<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 31/10/2015, 17:00 | Energon Arena

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 268 diváků (25 % z kapacity 9 100)
    Video


    Reportáž


    Oba celky nastoupily v poměrně ofenzivně laděných sestavách, ovšem na hřišti to nebylo příliš vidět. Diváci sledovali velké množství nakopávaných míčů a nepřesných přihrávek. Na první vážnější šanci se tak čekalo půl hodiny, než se uvolnil brněnský Brigant, jeho vydařenou střelu ale brankář Hruška vyrazil na tyč.

    Příbram sice byla aktivnější a měla více ze hry, do koncovky se však nedostávala. Nepomohla jí ani výrazná převaha na rohy, z nichž nic nevytěžila. Gólmana Melichárka tak vyzkoušel jen dalekonosnou střelou Divíšek.

    Levý bek Příbrami byl ke gólu blíže v úvodu druhé půle, kdy jeden z obránců srazil jeho centr na branku, ale Melichárek ještě stihl míč vyškrábnout. Po následném rohu se Rezek snažil o střelu přes hlavu, ale místo toho se zranil a musel být odvezen do nemocnice.

    Nahradil ho Brandner, který oživil hru domácích, jenže v 60. minutě přišel brejk Brna, Vávra zatáhl míč do vápna, kde našel Lutonského a střelou pod břevno otevřel skóre.

    Z vedení se však hosté radovali jen dvě minuty, než Štípek našel před vápnem Baráka a jeho tvrdá rána zaskočila Melichárka. Příbramský odchovanec se tak trefil ve třetím soutěžním utkání po sobě.

    Brno mohlo rozhodnout deset minut před koncem, když postupovalo ve čtyřech proti jedinému obránci, ale Chrien pokazil přihrávku a brejk pohřbil. Víc už oba týmy nevymyslely a rozešly se smírně.


    Ohlasy trenérů:

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): Chtěli jsme to zvládnout tříbodově, ale respektovali jsme dobrou herní pohodu Brna. První poločas jsme hráli profesorsky, drželi jsme míč, ale nebyli jsme nebezpeční. Ve druhé půli jsme chtěli více vysunout Honzu Rezka a být více agresivní, ale přišlo jeho vážně zranění, což nás ovlivnilo. Bednáře dobře pokryl Košťál a chyběla nám tam kvalita dalších hráčů. Nebylo to ono. Naštěstí se nám povedlo rychle vyrovnat a neztratili jsme více než dva body. Šli jsme do rizika, protože jsme moc chtěli vyhrát, a kdyby byl soupeř přesnější, mohl nás potrestat. Ta remíza je nakonec asi zasloužená.

    Václav Kotal (trenér Brna): Po výhře nad Plzní jsem cítil, že kluci mají chuť ukázat, že to nebyla náhoda. Vstup do utkání nebyl ideální, Příbram nás dostala pod tlak, měla standardky. Pak jsme se dostali do šance, ale Briganta skvěle vychytal Hruška. Ve druhé půli jsme se zlepšili, měli jsme brejky, ale proměnili jen jeden. Navíc soupeř rychle vyrovnal. Jsem rád, že to kluci nakonec ubránili. Mohli jsme i rozhodnout z brejku, ale když takovou šanci nedokážeme využít, tak musíme být rádi za bod. Na tabulku se dívá dobře, ale jsme realisté, čekají nás teď těžcí soupeři. Vytváříme si ale dobrou náladu, abychom mohli hrát s těmito těžkými protivníky v klidu.


    1. FK Příbram - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

    Branky: 62. Barák - 60. Lutonský.
    Rozhodčí: Lerch - Hájek, Fišer.
    ŽK: Barák - Košťál.
    Diváci: 2 268.
    SYNOT Hráči utkání: Antonín Barák - Milan Lutonský.

    Sestavy:

    1.FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Rezek (51. Brandner) - Pilík, Barák, Štípek (83. Hadaščok) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Lutonský - Lacko (86. Moukanza), R. Buchta - Vávra (71. Chrien), Michal Škoda, Brigant - Řezníček (90. Schuster). Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.