<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    11. kolo, Základní část | sobota 24/10/2015, 20:15 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 1 230 diváků (22 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Oba týmy chtěly zlomit sérii bez vítězství a po opatrném úvodu začala lépe Dukla. Ve 23. minutě nacentroval Vrzal z levé strany před branku, míč prošel až k nabíhajícímu Krmenčíkovi a ten z voleje uklidnil míč křížnou střelou k tyči do sítě.

    Domácí inkasovaná branka probrala a brzy vyrovnali. Ve 28. minutě ještě Doležal ve velké šanci hlavičkoval jen do bránícího protihráče, ale za dvě minuty už se Jablonečtí prosadili. Štetina ve vápně strčil do bývalého hráče Dukly Matěje Hanouska a Pospíšil z penalty nezaváhal.

    Zdálo se, že se domácí probudili, jenže hned za pět minut si tým z Julisky vzal vedení zpět. Krmenčík u postranní čáry nejprve obešel Beneše, pak si obhodil i Matěje Hanouska a střelou na bližší tyč překonal Hrubého. Podruhé v kariéře tak dal dva góly v jednom ligovém duelu.

    Jablonecký trenér Šilhavý poslal po přestávce na trávník Tecla, domácí celek přidal, ale vyloženou šanci si nevytvořil a v 55. minutě místo toho udeřila Dukla. Berger se se štěstím dostal do vápna, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Štetinu a ten placírkou s rozmyslel skóroval. Jablonec poprvé v sezoně inkasoval v jednom utkání třikrát.

    V 61. minutě mohl snížit Tecl, ale dorážku po Doležalově střele nasměroval nad. Jablonec měl i smůlu, v 70. minutě napřáhl další bývalý hráč Dukly v domácím dresu Karavajev a jeho bombu zastavilo břevno.

    Domácí přikovali soupeře před vápno. V 74. minutě selhal ve vyložené šanci střídající Wágner, který poslal hlavičku mimo. Vzápětí vyškrábl hostující gólman Rada balon z brankové čáry. Jablonecký tlak byl ale naprosto drtivý a v 79. minutě vyústil ve snížení. Po Teclově přízemním centru doklepl míč od sítě Doležal.

    Domácí se hnali za vyrovnáním. Karavajev ale pálil těsně mimo a Doležalův gól sudí zřejmě chybně neuznali. Dukla přesto nakonec za pasivitu zaplatila. Po lehkém kontaktu Jurendiče s Matějem Hanouskem nařídil sudí Jech proti hostům druhou penaltu a střídající Wágner zajistil dělbu bodů.


    Ohlasy trenérů: 

    Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): Z mého pohledu jsme prospali první poločas. Laxností v obranné činnosti jsme si nechali dát dva góly, čímž jsme si to opět ztížili. Málo jsme běhali, soupeři jsme nechávali prostor. Věděli jsme, že Dukla hraje dobře kombinačně a dostali jsme dva góly z rychlých protiútoků. Do druhé půle jsme vstoupili lépe, měli jsme šance na srovnání, ale přišla chyba po vhazování, soupeř získal míč a byla z toho třetí branka. V té chvíli jako bychom se zbavili tlaku a začali více běhat, lépe kombinovat. Nasadili jsme dalšího útočníka, zjednodušili hru, což aspoň přineslo vyrovnání, které jsme si v daném okamžiku zasloužili. Měli jsme dříve další šance, které kdybychom dali, zápas bychom asi i otočili v náš prospěch. Musím uznat, že nás Dukla přehrávala, až druhý poločas jsme ji dostali pod velký tlak a zaslouženě vyrovnali.

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Možná bych mohl provést hodnocení jako přes kopírák, tedy stejné jako v minulých zápasech. Do 75. minuty jsme hráli velmi dobře, ale přesto zápas nedotáhli do vítězného konce. Utkání jsme rozehráli velmi dobře, podařilo se nám eliminovat tlak Jablonce, dobře jsme kombinovali a vstřelili jsme gól. Domácí si pomohli penaltou, my naštěstí opět přidali branku a dostali se podruhé do vedení. Do druhé půle jsme nevstoupili nejlépe, poté jsme ale vstřelili branku a opět jsme začali hrát lépe. Mohli jsme dát čtvrtou branku, byla tam situace, která se dala posoudit jako penaltová, ale nestalo se. Jsme zklamaný, v závěru jsme si od 75. minuty o gól koledovali. Příliš jsme ustupovali dozadu a už jsme neměli síly. Naší chybou jsme domácím nabídli snížení. Když se už zdálo, že to silou vůle uhrajeme, dostali jsme z penalty třetí branku.


    FK Jablonec - FK Dukla Praha 3:3 (1:2)

    Branky: 30. Pospíšil z pen., 79. Martin Doležal I., 90. Wágner z pen. - 23. a 35. Krmenčík, 55. Štetina.
    Rozhodčí: Jech - Kotík, Štěrba.
    ŽK: Rossi - Krmenčík, Berger, Čajič, Jurendič.
    Diváci: 1 230.

    Sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust (46. Tecl), Pospíšil, Rossi (69. Wágner), Mingazov (58. Trávník) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.

    FK Dukla Praha: F. Rada - Jurendič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (75. Miloševič) - Berger (89. Koval), Krmenčík (80. Jeřábek), Čajič. Trenér: Kozel.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.