<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    11. kolo, Základní část | sobota 24/10/2015, 17:00 | Městský stadion Ostrava

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 538 diváků (23 % z kapacity 15 081)
    Video


    Reportáž


    Zlá aktuální forma obou týmů se naplno zrcadlila i v kvalitě celého zápasu. Výkon Ostravy snesl ligové měřítko snad jen v zahajovací desetiminutovce. Aktivní vstup mohl přetavit v sedmé minutě ve vedoucí trefu Mišák, ale návrat do základní sestavy mu překazila dobře postavená tyč příbramské branky.

    Spousta chyb a nepřesností na obou stranách ale fotbal záhy stáhla do podprůměru. Příbram jedné z ostravských ztrát ve středu hřiště využila k rychlému přenesení hry: Susův pas nacentroval z pravého křídla Štípek k nohám Rezka, který se na deseti metrech zbavil bránícího Dostála a Pavlenkovi přesným volejem nedal šanci.

    Ostravu už nic horšího asi nemohlo potkat. Proti zataženému soupeři působila naprosto neškodně, a i když měla míč pod kontrolou, Hrušku v příbramské brance nevyvedla z klid ani náznakem.

    Příbrami stačilo bránit a čekat na brejk. Kdyby proměnila jeden ze tří rychlých kontrů do otevřené obrany, mohla mít už dávno před koncem klid. Bednář ale v 58. minutě s Pavlenkou obstřelil i bránu, Zápotočný o deset minut později záhadně snad ze tří kroků netrefil prázdnou bránu a totální střelecký zmar Příbrami završil čerstvý Barák, jemuž se po sólu zamotal míč mezi nohama a nakonec špatně vystřelil mimo.

    Hosty to deset minut před koncem mohlo pořádně mrzet. Mišákův povedený volej měl tvrdost i přesnost, ale Hruška stál na správném místě. Až čtvrtou vyloženou příležitostí už Příbram nepohrdla a Kramešovu ránu dorazil do sítě Barák.


    Ohlasy trenérů:

    Radomír Korytář (trenér Ostravy): Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám myslím i podařilo, ale gól, který jsme obdrželi, nás poznamenal. Měli jsme sice platonický tlak a převahu, držení míče a pohyb, ale naše produktivita je slabá. Nedokážeme bojovat v pokutovém území soupeře, nechceme tam jít, gól proto nemůžeme dát. Co z toho, když máme určitou převahu. Měli jsme dobré momenty, ale na soupeře, který dobře bránil, to bylo málo. Je to samozřejmě čára přes rozpočet. Počítali jsme, že Příbram porazíme a dotáhneme se na týmy před námi.

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): Ten zápas byl o nasazení a o bojovnosti. Pečlivě jsme se na to připravovali. Dostali jsme předtím dvě nadílky, zaměřovali jsme se na to, abychom dobře bránili a nedělali chyby. Ten atribut jsme splnili na sto procent. Byly tam sice nějaké šance, ale určitě méně než v minulých utkáních. Důležité ale bylo, že jsme si je vytvářeli i my, a nejdůležitější, že jsme si dokázali odvézt tři body, což nás snad zklidní. Nepodezíral bych domácí, že to neodbojovali. Ale narazila kosa na kámen. Narazili na mužstvo, které taky bojovalo a na hráče, kteří mají fotbalovou kvalitu a dokázali v důležitých momentech podržet míč a rozehrát.


    FC Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2 (0:1)

    Branky: 20. Rezek, 86. Barák.
    Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pochylý.
    ŽK: Kaša, Mičola - Pilík, Zápotočný, Štípek, Hruška.
    Diváci: 3 538.
    SYNOT Hráči utkání: Milan Baroš - Jan Rezek.

    Sestavy:

    FC Baník Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Ježdík - Lásik (77. Holzer), Mišák - Narh, Kukec, Mičola (56. Szotkowski) - Červenka (46. De Azevedo). Trenér: Korytář.

    1.FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnáníček - Štípek (75. Barák), Pilík, Rezek (85. Tregler), Končal (64. Krameš) - Bednář. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.