<
28.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    15. kolo, Základní část | pondělí 30/11/2015, 17:15 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 022 diváků (53 % z kapacity 5 690)
    Video



    Reportáž


    V zimním počasí za vytrvalého sněžení se hrál svižný fotbal v dobrém tempu. V úvodu byl nebezpečnější Jablonec. V desáté minutě nacentroval do vápna bývalý plzeňský záložník Pospíšil, ale nabíhající Romera ve skluzu balon mezi tyče neusměrnil.

    Ve 23. minutě si na Hrošovského kolmici naběhl nejlepší ligový střelec Ďuriš, podél Hrubého dostal míč do sítě, ale radost z dvanácté trefy v tomto ročníku mu pokazil ofsajd, který odmával pomezní rozhodčí. Na druhé straně na přelomu 26. minuty vypálil Mingazov, Kozáčik jeho přízemní ránu vyrazil do strany, kde v poslední chvíli zblokoval Karavajevovu dorážku Matějů.

    Ve 32. minutě ale udeřili hosté. Na centr od Hořavy, hrající 200. zápas v nejvyšší soutěži, si naskočil Jan Baránek a hlavičkou o zem překonal Hrubého. Jako stoper si připsal už třetí gól v této ligové sezoně.

    Jablonec mohl ještě do poločasu srovnat. V 41. minutě napřáhl za vápnem Pospíšil, ale bývalému klubu branku nedal, protože Kozáčik jeho přízemní pokus k tyči vyrazil. Další velkou šanci měli Severočeši šest minut po pauze, kdy po centru zprava hlavičkoval neobsazený Mingazov nad.

    Jablonecký kouč Šilhavý posílil útok o dalšího bývalého plzeňského hráče Wágnera a hostům se tak začal otevírat prostor pro brejky. V 59. minutě utekl obraně Ďuriš, ale pálil jen do boční sítě. Na druhé straně se Pospíšilův technický pokus snesl těsně nad.

    Rušnou tříminutovku zakončila gólová možnost Kopice. Ještě v minulé sezoně hráč Jablonce si zpracoval na zadní tyči centr zleva, obhodil si obránce, ale pak zamířil těsně mimo. V 68. minutě si na roh naskočil domácí Pernica a k vyrovnání mu scházely centimetry.

    Jablonec se tlačil dopředu a Viktoria stále víc hrozila z brejků. Hosté se nejprve marně dožadovali penalty a pak je od pojištění náskoku dělil jen kousek, když se tečovaný míč snesl na břevno domácí branky. V závěru už hosté na těžkém terénu čtvrtou ligovou výhru po sobě v klidu udrželi.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): Vypili jsme si kalich hořkosti tohohle podzimu až do dna. Před zápasem jsme si říkali, že Plzeň je evropský tým. Chtěli jsme podat podobný výkon, jako jsme hráli v Evropě s Kodaní, s Ajaxem. Bohužel zničehonic jsme dostali gól, přestože jsme i my měli šance. Plzeň se trochu zklidnila, my jsme bohužel vyhodili spousty míčů takovou nějakou nervozitou. Byli jsme bez míče a Plzeň je silná na balonu, takže to bylo složité. Nicméně jsme si proti Plzni vypracovali poměrně dost šancí, i když oni měli taky, hlavně v závěru, kdy jsme to úplně otevřeli. Z mého pohledu si neskromně myslím, že remíza by tomu slušela dneska víc. Sparta a Plzeň jsou asi dál než týmy za nimi. My pošilháváme spíš po těch dalších týmech, i když to se nám taky vzdaluje. Věřím ale, že budeme pořád na dohled, to znamená poslední utkání na Bohemce zvládnout, připravit se na jaro a to zvládnout líp než podzim.

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Jsem rád, že jsme tady vydolovali tři cenné body i vzhledem k tomu, jaký máme teď náročný program. V Minsku jsme to nezvládli, do toho dneska těžký zápas v Jablonci. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, že jsme byli kombinačně lepší. Pomohl nám vedoucí gól v první půli. Domácí vesměs nakopávali míče na Doležala, měli jsme možná v některých momentech trochu sportovního štěstí, že to lítalo okolo tyček, nebo střely, že jsme zablokovali. Po přestávce škoda, že jsme zahodili dvě šance. Kdybychom šli do dvoubrankového vedení, závěr by byl klidnější. Takhle jsme se strachovali, ale defenziva pracovala dobře a v závěru jsme to takticky uhráli. Když jsem přicházel do Plzně, tak jsme měli, myslím, pět bodů ztrátu na Spartu. Co se týče ligy, s bodovým ziskem i postavením panuje spokojenost. Z jedenácti utkání jsme deset vyhráli, je to i v tabulce vidět. Samozřejmě počítat se to bude až na konci. Ale na druhou stranu mě mrzí, jakým způsobem jsme se prezentovali v Evropě. To mužstvo má určitě na víc.


    FK Jablonec - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

    Branka: 32. Baránek.
    Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Kotík.
    ŽK: Mingazov, Martin Doležal I., Wágner - Matějů, Hořava, Ďuriš.
    Diváci: 3022.
    SYNOT Hráči utkání: Stanislav Tecl - Jan Baránek.

    Sestavy:

    Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Karavajev - Hübschman - Tecl (64. Masopust), Pospíšil, Greguš (56. Wágner), Mingazov (81. Matěj Hanousek) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.

    Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (88. Rajtoral), D. Kolář (73. Procházka), Kovařík - Ďuriš (90. Holenda). Trenér: Krejčí.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.