<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 17/10/2015, 14:30 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 3 042 diváků (53 % z kapacity 5 690)
    Video


    Reportáž


    Jablonec toužil po první domácí výhře v sezoně a začal aktivně. V úvodu Slavii přehrával, ale do výrazných šancí se nedostal. Jedinou nebezpečnější akcí první půle byla Pospíšilova střela šajtlí z 20. minuty, kterou hostující brankář Berkovec vyrazil a Latka odehrál balon pryč.

    Oběma týmům komplikoval hru těžký terén nasáklý vodou, a proto bylo k vidění dost nepřesností. Severočeši působili aktivnějším dojmem, ale ve finální fázi postrádali klid.

    Po přestávce Pražané přidali a v 55. minutě měli dosud největší šanci utkání. Na Štohanzlův centr za obranu si naběhl Voltr, ale na dlouhou nohu trefil jen boční síť. Ještě blíž byla Slavia k vedoucí brance v 66. minutě. Bývalý jablonecký hráč Jablonský napálil za vápnem odražený míč, domácí Pernica jej tečoval a gólman Hrubý jen sledoval, jak střela těsně minula tyč.

    Na opačné straně hlavičkoval nad Rossi. Domácí se pak dostali díky sérii standardek do mírného tlaku a v 75. minutě pálil po závaru z přímého kopu vedle Doležal. Pět minut poté se Jablonečtí marně dožadovali odpískání penalty a další větší šance se už nezrodila.


    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Šilhavý (trenér FK Jablonec): Doslova mě to s.... Je to takový zmar, doma nevyhrát už takovouhle dobu, to jsem naštvaný. Samozřejmě to člověk analyzuje zpětně, snažíme se pracovat, jak nejlépe umíme. Kýžený výsledek se bohužel nedostavuje. Nicméně dneska myslím, že bylo vidět, že kluci měli velkou touhu to zlomit. Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý, dostávali jsme se do předfinálních situací. Ale řešili jsme to netrpělivě, možná někdy zbrkle, nedůrazně. V prvním poločase jsme měli nějakou situaci vyřešit a dohrát to. V druhém poločase jsme měli taky vstup dobrý, pak byla pasáž, kdy Slavia zahrozila. V závěru to byla snaha, ale vyšla naprázdno. Z přemíry snahy a nervozity jsme se to tam snažili dotlačit, ale vůbec jsme se nedostali do tlaku. Bohužel jsme vyšli střelecky naprázdno, trápí nás předfinální a finální fáze. Zklamání, ale musíme pracovat dál. Potřebujeme to zlomit. Čím dřív, tím líp.

    Dušan Uhrin ml. (trenér SK Slavia Praha): Věděli jsme, že soupeř musí. Ale my jsme řešili své vlastní problémy, které jsme měli během těch čtrnácti dnů. Museli jsme dva dny odložit trénování, protože jsme měli nějakou chřipkovou epidemii. Bylo nás pět, takže poprvé v životě jsem dal dva dny volna. Před utkáním jsme se dali celkem dohromady, ale představa o vstupu do utkání byl jiná. Byl jsem naštvaný, protože jsme byli pasivní ve středu hřiště. Celá záloha se schovávala a soupeř nás mohl v první půli potrestat. V poločase jsme si něco řekli v kabině - jít do soubojů, přitvrdit. To se povedlo, získávali jsme důležité balony na půlce i ohrožovali soupeře. Samozřejmě jsem s remízou spokojený.


    FK Jablonec - SK Slavia Praha 0:0

    Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Caletka.
    ŽK: Rossi - Mikula, Souček.
    Diváci: 3 042.
    SYNOT Hráči utkání: Martin Pospíšil - Martin Berkovec.

    Sestavy:

    FK Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, M. Kysela, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust, Rossi, Pospišil (75. Trávník), Mingazov (59. Tecl) - Martin Doležal I (83. Wágner). Trenér: Šilhavý.

    SK Slavia Praha: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Štohanzl (87. Piták), Souček, Zmrhal (90. M. Vukadinovič), Černý (80. Frydrych) - Voltr - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.