<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    10. kolo, Základní část | sobota 17/10/2015, 20:15 | Doosan Aréna | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 9 877 diváků (85 % z kapacity 11 597)
    Video


    Reportáž


    V sestavě Plzně chyběl nemocný Limberský, naopak po zářijovém zranění v obličeji se do sestavy vrátil reprezentační záložník Kolář, který nastoupil s ochrannou maskou.

    Zlín, který patří k největším překvapením první třetiny sezony, se favorita nezalekl a hrozil z protiútoků, které však domácí obránci dokázali vždy na poslední chvíli uhasit. Postupně však plzeňský tlak začal zesilovat a ve 22. minutě přišel i první gól.

    Po faulu na Koláře Plzeň rychle rozehrála, Kopic si navedl míč do středu hřiště a vypálil. Míč sice šel přímo na brankáře Holého, ten však zasáhl hodně nejistě a míč si srazil do branky.

    Domácí pak Zlín přehrávali rychlými akcemi po křídlech a vytvářeli si další šance. Ve 32. minutě měl Kopic další velkou šanci, ale po centru pálil jen do Holého. Při této akci však sudí Lerch viděl přistrčení Pazdery do Baránka a odpískal pokutový kop. Míč si vzal Ďuriš, i když Holý vystihl směr, na dobře umístěnou střelu nedosáhl. Slovenský útočník se tak trefil v šestém utkání za sebou a celkem podeváté v sezoně.

    Do druhé půle však Plzeň nastoupila hodně nekoncentrovaně a už po minutě mohl snížit Poznar, jeho gól však sudí neuznali kvůli spornému ofsajdu. Záhy ale Procházka ve vápně přistrčil Koreše a sudí Lerch nařídil penaltu i na druhé straně. Železník ji proměnil, i když měl velké štěstí, jelikož brankář Kozáčik dokázal nohou zasáhnout, ale už nezabránil tomu, aby se míč i tak dokutálel do branky.

    A po hodině hry bylo dokonce vyrovnáno. Zlín rychle zaútočil, přišel dlouhý centr do vápna, na který si v plném sprintu naskočil volný Železník a hlavou se nemýlil.

    Jenže hned vzápětí si Plzeň vzala vedení zpět. Kovařík se postavil k přímému kopu z 30 metrů a parádní střelou se trefil přesně k tyči. Holý se natahoval marně. Stejně jako o čtyři minuty později, kdy ho další skvěle umístěnou střelou zpoza vápna překonal Hořava a definitivně rozhodl.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Krejčí (trenér Plzně): Věděl jsem, že se Zlínem to nebude snadné utkání, protože hrají opravdu dobře. Začátek se mi moc nelíbil, ale pak jsme dali šťastný gól, následovala penalta na 2:0, ale začátek druhé půle nám moc nevyšel. Zlín začal více riskovat, dal kontaktní gól, dolehlo to na nás a dostali jsme druhou facku. Ale ohromně si cením toho, jak jsme na to zareagovali a že jsme ukázali charakter. Je to pro nás ohromně cenné vítězství poté, co naši konkurenti zaváhali, a Spartu jsme tak dostali pod tlak. Musím pochválit kluky ze Zlína, nezalezli, je tam znát rukopis Boba Páníka. V první půli to několikrát ve finální fázi nedotáhli, ale hráli dobře celý zápas. Na jejich fotbal se dá dívat. Myslím, že s nimi před sezonou málokdo počítal, ale jsou pracovití, váží si toho, že mohou hrát ligu, a o některé hráče bude určitě v lize zájem.

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Neodehráli jsme špatný zápas, musím hráče pochválit za předvedenou hru. Byly tam ale individuální chyby, které soupeř umí potrestat, proto nemáme k výkonu i dobrý výsledek. Ale hráči se to učí a zjišťují, jak se liga hraje. Ale zlepšujeme se, už nejsme jen tupé mužstvo, které jen běhá, ale také začínáme hrát fotbal. Srovnat jsme mohli i dřív, rád se podívám na záznam toho gólu z ofsajdu. Hráli jsme dobrý fotbal, domácí nás nevzali na kolotoč, ale byli jsme jim dobrým sparingem.


    FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín 4:2 (2:0)

    Branky: 22. Kopic, 33. Ďuriš z pen., 65. Kovařík, 69. Hořava - 50. z pen. a 62. Železník.
    Rozhodčí: Lerch - Blažej, Kříž.
    ŽK: Železník (Zlín).
    Diváci: 9 877.
    SYNOT Hráči utkání: Jan Kovařík - Lukáš Železník.

    Sestavy:

    Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Kovařík - Hořava (89. Kučera), Hrošovský - Petržela, D. Kolář (60. Mahmutovič), Kopic - Ďuriš (80. Vaněk). Trenér: K. Krejčí.

    Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Matějov (80. Bartolomeu), Živulič, Holík, Koreš (73. V. Vukadinovič) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcviktoria.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.