<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    25. kolo, Základní část | neděle 17/04/2016, 16:45 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 10 850 diváků (94 % z kapacity 11 597)
    Video



    Reportáž


    Brno v říjnu jako poslední dokázalo v lize obrat Plzeň o body a dobře začalo i na půdě obhájce titulu. V desáté minutě zatáhl Zoubele balon až k lajně, před vybíhající gólmanem Viktorie Kozáčikem jej vrátil před bránu a Řezníček zamířil přesně k tyči. Dal svůj jedenáctý gól v ligové sezoně.

    Plzeň musela stejně jako minule ve Zlíně dotahovat, ale inkasovaná branka ji nerozhodila. V patnácté minutě ještě Baránek hlavičkoval jen do Melichárka, ale o dvě minuty později už pátým gólem v sezoně srovnal, když napálil do sítě balon odražený od břevna po Hejdově teči.

    Ve 23. minutě mohli domácí otočit skóre. Hrošovský kolmicí našel nabíhajícího Matějů, ale Holenda ve skluzu balon do branky nedostal. V 31. minutě se neprosadil ani Kolář, kterého vychytal Melichárek.

    Hosté hrozili hlavně z brejků. Po chybné rozehrávce od Baránka šel do otevřené obrany Řezníček a nebezpečí v poslední chvíli odvrátili Hejda s Kozáčikem. Čtyři minuty před pauzou měl další velkou šanci Petržela, ale vybíhajícího Melichárka nepropálil a po následném rohu střílel mimo.

    V druhé půli Zbrojovce zkomplikoval situaci Pašek, který dostal v 54. a 56. minutě dvě žluté karty. První za filmování a druhou za nakopnutí Vaňka do hýždí. Západočeši v přesilovce stupňovali tlak, ale dlouho se nemohli prosadit. Kolář pálil jen do Melichárka a hostující brankář si poradil i se střelou Kovaříka z úhlu.

    Plzeňský kouč Krejčí poslal na trávník druhého útočníka Fořta a vzápětí měl další velkou šancí Baránek, jeho hlavičku však vyrazil reflexivně Melichárek. V 80. minutě už se Viktoria dočkala. Fořt poslal přihrávku před branku, k odraženému míči se protlačil střídající Kopic a propálil Melichárka. V lize se trefil poprvé od října.

    Nepříjemností pro domácí bylo v 88. minutě vynucené střídání Holendy po souboji s hostujícím gólmanem. Viktoria má už přitom na marodce jiné dva útočníky Ďuriše s Krmenčíkem.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Vážím si toho, že jsme to zvládli. Byl to podobný zápas jako ve Zlíně. Zase musím kluky pochválit, že ukázali charakter, srdíčko, že jsme podruhé za sebou otočili nepříznivý vývoj zápasu. Už v první půli jsme měli vést, byly to tutové šance. Místo abychom 3:1 vedli, bylo to 1:1. Ale kluky jsem uklidňoval o půli a nabádal k trpělivé hře. Druhou půli ovlivnilo vyloučení, pak jsme měli už výraznou převahu a byla jen otázka času, kdy tam něco spadne. Adrenalin na střídačce stoupal. Jsme hrozně rádi, že jsme v 80. minutě nakonec naštěstí ten gól dali a střídajícím Kopicem jsme to utkání rozhodli. Připsali jsme si strašně důležité tři body. Jsem rád, že jsme to utkání zvládli a povezeme si na Spartu nějaký slibný náskok, ale to utkání bude těžké. Jediné, co mě trochu znepokojuje, je zdravotní stav.

    Václav Kotal (trenér Brna): My jsme se chtěli pokusit získat bod. Plzeň samozřejmě svou kvalitou měla v první poločase jasnou převahu, ale nám se podařilo dát vedoucí gól. Bohužel jsme brzo inkasovali. I když Plzeň měla převahu, my jsme byli nebezpeční z protiútoků do té doby, než jsme šli do deseti lidí. Hlavně ta první žlutá karta byla absolutně zbytečná. Nevím, proč David (Pašek) padal, když se vyhnul Limberskému a mohl jít dál sám. Byla to taková dětská karta, v lize takovýmhle způsobem hrát nejde. Jediné, co bych mohl namítat je, že těsně před tou žlutou kartou byla podobná situace a domácí hráč kartu nedostal. V deseti už jsme byli pod velikým tlakem a dalo se předpokládat, že domácí z toho nějakou branku dají. I když odjíždíme bez bodu, je třeba klukům poděkovat za výkon.


    FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

    Branky: 17. Baránek, 80. Kopic - 10. Řezníček.
    Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Vlasjuk.
    ŽK: Matějů - Škoda, Pašek, Košťál.
    ČK: 56. Pašek.
    Diváci: 10.850.
    SYNOT Hráči utkání: Jan Baránek - Jakub Řezníček.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (73. Kopic), Kolář (75. Fořt), Kovařík - Holenda (88. Řezník). Trenér: Krejčí.

    Brno: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Košťál, Jovanovič - Lacko (67. Malík), Zoubele (78. R. Buchta) - Pašek, Škoda (85. Vávra), Lutonský - Řezníček. Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.