<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | neděle 06/12/2015, 15:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 3 280 diváků (22 % z kapacity 15 081)
    Video


    Reportáž


    Na hřišti nebylo po rozdílu 28 bodů v tabulce ani památky. Domácí nasadili do základu i devatenáctiletého debutanta Ožvoldu a bez tradičních jmen Narha, Kukece či Machovce favorita překvapili srdnatým výkonem se solidní defenzívou.

    Spartu dokonce párkrát přivedli do úzkých rychlými kontry. Po Mondekově centru zprava a Holzerově hlavičce se Mičola v osmé minutě natahoval dokonce po vedoucím gólu, ale brankář Bičík jeho teč akrobaticky vyškrábl.

    Takovou šanci Sparta do přestávky neměla. Sice si udržovala územní převahu, ale s jejím postupným útokem neměla problémy ani nejhorší ligová obrana a přechod do ofenzivy byl ze strany sparťanů místy hodně pomalý.

    Ani dnes se ale Baník nevyvaroval fatálního omylu. Marečkův centr Pavlenka ve 28. minutě neudržel v rukavicích, míč mu vypadl přímo před Lafatu a ten dal velice jednoduše svůj jedenáctý gól sezony.

    Z ospalosti však hosty nevytrhla šťastná trefa ani přestávka. Sparta si mdlým výkonem říkala o vyrovnání a přijít mohlo v 52. minutě. Honiš poslal za hostující obrannou linii Holzera, který obloučkem přehodil vyběhnuvšího Bičíka, ale Letenské spasila tyč.

    To už hrála Ostrava se soupeřem vyrovnanou partii a sparťané se skoro třásli o nejtenčí náskok. Další možnost měl v 60. minutě výborně hrající Mičola, jehož pokus opět s námahou odvrátil Bičík.

    Nadšeně bojující Baník byl v závěru dokonce aktivnější. Po dalším Mičolově průniku a ráně Szotkowského se ve skluzu natahoval po vyrovnávací trefě Holzer, jenže mu scházelo několik centimetrů. Ostrava navzdory možná nejlepšímu výkonu podzimu zůstala opět bez bodu a na domácí výhru proti Spartě čeká sedm let.


    Ohlasy trenérů:

    Radomír Korytář (trenér Ostravy): Byť jsme dneska prohráli, s výkonem jsem spokojený. Po dlouhé době jsem měl z fotbalu zase radost. Byli jsme velmi dobře připraveni. Chtěli jsme eliminovat rozehrávku, to se povedlo, chtěli jsme se dostávat do rychlých brejků, to se také povedlo. Vypracovali jsme si několik šancí, ale celý podzim nás trápí, že je nedáváme. Děláme navíc obrovské chyby a to nás sráží, viz dneska gól Lafaty. S mladými hráči, kteří dnes nastoupili, jsem velice spokojen. Všichni odehráli velmi dobrý zápas. Může nás těšit, že jsme Spartu nepustili do žádné šance, ale výsledkově ten zápas zvládla ona.

    Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): Moje hodnocení dneska zúžím na to, že jsme získali tři body a s tím jsem spokojený. Přiznávám, že výkon z mnoha důvodů nebyl optimální. To ale teď moc nechci rozvádět. Markantně na nás byla vidět únava. Máme za sebou už 29 zápasů, bylo to na nás vidět už v utkání proti Pardubicím a dneska to bylo ještě markantnější. Na tomhle terénu je navíc složité tvořit. Soupeř hrál na brejky a hrál to dobře, nás v důležitých momentech podržel Bičík.


    FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 0:1 (0:1)

    Branka: 28. Lafata.
    Rozhodčí: Orel - Pilný, Peřina.
    ŽK: Lučič, Ježdík - Dočkal.
    Diváci: 3 280.

    Sestavy:

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Honiš, Lučič - Ježdík, Mišák (82. Szotkowski) - Mondek, Ožvolda (79. O. Šašinka), Holzer - Mičola. Trenér: Korytář.

    AC Sparta Praha: Bičík - Mareček, Holek, Costa, Frýdek - Vácha, Jiráček (90. Breznaník) - Fatai (82. Juliš), Matějovský (59. Hybš), Dočkal - Lafata. Trenér: Ščasný.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.