<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | sobota 19/03/2016, 15:00 | Městský fotbalový stadión

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 942 diváků (37 % z kapacity 10 785)
    Video
    Reportáž

    Diváci v Brně čekali na úvodní branku jen čtrnáct sekund. Domácí ihned po rozehrávce poslali míč na levé křídlo, odkud odcentroval do pokutového území Lutonský, odražený míč si našel dobíhající Hyčka a levačkou poslal z hranice šestnáctky míč přesně k tyči. Za nejrychlejším gólem v historii ligy v podání švýcarského útočníka v barvách Sparty Maura Lustrinelliho z roku 2006 zaostal Hyčka jen o tři sekundy.

    Dukla sice po inkasovaném gólu více držela balon, ale k vyloženým brankovým šancím to nevedlo. Po nedorozumění brněnského brankáře Melichárka se stoperem Buchtou se v deváté minutě k míči lacino dostal Hanousek, ale mířil vedle. Hosté často hledali aktivního Breznaníka a jeden z jeho centrů se snesl na horní část břevna.

    Výrazné šance na obou stranách přinesl krátký úsek okolo 36. minuty. Po rohu domácího Zavadila a opětovném vrácení míče do pokutového území se sám před brankářem Radou ocitl Škoda, ale hostující gólman reflexivním zákrokem jeho hlavičku vyrazil.

    V další šanci Brna neuspěl ani Řezníček, který nepotrestal chybnou rozehrávku Dukly. Naopak záhy mohl po průniku z pravé strany vyrovnat hostující Mareš, míč ovšem napálil jen do břevna.

    Rušný závěr první půle zakončila druhá branka Zbrojovky. Další rohový kop Zavadila propadl až na zadní tyč k Buchtovi, jemuž nedělalo problém z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť.

    Dukla v úvodu druhé půle nevyužila ke snížení střely Jurendiče a Miloševiče, naopak v pohodě hrající Brno opět udeřilo. Škoda se v 66. minutě po hezké kombinační akci prokličkoval neohroženě do pokutového území a tvrdou střelou propálil i brankáře Radu.

    Hosté se nadále snažili aspoň o čestnou branku, zahrozili sérií rohových kopů, centry ovšem odvrátila jistá domácí obrana, či vyboxoval brankář Melichárek.


    Ohlasy trenérů:

    Václav Kotal (trenér Brna): Hodnotí se mi to dobře, hlavně díky výsledku, který vyzněl jednoznačně, i když průběh zápasu mu neodpovídá. Nejdůležitější bylo, že po nevyužité šanci Řezníčka dal na druhé straně Mareš jen břevno. Kdyby Dukla vyrovnala, bylo to pro nás mnohem těžší. V závěru prvního poločasu jsme naopak po standardní situaci přidali druhý gól, to bylo rozhodující. Dukla potvrzovala, že je silná v kombinaci, ale naštěstí se jí nedařilo proměňovat její šance. Třetí gól Škody už definitivně rozhodl.

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Jsem zklamaný, zápas jsme výsledkově nezvládli, hráli jsme hloupě a naivně. I když se připravujeme na věci, ve kterých je soupeř nebezpečný, z první situace hned dovolíme Hyčkovi skórovat. Potom jsme se zvedli, ale úvod utkání ovlivnil. Měli jsme situace na vyrovnání, dvě břevna, jenže domácí byli v pokutovém území agresivnější. Nepohlídali jsme ani konec poločasu a ze standardní situace dostali druhý gól. Tam je to o osobní zodpovědnosti. Přesvědčovali jsme hráče, že si šance vytvoříme, v úvodu druhé půle jsme je měli, šlo je vyřešit líp. V koncovce jsme ani netrefili bránu, natož dali gól. Domácí vyřešili své šance mnohem líp, v závěru jsme usilovali aspoň o jeden gól, ale bohužel bychom ho asi nevstřelili ani do půlnoci.


    FC Zbrojovka Brno - FK Dukla Praha 3:0 (2:0)

    Branky: 1. Hyčka, 44. P. Buchta, 66. Škoda.
    Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kubr.
    ŽK: Hyčka - Považanec.
    Diváci: 3942.
    SYNOT Hráči utkání: Alois Hyčka - Filip Rada.

    Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (70. Chrien), Zavadil, Lacko, Lutonský (87. Kučera) - Škoda (86. R. Buchta) - Řezníček. Trenér: Kotal.

    Dukla: Rada - Miloševič, Gorkšs, Jurendič, Breznaník - Považanec, Hanousek (46. Tetour), Čajič (62. Néstor) - Mareš, Beauguel, Berger (74. Manzia). Trenér: Kozel.


    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.