<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    25. kolo, Základní část | sobota 16/04/2016, 17:00 | Na Stínadlech

    Góly


    Návštěva: 2 688 diváků (16 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž


    Zlín je letos pro ostatní prvoligové celky oblíbeným hostem, protože oproti zápasům doma je co do bodového zisku doslova poloviční. Jenže Teplické mohly statistiky strašit ještě víc: jediná výhra z posledních sedmi zápasů a poslední tři bez vstřeleného gólu.

    Zřejmě i proto jejich trenér David Vavruška tentokrát hodně zamíchal se sestavou. Z juniorky si přímo do základu vytáhl Chukwumu i Vondráška, vyřazeného kvůli osobním neshodám. A z lavičky zvedl poprvé po půl roce brankáře Grigara, který si právě v podzimním zápase ve Zlíně vykloubil rameno.

    Takový efekt změn ale zřejmě ani Tepličtí nečekali. Během prvních tří minut se dostali ke třem rohům a i když z nich gól ještě nepadl, stačila už jen další minuta náporu. Hora odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam si pro míč šel brankář Dostál, jenže stoper Jugas mu neuhnul a hrudí si vyboxovaný míč srazil do branky.

    Zlín sice postupem času začal hrát nepříjemný fotbal důrazným presinkem, do větších šancí se ale nedostával. A co hůř: jeho nejlepší střelec Tomáš Poznar v 18. minutě zamířil pomalou a trochu kulhavou chůzí ze hřiště.

    Aktivnější byly i dál Teplice a ještě před poločasem vedení zvýšily. Hora poslal z pravé strany další ostrý centr, do nějž se akrobaticky položil Vondrášek a jeho rána z voleje zapadla přesně k tyči.

    Domácí po přestávce příliš propadli snaze útočit a vymstilo se jim to. Zlín získal napravo od vlastního vápna míč, následoval dlouhý křížný centr a Koreš utíkal od půlky úplně sám. Vybíhajícího Grigara obstřelil a Zlín byl zpátky ve hře.

    Tepličtí se navíc nezatáhli do defenzivy a o dvacet minut později se brejková situace opakovala. Po centru Pazdery se prosadil Vukadinovič. Severočeši se vzpamatovávali dlouho a až v závěru se dostaly zpět do tlaku, ten už byl ale jen křečovitý.

    Zlín se tak dočkal teprve druhého bodu v jarní části sezony a od sestupového pásma ho dělí pět kole před koncem pět bodů. Teplice jsou na tom o bod lépe.


    Ohlasy trenérů: 

    David Vavruška (trenér Teplic): Odehráli jsme velmi dobrou první půli. Vypracovávali jsme si šance, vedli jsme, ale místo toho, abychom hráli chytře, jsme si zavařili vlastní hloupostí. První gól padnul po hrubé taktické chybě, ten druhý taky nebyl v pořádku. Pak už jsme to honili. Nechali jsme se unést hrou, hráči byli na úplně jiných postech, než měli být. Tyhle věci se nám opakujou, můžeme o nich mluvit, ale výsledek vidíte. Jednoznačné taktické nezvládnutí. Jestli je mužstvo soudné, musí vidět, že si tohle zpackalo samo a že tohle se nesmí opakovat."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Přijeli jsme s tím, že když tu uděláme bod, tak to bude dobré. Do utkání jsme ale vstoupili bázlivě, ale ve druhé půli se ukázalo, že mužstvo je schopné hrát brejkovým způsobem. V závěru jsme dohrávali na tři stopery, ale už jsme to pohlídali. Na to, v jakém jsme stavu, je to úspěch. Poznar hrál se zatejpovaným stehnem, pak ho v něm píchlo. Z pěti útočníků není ani jeden zdravý, tak jsem musel zamíchat sestavou a dát na hrot pravého záložníka, protože je aspoň rychlý. A to se vyplatilo.


    FK Teplice - FC Fastav Zlín 2:2 (2:0)

    Branky: 5. vlastní Jugas, 33. Vondrášek - 50. Koreš, 68. Vukadinovič.
    Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Caletka - Jech, Franěk.
    ŽK: Kodeš, Jeřábek, Lüftner - Janíček, Koreš.
    Diváci: 2 688.
    SYNOT Hráči utkání: Vondrášek - Vukadinovič.

    Sestavy:

    FK Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Kodeš, Soungole (76. Ljevakovič) - Vondrášek (82. Nivaldo), Vachoušek, Fillo - Chukwuma (57. Potočný). Trenér: Vavruška.

    FC Fastav Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič (84. Malý), Holík, Janíček, Motal (79. Fantiš), Koreš - Poznar (18. Bartolomeu). Trenér: Páník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.