připsal šestnáctý gól v ligové sezoně, jímž se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů. V 61. minutě pálil těsně mimo Hrošovský a čtvrthodiny před koncem mohl srovnat i Kopic, který se dostal sám před brankáře, ale Valeš ho skvěle vychytal.

    Jablonecký gólman zlikvidoval i Kolářovu šanci a Plzeň tak nevyužila možnost vyrovnat či překonat klubový rekord v počtu bodů. Přesto domácí fanoušci vyprovodili Viktorii v závěru skandovaným potleskem, několikrát "rozjeli" mexickou vlnu a po závěrečném hvizdu se mohli spolu s hráči začít těšit na převzetí mistrovského poháru.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. První půli jsem kluky moc nepoznával. Co jsme si řekli, jsme neplnili. Byl to možná nejhorší poločas, co jsme tady v doma sehráli. Měli jsme hrozně pomalou rozehrávku a ještě navíc v obranné fázi jsme vůbec nedostupovali hráče. Soupeř nás dvakrát potrestal a zaslouženě vedl. Přestože se o tom bavíme, kluci trošku polevili. Ta koncentrace není taková, jako v těch předchozích zápasech. O půli pomohl důraznější pohovor, i změny v sestavě prospěly. Druhou půli už jsme hráli tak, jak jsem si představoval od začátku. Bohužel to stačilo jen na snížení. Výsledek je trošku taková kaňka na těch oslavách, chtěli jsme se doma rozloučit vítězstvím. Na druhou stranu to ukazuje, že si toho titulu nesmírně vážím, protože jsou týmy, které mají kvalitu taky. Jsem rád, že jsme to takhle s předstihem zvládli. Teď si užijeme s fanoušky na náměstí oslavu a ještě je třeba se připravit na poslední zápas na Slavii.

    Zdenko Frťala (trenér Jablonce): 
    Hlavně v první půli jsme byli nebezpečnějším týmem a i když nás domácí v druhé půli zamknuli na vlastní půlce, možná kromě jednoho dvou závarů si vypracovali jednu gólovou příležitost. Vítězství jsme udrželi a strašně si toho ceníme. Musím pochválit nejen Mingazova, ale celý tým. Je to výsledek celého týmu, že jsme domácím jejich oslavu znepříjemnili. Takový je fotbal, pro nás to byl jeden z dalších ligových zápasů. Chtěli jsme uhrát dobrý výsledek a naše vítězství je jen třešnička na dortu. Musí nám to nalít sebevědomí do žil. Hráči se dneska znovu přesvědčili, že když budou plnit na hřišti to, co mají, výsledky se dostaví.


    FC Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:2 (0:2)

    Branky: 56. Ďuriš z pen. - 15. a 18. Mingazov.
    Rozhodčí: Franěk - Hock, Kubr.
    ŽK: Karavajev, Valeš (oba Jablonec).
    Diváci: 10.832.
    SYNOT Hráči utkání: Michal Ďuriš - Ruslan Mingazov.

    Plzeň: Kozáčik - Hubník, Baránek, Hejda (46. Rajtoral), Limberský - Hrošovský (77. Krmenčík), Vaněk - Petržela (46. Kopic), Kolář, Kovařík - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

    Jablonec: Valeš - Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Pospíšil, Mingazov (57. Hanousek) - Doležal (67. Wágner). Trenér: Frťala.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.