<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    10. kolo, Základní část | sobota 17/10/2015, 17:00 | Andrův stadión

    Góly


    Návštěva: 3 723 diváků (30 % z kapacity 12 474)
    Video


    Reportáž



    Trenér domácích Leoš Kalvoda musel oželet v sestavě zraněného Plška, ani na lavičku se nevešel útočník Malec. Trenér hostí Jindřich Trpišovský měl ještě větší potíže s marodkou, chybělo mu hned několik hráčů. V základní sestavě tak dostal šanci zkušený Švejdík a na pozici levého beka zaskakoval Kerbr.

    Od začátku se hrálo hodně ofenzivně na obou stranách. Ve 3. minutě utekl po pravém křídle obraně hostí Moulis, jehož centr napálil Vašíček jen do boční sítě. Hosté odpověděli akcí Jefremova, který parádně vysunul Bakoše. Toho včas zablokovali Radakovič s Hubníkem. Pak Sigmu dvakrát pozlobil Šural.

    Ve 13. minutě došlo k nebezpečné situaci. Při přímém kopu Kerbra se po souboji v pokutovém území na zemi ocitl Hubník, a byť sudí Paták nepřerušil hru, museli k hráči rychle doktoři. Vše dopadlo dobře, ale zkušený domácí stoper opustil hřiště na nosítkách a musel do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Místo něj šel na hřiště Rajnoch.

    Ve 21. minutě šla Sigma do vedení. Odražený míč si na hranici pokutového území zpracoval Houska a parádní střelou nedal Koubkovi šanci. O pět minut později už mohli vést Hanáci o dvě branky, Ordoš našel přesně Moulise, ale ten sám před brankou trestuhodně přestřelil.

    Sigma byla při chuti a ve 32. minutě měla další obrovskou šanci. Po odvážném průniku Radakoviče se ocitl sám před Koubkem Vašíček, ale trefil jen brankáře Slovanu. O tři minuty později Koubek opět Slovan výrazně podržel při ráně Hály z dvanácti metrů.

    Ve druhém poločase pokračovala Sigma v bojovném a aktivním výkonu. Střely Housky a Vašíčka obrana Slovanu odvrátila jen s vypětím všech sil. Na druhé straně ale přišel roh, který propadl na zadní tyči ke Kerbrovi a ten dotlačil míč do branky.

    Slovan branka nakopla, Shala pronikl do vápna, ale penaltu si nevykoledoval, po přímém kopu hlavičkoval těsně vedle olomoucké tyče Pokorný. V 58. minutě protáhl Buchtu ranou z dálky Šural, olomoucký brankář vyrážel na roh.

    V 71. minutě mohl jít Slovan do vedení, Bakoš nastřelil naštěstí pro Hanáky jen tyč. Olomouc ztrácela v této fázi hry lehce míče a byla pod tlakem útoků Liberce. Přesto mohla vyhrát, jenže Moulisova střela po Koubkově teči jen těsně minula tyč.


    Ohlasy trenérů:

    Leoš Kalvoda (trenér SK Sigma Olomouc): Dnes klukům nemůžu nic vyčíst, odehráli kvalitní utkání, hlavně v první půli, tam jsme měli vést více než o gól. O tom fotbal je, šance jsme nedali, soupeř nás potrestal. Nevím, jak branka vyrovnávací padla, prý to tam nějak dokopali. Bohužel, když neproměníme šance, nemůžeme vyhrávat. To mě mrzí, protože dnes jsme na to měli. Po vyrovnávací brance jsme se asi začali obávat o výsledek a Liberec nás přehrával. Roman Hubník je na pozorování do zítřka v nemocnici, ale nemělo by to být nic vážného.

    Jindřich Trpišovský (trenér FC Slovan Liberec): Utkání bylo dnem otevřených dveří. Spokojení byli asi fanoušci, kdyby Sigma vyhrála, tak asi nejvíce domácí. Bylo to nahoru dolů, skvělý fotbal v tempu. V úvodních patnácti minutách jsme Sigmu zamkli, měli jsme pohyb a tři šance, které jsme ale prováhali. Pak se zranil nejlepší hráč domácích Hubník a to domácí paradoxně nastartovalo. My jsme přestali hrát, ztráceli jsme míče, Sigma sbírala odražené míče ve středu hřiště. První půli jsme přežili díky Koubkovi a tomu, že nás soupeř nepotrestal. Byl to z naší strany netýmový výkon a my jsme plivnuli na vše, co jsme v sezoně zatím dokázali. Ve druhé části jsme začali stejně, opět to bylo špatné, přežili jsme další šance Olomouce, pak jsme si pomohli standardkou a od té doby se náš výkon o dost zlepšil. Ale situace jsme neřešili dobře, v závěru to zazdil Luckassen, ale zase jsme přešili šanci domácích o minutu později. Jeli jsme sem vyhrát, ale jsme rádi za bod.


    SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 1:1 (1:0)

    Branky: 21. Houska - 50. Kerbr.
    Rozhodčí: Paták - Mokrusch, Ratajová.
    ŽK: Rajnoch, Hála, Cana - Shala, Šural.
    Diváci: 3 723.
    SYNOT Hráči utkání: David Houska - Milan Kerbr

    Sestavy:

    Olomouc: Buchta - Hála, R. Hubník (17. Rajnoch), Radakovič, Vepřek - Petr (79. Navrátil), Ordoš, Cana, Houska, Moulis - Vašíček (62. Chorý). Trenér: Kalvoda.

    Liberec: T. Koubek - Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr (78. Mudra) - Jefremov, Folprecht, Shala (67. Bartl), Pavelka, J. Šural - Bakoš (85. Luckassen). Trenér: Trpišovský.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.