<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | pátek 29/04/2016, 18:00 | Stadion v Jiráskově ulici

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 459 diváků (55 % z kapacity 4 500)
    Video


    Reportáž

    Vysočina proti třetímu týmu tabulky začala odvážně a v průběhu prvního poločasu byla lepším týmem, jenže svoji převahu nedokázala vyjádřit brankově. Hostům se navíc po deseti minutách zranil útočník Chramosta, kterého nahradil na hrotu Přikryl.

    První gól zápasu měl na noze po dvaceti minutách hry Hronek, který ale po centru Nerada pálil slabě, takže hostující gólman Diviš neměl s udržením čistého konta větší problémy.

    V 29. minutě centroval nejlepší nahrávač ligy Vaculík na hlavu Krejčího, ale ten míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal. O tom, proč je Vysočina druhý nejhorší tým soutěže co do počtu vstřelených branek, se diváci na stadionu mohli přesvědčit šest minut před přestávkou, když Urdinov našel centrem přesně Nerada, ale ten v jasné příležitosti selhal a vůbec netrefil branku.

    Lekci z efektivity udělili hosté Jihlavě krátce před koncem poločasu, když obrana ve vápně úplně zapomněla na Ščuka, který po přihrávce Čermáka propálil Hanuše. Potvrdil tak, že se mu proti Jihlavě daří, když jí dal gól v pátém z posledních šesti zápasů.

    Mladá Boleslav měla po pauze několik šancí vedení navýšit. Nejprve Přikryl místo centru vystřelil a překvapil tak domácího gólmana, jenže trefil jen tyč. Následně z voleje pálil Magera jen těsně vedle.

    A trest přišel v 77. minutě, kdy se Jihlavané dočkali z ojedinělé akce vyrovnání. Hronek si 25 metrů před brankou připravil střeleckou pozici a umístěnou střelou po zemi k tyči zařídil dělbu bodů.


    Ohlasy trenérů: 

    Michal Hipp (trenér Jihlavy): Po dvou prohrách jsme museli pracovat na psychické kondici mužstva. Jedině vírou a přesvědčením jsme dnes mohli zápas dotáhnout do úspěšného konce. Myslím si, že vstup do prvního poločasu a celý jeho průběh jsme zvládli velmi dobře. Měli jsme velmi dobré příležitosti, které jsme nedokázali dotáhnout do konce. V závěru poločasu přišel blesk z čistého nebe, kdy hosté šli do vedení. Věřil jsem, že je v našich silách vrátit se do zápasu. Snažil jsem se něco s tím zápasem udělat i střídáními a myslím, že za tu ochotu a dřinu jsme vstřelili vyrovnávací gól a tento těžký duel jsme dotáhli do remízového konce. Bod beru. Před zápasem jsme chtěli vyhrát, ale je třeba respektovat sílu soupeře. Nicméně bod je zasloužený.

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): První půle z naší strany dobrá nebyla, bylo to i zásluhou Jihlavy, která se snažila hrát agresivně, my jsme se do hry dostávali sporadicky. Navíc jsme mohli prohrávat. Po rychlém útoku Jihlavy Nerad naštěstí nezakončil dobře. Přežili jsme to a i se dostali do vedení, ale bohužel ve druhém poločase jsme z našich šancí nepřidali druhou branku. V dnešním zápase jsme chtěli bodovat naplno hlavně proto, že jsme chtěli udržet třetí místo. Teď je to pro nás komplikace, protože se Liberec může dostat před nás. Chramosta ze zápasu odstoupil, protože má něco s kotníkem.


    FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)

    Branky: 77. Hronek - 43. Ščuk.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Urban, Vasjuk.
    ŽK: Kučera, Dvořák - Čmovš.
    Diváků: 2 459.

    Sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov - Šulek (89. Batioja), Kučera - Nerad (60. Bazal), Hronek, Vaculík - Voltr (71. Dvořák). Trenér: Hipp.

    FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Pauschek - Ščuk, J. Rada - Čermák (81. Takács), Magera, Kalabiška - Chramosta (13. Přikryl/88. Klobása). Trenér: Jarolím


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.