<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | sobota 02/04/2016, 17:00 | Na Stínadlech

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 056 diváků (24 % z kapacity 17 078)
    Video



    Reportáž


    Brno se od začátku zatáhlo do defenzivy a především čekalo, co vymyslí domácí. Jenže ani ti neprožívají zrovna povedenou sezonu a hra podle toho vypadala. Za celý první poločas čelili oba brankáři dohromady třem slabým hlavičkám a o vyložené šanci nemohla být ani řeč.

    Tepličtí se sice snažili aspoň tvořit hru, jenže brněnská obrana je pouštěla maximálně k rohům. Těch sice kopali jen za první poločas sedm, ale vytěžili z nich jen několik nebezpečnějších závarů. Obraz hry se začal měnit až 25 minut před koncem. Všechno vlastně načal nejnebezpečnější situací dosavadního průběhu zápasu brněnský stoper Košťál, který ostřejší centr Hory málem napálil do vlastní branky.

    Brňany to probudilo, k boření přidali i víc tvoření a brzy málem vedli. Nejdřív to byl dlouhý centr z levé strany, který teplický brankář Chudý podběhl a na zadní tyči ho málem nasměroval správným směrem Pašek, pak zase poslal přímý kop z 25 metrů Zavadil přesně pod břevno, odkud ho Chudý jen s námahou vytěsnil. Brno si během pěti minut vypracovalo ještě třetí zajímavou příležitost, hlavičkující Škoda byl ale na malém vápně v těsném ofsajdu.

    Brňané potom v aktivitě opět polevili a začali znovu zdržovat - a v tu dobu přišel zlomový moment. Hosté rozjeli rychlý brejk, po němž se dostal míč na levou stranu vápna k Zavadilovi. Ten si ho zasekl, nechal proběhnout Ljevakoviče a svalil se k zemi. Rozhodčí Příhoda situaci posoudil jako penaltu, podle opakovaného záběru zřejmě kvůli možnému letmému kontaktu nohou obou hráčů.

    Pentaltu proměnil Řezníček a celý incident hodně rozhněval teplické diváky i hráče. Příhoda navíc emoce vzápětí přiživil, po hlavičkovém souboji uprostřed hřiště domácím vyloučil Potočného. Brňané pak mohli ještě zvýšit, ale Řezníčkovu ránu z dálky i Škodovu dorážku zneškodnil Chudý. A závěrečný nápor oslabených Teplic už moc nebezpečný nebyl.


    Ohlasy trenérů:

    David Vavruška (trenér Teplic): Oba týmy se měly hodně přečtené. Brno vědělo, co budeme hrát my a naopak. Soupeř má také exkluzivní defenzivu. Do šancí jsme se prakticky nedostávali, věděli jsme sice, co chceme hrát, ale jen po vápno. Navíc se nám letos nedaří dotahovat zápasy, které spějí aspoň k nezáživné remíze, ty až moc často prohráváme. Když zhodnotím penaltu, bude to na disciplinárku. Chodíme na předsezónní schůzky s pravidlovým expertem, kde jasně zaznívá, že se nemá řešit každý kontakt, že se má posuzovat jeho intenzita. Fotbal je podle nich kontaktní sport. Jestliže hráč hraje tři vteřiny po zákroku a pak si lehne, jestli tohle myslí vážně, tak to tedy... Měl jsem Pavla (Zavadila) za férového hráče.

    Václav Kotal (trenér Brna): Nebyl to od nás dobrý výkon, ztráceli jsme dost míčů a chybovali jsme v kombinaci. Ale máme tři body, protože jsme dokázali zakončit aspoň jeden z těch brejků, byť jen z penalty. Předpokládám, že penaltě předchází faul. Říkal mi, že to byl jasný kontakt, předpokládám, že tak zkušený hráč by si nevymýšlel, pokud by se to nedalo prokázat na videu.


    FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

    Branka: 81. Řezníček z pen.
    Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Hock.
    ŽK: Potočný, Vachoušek (všichni Teplice).
    ČK: 85. Potočný. 
    Diváci: 4056.
    SYNOT Hráči utkání: Jakub Hora - Pavel Zavadil.

    Sestavy:

    Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Soungole (82. Táborský), Kodeš (59. Potočný) - Kukec (75. Gregáň), Ljevakovič, Nivaldo - Vachoušek. Trenér: Vavruška.

    Brno: Melichárek - Hyčka, Buchta, Košťál, Keresteš - Lutonský (84. Jovanovič), Pašek, Lacko, Zavadil (87. Zoubele), Škoda - Řezníček (90.+2 Buchta). Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.