<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 31/10/2015, 17:00 | Andrův stadión

    Góly


    Návštěva: 4 161 diváků (33 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž


    Úvod zápasu patřil Sigmě, ale z tlaku vytěžila jen nepřesnou Navrátilovu střelu. Poté se dostala ke slovu i Boleslav a Skalákovu střelu vyrazil domácí brankář Buchta na roh, ze kterého zahrozil Ščuk. Ještě větší možnost měli hosté ve 23. minutě, kdy po Skalákově akci hlavičkoval Zahustel, míč ale z prázdné branky vykopnul Hubník.

    Stoper Sigmy byl v hlavní roli také o šest minut později. Po chybě Šindeláře totiž běžel Baroš sám na Buchtu, vracející se Hubník se hostujícímu útočníkovi pokusil vypíchnout míč, jenže fauloval. Rozhodčí zákrok ocenil červenou kartou a pokutovým kopem, který proměnil Magera.

    Sigma se i v oslabení tlačila do útoku a o dvě minuty později mohlo být srovnáno. Moulis ale v šanci zasekl míč, dostal se z úhlu a jeho střela šla těsně vedle. Boleslav se soustředila především na brejky a jeden z nich jen o malý kousek nezakončil Zahustel.

    Po přestávce měli první možnost hosté, když ale Rada nemířil přesně přišly olomoucké chvíle. Vašíček ve velké šanci netrefil branku a Radakovič poté trefil tyč, od které šel míč přes celou branku ven do hřiště. Deset minut před koncem už se ale Sigma dočkala, když se z přímého kopu trefil Halenár.

    Radost však domácímu celku dlouho nevydržela. V poslední minutě našel Čermák přesným centrem Mageru, který strhnul vítězství na stranu Boleslavi. Středočeši si tak prodloužili sérii bez porážky na osm zápasů, ze kterých navíc šest vyhráli.


    Ohlasy trenérů: 

    Václav Jílek (trenér Olomouce): V kabině sedí jedenáct hráčů s hlavou dole, ale my se nemáme za co stydět, podali jsme velmi dobrý výkon. Zápas ovlivnila penalta a červená karta, tam se musí Roman Hubník v té situaci zachovat trošku jinak, neměl chodit na zem, protož to vždy hrozí faulem, byť první chyba byla u Šindeláře, který v té situaci neposoudil riziko, přišli jsme o balón a následovala penalta, ale chyby při fotbale jsou a my jsme udělali dvě. Soupeř šel do vedení a my do deseti. I tak jsme ale byli lepším týmem, ale šanci jsme proměnili až v závěru a soupeř nám dal v závěru šťastný gól. Tam jsme nebyli včas u Čermáka a Magera prokázal kvalitu. Porážka moc bolí, soupeř dal dva góly, my jeden, přestože jsme další šance měli. Třetí tým ligy jsme dokázali eliminovat a když budeme takto pokračovat, body přijdou.

    Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): Měli jsme špatný vstup do zápasu, soupeř tam měl nebezpečné situace, protože jsme nebyli dostatečně koncentrovaní. Pak jsme se rozjeli, měli jsme nebezpečné protiútoky, šance a vyústilo to penaltou a červenou kartou v náš prospěch. Do konce půle už to dobré nebylo, soupeř tam měl standardky, na které spoléhal. Druhý poločas jsme měli odehrát úplně jinak, ale situace jsme si kombinační hrou ani pohybem nepřipravili. Byla tam špatná rozehrávka zezadu, hráli jsme složitě. To, že si vezeme tři body, tak je štěstí. Se hrou nejsem vůbec spokojen, výsledek má mnohem větší hodnotu než naše hra.


    SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

    Branky: 80. Halenár - 30. z pen. a 90. Magera.
    Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Hrabovský.
    ŽK: J. Petr, Hála, Houska, Halenár - Magera, J. Rada.
    ČK: 29. Hubník (Olomouc).
    Diváci: 4 161.
    SYNOT Hráči utkání: Uroš Radakovič - Lukáš Magera.

    Sestavy:

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - J. Petr, Houska, Moulis (88. Falta), Šindelář (46. Rajnoch), Navrátil - Vašíček (67. Halenár). Trenér: Jílek.

    FK M. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Vraštil, Fleišman - Zahustel (77. Chramosta), Ščuk, Magera, J. Rada, Skalák - Baroš (67. Čermák). Trenér: K. Jarolím.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.