<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    17. kolo, Základní část | sobota 13/02/2016, 18:20 | EDEN ARÉNA | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 12 067 diváků (62 % z kapacity 19 370)
    Video


    Reportáž


    Na jarní premiéru posíleného slávistické týmu dorazilo do Edenu dvanáct tisíc diváků. Ti viděli v základní sestavě domácích čtyři z osmi nových tváří - obránce Bořila, záložníka Hušbauera a duo útočníků Mešanoviče s Železníkem, kteří zastoupili zraněného kanonýra Škodu. Jen na lavičce zůstal kapitán Latka a místo něj na stoperu hrál s páskou Bílek.

    Slávisté měli od začátku územní převahu a po čtvrthodině otevřeli skóre. Po Jablonského centru z přímého kopu šel do souboje s brněnským gólmanem stoper Deli a odražený balon pohotově poslal do sítě Mešanovič. Bosenský kanonýr skóroval hned v prvním soutěžním duelu za Slavii a připsal si devátou branku v ligové sezoně.

    Zahanbit se nechtěla nechat ani druhá útočná posila červenobílých Železník, kterého nejprve vychytal Melichárek a poté pálil nad. Tři minuty před pauzou už domácí navýšili vedení. Po rohovém kopu vyhrál hlavičku Souček a Bílek hlavou protlačil balon za čáru.

    Po změně stran dostali Pražané balon do sítě potřetí, ale Železník tečoval Součkovu střelu v těsném ofsajdu. Až v 52. minutě poprvé výrazně zahrozilo Brno. Zavadil z přímého kopu z velkého úhlu mířil přímo do branky a domácí gólman Berkovec jeho pokus s námahou vyrazil. Na druhé straně nebezpečně pálil Zmrhal.

    Slávisté dobrý výkonem potvrzovali vydařenou přípravu, v níž vyhráli devět z deseti duelů. Další gólovou šanci měl Mešanovič, ale střela mu nesedla a jen trefil Melichárka. V 73. minutě hostující Jovanovič po rohu protlačil míč do sítě, jenže sudí Kocourek jeho trefu k překvapení Zbrojovky neuznal kvůli faulu. V závěru už domácí tři body v klidu uhlídali.


    Ohlasy trenérů: 

    Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): Bylo to od začátku nervózní utkání. Musím říct, že noví hráči byli trošku nervóznější než při přípravných utkáních. Přesto jsme Brno až na jednu standardku a jeden závar v první půli do ničeho nepustili. V podstatě jsme po celou dobu dominovali. Škoda, že jsme nedali gól ze hry, zaplaťpánbůh, že jsme je dali ze standardek, z kterých jsme v přípravě zase branky nedávali. Utkání mělo tempo. Občas nám to trochu drhlo, zbytečně jsme zkazili přihrávky směrem dopředu, ale hráči do toho dali vše a odvedli stoprocentní výkon. Vstup do té půlsezony je vždy strašně důležitý, takže jsem rád, že jsme vyhráli. Nechci to zase ale nějak přeceňovat. Kol je hodně a už teď myslím na zápas v Jihlavě. Máme tři body, které byly povinností, i když byly těžce vydobyté. Brno hrálo poctivou defenzivou a nám se je podařilo zdolat až ze standardek.

    Václav Kotal (trenér Brna): Viděli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Nevím proč, ale do utkání jsme vstoupili strašně bázlivě, ztráceli jsme lehké míče. Z toho vyústilo špatné řešení obranných standardních situací. Hlavně při tom prvním inkasovaném gólu došlo k nedorozumění brankáře a stopera a z odraženého míče nám dá Slavie gól. Druhý gól byl vyvrcholením zmaru v první půli. Druhý poločas se naše hra zlepšila, podařilo se nám dát gól, který bohužel nebyl uznaný. Rozhodčí to posoudil jako faul. Nevím, já jsem to neviděl. Mrzí mě to. Kdyby gól platil, mohli jsme utkání ještě zdramatizovat.


    SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)

    Branky: 15. Mešanovič, 42. Bílek.
    Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Vlasjuk.
    ŽK: Michal Škoda (Brno).
    Diváci: 12 067.
    SYNOT Hráči utkání: Muris Mešanovič - Pavel Košťál.

    Sestavy:

    SK Slavia Praha: Berkovec - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič (86. Štohanzl), Hušbauer, Zmrhal - Železník (88. Barák), Mešanovič (90. Mikula). Trenér: Uhrin ml.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, Jovanovič, Keresteš - Brigant (78. Vávra), Malík, Chrien (81. Lacko), Michal Škoda (62. Pašek) - Zavadil - Řezníček. Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.