<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    26. kolo, Základní část | neděle 24/04/2016, 17:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 4 116 diváků (38 % z kapacity 10 785)
    Rozhodčí: J. Jech - M. Urban, D. Hock (O. Berka)
    Video


    Reportáž



    Brňané začali s pěti obránci a defenzivním pojetím hry. V úvodu zápasu měli na pokropeném trávníku na rozdíl od soupeře značné problémy se stabilitou. Fotbal bez většího vzruchu oživil poprvé po čtvrt hodně hry Řezníček, jehož střelu pod břevno stačil brankář Hruška vytěsnit na roh.

    Příbram se navzdory mírné územní převaze dostala poprvé k zakončení až o deset minut později: Bednářova tvrdá rána z pravé strany mířila přímo do brankáře Melichárka. Ten vynikl nejvíce ve 35. minutě, kdy vyrazil Bednářovu střelu a vzápětí po centrovaném míči se ocitl ve vyložené šanci Pilík. Ani ten ale na gólmana Zbrojovky nevyzrál.

    Ve druhém poločase se už trenér Brna Kotal vrátil ke klasickému rozestavení. Obránce Hyčku vystřídal středopolař Malík a domácí fotbalisté převzali režii zápasu. V 50. minutě se podařilo Zbrojovce vstřelit první gól. Řezníček unikl po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Buchtu po jehož centru Škoda hlavou překonal brankáře Hrušku.

    Brno pokračovala v náporu a o sedm minut později znovu po Buchtově centru přidal hlavou druhý gól nejlepší domácí střelec Řezníček, který dal svou dvanáctou branku v tomto ročníku.

    Teprve po hodině hry se hráči Příbrami probrali a začali více útočit, ale v koncovce se neprosadili. Suchan ve vyložené šanci vysoko přestřelil a Bednář si sám před Melichárkem špatně zpracoval míč.

    Zbrojovka doma už poosmé za sebou neprohrála, během toho získala 22 bodů a v pěti jarních kolech na svém hřišti inkasovala jediný gól.


    Ohlasy trenérů: 

    Václav Kotal (trenér Brna): První poločas byl z naší strany nervózní, Příbram byla silnější v osobních soubojích. My jsme se nedostali do naší typické hry, abychom si dokázali vytvořit šanci. Paradoxně nám pomohlo odstoupení Hyčky, kterému se točila hlava po střetu se soupeřem. Buchta se posunul na místo pravého obránce a nahrál na oba góly. Hlavně jsme se soupeři vyrovnali ve druhém poločase v osobních soubojích a důrazu. Prosadili jsme se i střelecky a vytvořili si i další šance. Z tohoto pohledu je naše vítězství zasloužené.

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): První poločas byl šachovou partií, v níž jsme se dobře posouvali a bránili. Byli jsme nachystaní na soupeře, nepouštěli jsme jej do šancí. Brno také nikam nechvátalo. Měli jsme dvě dobré gólové situace, které jsme nevyužili. Do druhého poločasu jsme vstoupili se stejnou myšlenkou. Ale bohužel jsme rychle dostali gól. Tým je momentálně v takovém rozpoložení, že jej podobné situace lámou. Hned jsme dostali i druhou branku. Obě padly po střelách hlavou, což je mrzuté. Z naší strany už to byl potom jen zmar. Sestupový kruh se uzavírá, bude to souboj na krev. Spoléháme na to, že Příbram je zvyklá tyto souboje podstupovat a situaci zvládneme.


    FC Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:0 (0:0).

    Branky: 50. Škoda, 57. Řezníček.
    Rozhodčí: Jech - Urban, Hock.
    ŽK:
    Krameš, Hnaníček, Bednář (všichni Příbram).
    Diváci: 4 116.
    SYNOT Hráči utkání: Jakub Řezníček - Tomáš Pilík.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Hyčka (46. Malík), Košťál, P. Buchta, Jovanovič, Keresteš - Zoubele (87. Brigant), Lacko, Lutonský (69. Chrien), Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

    1.FK Příbram: Hruška - Mudra, Tregler, Zápotočný, Divíšek - Krameš, Hnaníček (61. Vošahlík) - Pilík, Suchan (79. Laňka), Rezek - Bednář. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.