<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    13. kolo, Základní část | pátek 06/11/2015, 20:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 1 186 diváků (21 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Jablonec mocně toužil konečně doma vyhrát a soupeře od začátku tlačil. Byla na něm však patrná nervozita a chybějící pohoda. Výjimkou byla 13. minuta, kdy Mingazov efektně přistrčil míč Doležalovi, ale jablonecký útočník napálil jen břevno.

    Klíčový moment přišel v 17. minutě. Doležal prodloužil míč na Mingazova, který už už unikal hostujícímu Hálovi. Jenže po souboji s ním upadl a sudí Hrubeš olomouckého beka vyloučil, jelikož situaci posoudil k nelibosti Sigmy jako zmaření jasné šance.

    Dlouho to ale vypadalo, jako kdyby Severočeši ani přesilovku nehráli a větší šance si vytvářela Sigma. Navrátila ale vychytal Hrubý, Rajnoch po rohu hlavou nezamířil přesně a Petrova střela zamířila těsně vedle.

    Až pět minut před pauzou poslal Pospíšil parádní přihrávku šajtlí za obranu, kde byl Doležal dříve u míče než brankář Buchta a hlavou zamířil do odkryté branky.

    Pospíšil byl nadále hodně aktivní a domácí z jeho nápadů těžili do poločasu ještě jednou. Pospíšilovou kolmici sice ještě Tecl neproměnil, ale vyražený míč vrátil do vápna Mingazov a Pernica se trefil přesně na zadní tyč.

    Olomouc se sice snažila i v deseti s utkáním něco udělat, ale v 62. minutě dostal druhou žlutou kartu Rajnoch a Sigma šla dokonce do devíti. Jenže Jablonec se soustředil hlavně na udržení výhry a Olomouc i v dvojnásobném oslabení držela s favoritem krok. Do šance se dokonce dostal Navrátil, ale prohrál souboj s brankářem Hrubým.

    Na druhé straně mohl korunovat dobrý výkon Pospíšil, ale tvrdou střelu opřel jen do tyče. A tak se znovu proměnil do role nahrávače. Deset minut před koncem obloučkem poslal do šance Tecla, ten se vyhnul ofsajdu, měl dost času a z otočky zamířil přesně k tyči. Nakonec se dočkal i Pospíšil, který se po zpětné přihrávce Masopusta trefil přesně pod břevno.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): Je to velká úleva, kluci to zvládli a zaslouží pochvalu. Nebylo to tak jednoduché, všichni jsme cítili tlak. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Utkání ovlivnila vyloučení soupeře, byť mnohdy se soupeř v deseti semkne. Po vyloučení jsem si ihned vzpomněl na loňský zápas s Budějovicemi, který skončil 0:0. Ale dnes jsme dali naštěstí do poločasu dva góly, uklidnili jsme se. Po změně stran nám soupeř pomohl druhou žlutou. Možná jsme měli vyhrát větším rozdíl, mohli a měli jsme být hladovější po gólech.

    Václav Jílek (trenér Olomouce): Musím rozlišit ta dvě vyloučení. První bylo velmi přísné a ovlivnilo průběh utkání. Výklad pravidel je, že k vyloučení dojde, pokud jde hráč sám na branku, ale v tomto případě byl na jeho úrovni také Rajnoch, a proto se o tuto situaci nejednalo a karta hru ovlivnila. Hráči cítili křivdu. To druhé vyloučení bylo oprávněné. První žlutou kartu dostal Rajnoch za zbytečné zakopnutí míče a druhou poté, co špatně vyhodnotil situaci. Sice jste prohráli 0:4, ale i v deseti jsme Jablonec trápili. Ve finále se projevila kvalita a převaha dvou lidí. O poločase jsme si řekli, že 2:0 není takový výsledek, aby se s ním nedalo nic dělat, stačí jeden kontaktní gól a jsme zase ve hře, ale pak jsme šli do devíti a už nebyla šance. Ale je pravda, že v prvním poločase ještě v deseti jsme měli šance, které mohli vyústit v branku, ale nejen dnes nás trápí finální fáze.


    FK Jablonec - SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

    Branky: 40. Doležal, 45.+1 Pernica, 80. Tecl, 88. Pospíšil.
    Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Kubr.
    ŽK: Wágner - Buchta, Moulis, Rajnoch, Navrátil.
    ČK: 17. Hála, 62. Rajnoch (oba Olomouc).
    Diváci: 1 186.
    SYNOT Hráči utkání: Martin Pospíšil - Jan Navrátil.

    Sestavy:

    FK Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Karavajev - Hübschman - Pospíšil, Trávník (84. Greguš), Mingazov (69. Wágner) - Martin Doležal I., Tecl (82. Masopust). Trenér: Šilhavý.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Moulis, Houska, Cana (52. Štěpán), Petr, Navrátil (83. Zahradníček) - Vašíček (65. Šindelář). Trenér: Jílek.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.