<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    15. kolo, Základní část | pondělí 30/11/2015, 18:00 | Letná

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 682 diváků (62 % z kapacity 5 898)
    Video



    Reportáž


    Zlín vsadil na ofenzivní pojetí hry s nakopávanými míči a rychlými protiútoky. V úvodní čtvrthodině si udržoval územní převahu, které chybělo zakončení. Poprvé zahrozil ve 24. minutě, na centr Vukadinoviče z pravé strany ale osamocený Koreš nedosáhl.

    Liberec se snažil o kombinační hru ve středu pole, ke střelbě se nedostal. Za celý úvodní poločas vážněji brankáře Holého neprověřil. Útočník Rabušic zůstával na hrotu útoku osamocen a proti domácím zadákům se neprosadil. Pouze ve 26. minutě chyběla jeho hlavičce větší razance a Holý střelu snadno zlikvidoval.

    Herní aktivitu domácí fotbalisté zúročili ve 29. minutě. Ve středu pole založil rychlou akci Živulič, který poslal po pravé straně do úniku Vukadinoviče. Po jeho centru Štěpán Koreš hlavou překonal brankáře Koubka.

    I po změně stran si počínali domácí fotbalisté aktivněji. V 52. minutě po rohovém kopu se Poznar ocitl sám před Koubkem, kterého neprostřelil. Míč se ještě odrazil k vedle stojícímu Janíčkovi, ten jej rovněž do sítě neprotlačil.

    Liberec postupně srovnal krok, ve snaze vyrovnat otevřel hru. Jeho kombinační chyby trestali zlínští fotbalisté bleskovými protiútoky. Střelu Koreše po hodině hry stačil Koubek ještě vyrazit. O tři minuty později po úniku do otevřené obrany Železník přihrál Tomáši Poznarovi, který přesnou ránou k tyči přidal druhý gól. V 69. minutě stačil liberecký brankář jen vykopnout další Poznarovu střelu.

    Liberec se probral až v závěrečné čtvrthodině, zvrátit výsledek se mu ale navzdory územní převaze nepodařilo. Brankář Holý stačil všechny střely zlikvidovat a vychytal v sezoně čtvrtou nulu.


    Ohlasy trenérů:

    Bohumil Páník (Zlín): Věděli jsme, že Liberec už jede závěr podzimu na doraz. Snažili jsme se jej utahat a nepodlehnout hře, kterou ovládá. Stálo nás to spoustu sil při běhání ze strany na stranu. Dokázali jsme proměnit gólové situace, byli nebezpeční ve standardních situacích a zaslouženě jsme vyhráli. Dokázali jsme si, že i tak výborné mužstvo dokážeme porazit. Soupeře jsme si už osahali v Liberci, kde jsme měli spoustu šancí a nedokázali je proměnit. Dnes se nám to podařilo. Nyní se už díváme směrem k pohárové odvetě s Libercem.

    Jindřich Trpišovský (Liberec): Zlín byl lepší ve všech parametrech, zaslouženě a jednoznačně zvítězil. My jsme se nezmohli na ohrožení branky Zlína. Náš výkon nemohu hodnotit, protože žádný nebyl. Pravděpodobně to byl nejhorší výkon týmu za posledních mých pět trenérských let. Tím nechci zlehčovat výkon Zlína. Pokud tak budeme pokračovat, tak už nezískáme ani bod. Žádné polehčující okolnosti nemohu dnes najít. Kromě Koubka se žádný hráč nepřiblížil ligové úrovni. Nebyli jsme nebezpeční, neměli odražené míče. Jsme jeden tým, nezvládli jsme to. Přál bych si, aby někdy proti nám někdo zahrál tak, jako my dnes.


    FC Fastav Zlín - FC Slovan Liberec 2:0 (1:0)

    Branky: 29. Koreš, 63. Poznar.
    Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Pochylý.
    ŽK: Poznar, Jugas - Bartošák, Sýkora.
    Diváci: 3682.
    SYNOT Hráči utkání: Štěpán Koreš - Tomáš Koubek.

    Sestavy:

    Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - V. Vukadinovič (83. Jordan), Janíček, Živulič, Koreš (70. Holík) - Železník (87. Kopečný), Poznar. Trenér: Páník.

    Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka (76. Sýkora), Pokorný, Bartošák (70. Mudra) - Švejdík, Machuča - Delarge, Shala (61. Folprecht), Kerbr - Rabušic. Trenér: Trpišovský.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.