<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 31/10/2015, 17:00 | Ďolíček

    Góly


    Návštěva: 4 161 diváků (66 % z kapacity 6 300)
    Video


    Reportáž


    Bohemians v Ďolíčku soupeře od začátku sevřeli, jenže do zakončení se nedostali. Jihlava hru brzy vyrovnala a sama si vypracovala velké šance. Ve 25. minutě Mešanovič kopem přes hlavu napálil břevno a domácí brankář Zlámal za chvíli vytěsnil střelu Jánoše.

    Na druhé straně si na rohový kop naskočil Mosquera a hlavičkoval kousek nad břevno. Ve 36. minutě otevřeli skóre hosté. Šulek vysunul Mešanoviče, jehož střelu Zlámal vyrazil k volnému Neradovi a ten snadno skóroval proti svému bývalému klubu.

    Pražané mohli rychle odpovědět, ale dvě slušné možnosti neproměnil Acosta. Poprvé mu ránu vyrazil gólman Hanuš a podruhé Uruguayec přestřelil. Od druhého jihlavského gólu zase Bohemians zachránil Mosquera, jenž po rohu na brankové čáře zastoupil Zlámala.

    Druhý poločas začala obě mužstva opatrněji. Při první povedenější domácí akci Mosquera trefil v šestnáctce Krejčího ruku a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Tu v 59. minutě s přehledem proměnil kapitán Jindřišek.

    Bohemians ožili a střídající Mikuš po rohu hlavičkoval do boční sítě. V 69. minutě se Jihlava dostala ještě do větších problémů. Jánoš na polovině hřiště sestřelil Hubínka a dostal rovnou červenou kartu.

    Domácí využili početní výhodu v 77. minutě. Mosquera našel před brankou Acostu, který překvapivou hlavičkou přehodil Hanuše.

    Za dvě minuty Jánoše následoval předčasně do šatny Vaculík. Hostující záložník podle sudího přihrál souboj s Jindřiškem a po druhé žluté kartě byl také vyloučen. Jihlava se i v devíti mohla dočkat vyrovnání, ale Mešanoviče v předposlední minutě dvakrát zblízka vychytal Zlámal.


    SYNOT Hráči utkání: 

    Roman Pivarník (trenér Bohemians): Bylo avizované, že s kým chceme vyhrát, když ne s Jihlavou. Ale ono není lehkého soupeře a žádné vítězství není lehké. Věděli jsme, že musíme hrát aktivně a nátlakově. Myslím, že úvod byl to, co chceme hrát. Škoda, že pak jsme z toho ustoupili a soupeř převzal iniciativu. Situaci, na kterou jsme byli nachystaní, jsme špatně řešili a dostali z ní gól. Trochu s námi zatřásl. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase dokázali hrát hodně aktivně a šli za vítězstvím. Na jednu stranu to úleva je, protože jsme to vítězství samozřejmě potřebovali a bylo hodně důležité. Ale je to úleva jenom na chvíli, protože na podzim potřebujeme body ještě sbírat. Bude důležité, abychom zvládli i další zápasy.

    Milan Bokša (trenér Jihlavy): V několika úvodních minutách jsme udělali pár osobních chyb a pomohli soupeři k tomu, aby vstoupil do utkání dobře. Ale během pěti šesti minut se mužstvo chytlo. Získávali jsme sebevědomí i herně byl výkon v prvním poločase dobrý. Vyústilo to i v naše vedení. Tam byl první klíčový moment, že jsme nezvýšili, těch možností jsme měli víc. Hra ve druhém poločase už zdaleka neměla takovou kvalitu, ale přidalo se na bojovnosti a nervozitě. Tam byl druhý moment a to penalta. Mužstvo bojuje, snaží se, což se nedalo hráčům upřít, ale srazí vás to. Pak následovala celá řada situací, kdy jsme museli čelit i tomu, že jsme dohrávali v devíti hráčích. Musím ocenit, že i v devíti jsme se snažili pořád utkání dohrát tak, abychom aspoň remizovali a v závěru jsme k tomu tu příležitost měli.


    Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

    Branky: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad.
    Rozhodčí:
    Příhoda - Hock, Arnošt.
    ŽK:
    Jindřišek, Šmíd, Mikuš, Šírl, Hubínek - Tlustý, Vaculík.
    ČK: 69. Jánoš, 79. Vaculík (oba Jihlava).
    Diváci: 4 161.
    SYNOT Hráči utkání: Josef Jindřišek - Petr Nerad.

    Sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek (46. Havel), Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Akulinin), Hubínek, Schick (58. Mikuš), Mosquera - Čížek. Trenér: Pivarník.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - Demeter, Jánoš - Vaculík, Nerad (66. Dvořák), Šulek (72. Fulnek) - Mešanovič. Trenér: Bokša.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: bohemians.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.