<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 17/10/2015, 17:00 | Na Stínadlech

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 841 diváků (17 % z kapacity 17 078)
    Video


    Reportáž


    Jihlava přijela do Teplic s hodně špatnou bilancí - v předchozích šesti kolech získala jediný bod a propadla se až nad pásmo sestupu. A podle toho vypadaly její ambice - hluboko zatažený blok před vlastním vápnem, dlouhé nákopy a čekání na chybu soupeře.

    Domácí se sice aspoň snažili tvořit hru, jenže moc se jim nevedlo, takže se v podstatě celý první poločas hrál jen mezi šestnáctkami a bez šancí. Poločas bez jediné střely na branku a s jediným rohem ladil s pošmourným a ledovým počasím, ve kterém se hrálo.

    Po pauze ale zajímavých momentů aspoň o trochu přibylo. Už po minutě si na Krobův přímý kop z půli hřiště naběhl stoper Jablonský, odstavil si protihráče a jeho rána jen těsně minula jihlavskou branku. Ožila i Jihlava, jejíž hráči začali chodit do akcí aspoň občas ve větším počtu, ale trochu nebezpečná byla jen střela Jánoše z 52. minuty. Slabý, ale dobře umístěný pokus brankář Grigar od tyče jen s námahou vyrazil.

    Teplice začaly hrozit hlavně z rohů. V 64. minutě se míč potkal u bližší tyče s hlavou nabíhajícího Lüftnera a od ní zamířil jen těsně mimo, o tři minuty později se zase do odraženého míče položil Krob a brankář Hanuš měl s jeho tečovanou dělovkou hodně práce.

    Jihlava se postupem času dostala pod stále větší tlak, ale měla štěstí. Domácí se několikrát neúspěšně domáhali po závarech penalty za ruku, místo nich se ale téhle výhody dočkala pět minut před koncem Jihlava.

    Byla to nenápadná akce: po autu se na straně vápna snažil prokličkovat Dvořák a už se zdálo, že o míč přišel, jenže obránce Dressler při odkopu trefil jeho nohu. Míč si na značku postavil Vaculík a vzápětí ho poslal do odkrytého středu branky. Teplice pak sice ještě mohly vyrovnat, ale Bratanovičovu křížnou střelu z pravé strany srazili obránci na roh.


    Ohlasy trenérů:

    David Vavruška (trenér Teplic): Měli jsme velkou převahu, v závěru až drtivou, ale góly jsme prostě nedali a soupeř ano. V úvodu zápasu jsme si hru moc zjednodušovali a nakopávali, soupeř se potom líp pohyboval a sbíral míče, tím jsme prohospodařili první půli. Pokud se z toho Dressler poučí, nebude to žádný smutný příběh. Je to šikovný pravý bek, v lize začíná a tohle byla daň. Mohli jsme mít víc bodů, ale na kdyby se nehraje. A pokud jde o herní styl, je to nebe a dudy, ale to ať si posoudí každý sám.

    Milan Bokša (trenér Jihlavy): Bylo to zcela vyrovnané utkání, hlavně v prvním poločase, sice bez šancí, ale vůle se upřít nedá. Dokázali jsme eliminovat útočnou hru Teplic a nakonec jsme se dokázali prosadit tím, s čím jsme přijeli, tedy že se nějaká šance ujme. My jsme v posledních zápasech často neuspěli proto, že jeden nebo dva hráči nepodali dobrý výkon, teď naopak celé mužstvo fungovalo.


    FK Teplice - FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)

    Branka: 86. Vaculík z pen..
    Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Kožár.
    ŽK: Vondrášek, Jablonský, Fillo, Lüftner - Krejčí.
    Diváci: 2 841.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Grigar - Jan Hanuš

    Sestavy:

    FK Teplice: Grigar - Dressler, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Hora, Breite (76. Bratanovič) - Vondrášek (67. Táborský), Vachoušek, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - Demeter (80. Jungr), Jánoš - Fulnek, Marek, Vaculík (90.+1 Nerad) - Mešanovič (82. Dvořák). Trenér: Bokša.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: fcvysocina.cz
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.