<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    9. kolo, Základní část | sobota 03/10/2015, 15:00 | Adidas Aréna

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 3 127 diváků (63 % z kapacity 5 000)
    Video


    Reportáž


    Mladá Boleslav od začátku na hřišti dominovala a hrála pohledný ofenzivní fotbal plný kombinací na jeden dotyk. Už v druhé minutě zvedla fanoušky ze sedadel kombinační akcí, při které domácí předvedli sedm přihrávek z jednoho dotyku za sebou. Na konci však Zahustelovi ve velké šanci nesedla střela vnějším nártem. Neuspěl ani Čermák se svou hlavičkou.

    Po deseti minutách se Příbram začala dostávat z tlaku domácích, jenže ne na dlouho. V 15. minutě Mladá Boleslav vybojovala ve středu hřiště míč, přišla kolmice na Mageru, který přiklepl míč Skalákovi a reprezentační záložník technicky přehodil gólmana Hrušku.

    Příbram se nadále hlavně bránila, přičemž problémy měla hlavně levá strana v podání mladíků Baráka a Končala. Právě Barák ve 29. minutě prohrál souboj s Bořilem, který se ve vápně uvolnil, poslal střílený centr, který Dosoudil ve skluzu odkopl jen k Zahustelovi a mladoboleslavský záložník se trefil přesně k tyči.

    Zahustel měl o chvíli později opět velkou šanci, když po další rychlé kombinaci byl ve vápně zcela sám, ale vysoko přestřelil.  

    Do druhé půle nastoupili hosté přece jen aktivněji a Mladá Boleslav už nebyla tak úspěšná v kombinacích. Vepředu si však Příbram vytvořila jedinou vážnější šanci, ale Pilíkova střela byla sražena na roh.

    Hru domácích znovu rozhýbal až střídající Baroš, který po minutě na hřišti utekl po pravé straně a ideálním centrem našel Mageru. Pro něj už nebyl problém hlavou vstřelil už svůj šestý gól v ligové sezoně. Hned minutu poté vyslal Baroš do sóla Zahustela, který sám před brankářem nezaváhal a přidal svůj druhý zásah v utkání.


    Ohlasy trenérů:

    Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): Chtěli jsme potvrdit tři body z Jablonce a zvládli jsme to. Od začátku zápasu jsme za výhrou šli. Hráli jsme slušně a kombinačně. Byly tam další šance, které jsme mohli proměnit. Začátek druhé půle jsme byli trochu rozházení, ale pak se nám podařilo střídání a Milan Baroš se hned podílel na dalších dvou brankách a bylo rozhodnuto. Navíc se nám povedlo po dlouhé době v lize uhrát nulu. Takže jsem spokojený. Tým si sednul, zvyknul si na sebe a musím říct, že jsem dlouho nezažil, že by většina ofenzivních hráčů měla formu a já musel vybírat, koho z nich nechám na lavičce. Teď jsme se rozjeli, ale bohužel zase přichází reprezentační pauza a hráči z toho vypadnou, tak snad na to pak navážeme.

    Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): Je to jako na houpačce. Jeden týden čtyři góly dáme, druhý čtyři inkasujeme. Musím pogratulovat soupeři k naprosto zaslouženému vítězství. Je až neuvěřitelné, kam se Boleslav posunula, co se týká fotbalové kvality. Chvílemi mi našich hlavně mladších hráčů bylo líto. Na soupeře neměli, byly tam obrovské individuální rozdíly v kvalitě. Snažili jsme se bránit z bloku, ale pak nás domácí otevřeli jako sardinky. Po pauze jsme se zvedli, ale přišel třetí gól, který nás dorazil a byla to hra kočky s myší. Rozdíl mezi oběma týmy byl dnes markantní. Co jsem dnes Mladou Boleslav viděl, tak jejich ofenziva je konfrontovatelná i s tou plzeňskou. Opravdu se hodně zlepšili, až překvapivě.


    FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

    Branky: 29. a 71. Zahustel, 15. Skalák, 70. Magera.
    Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Caletka - Nenadál, Hrubeš. 
    ŽK: Čermák - Sus, Hnaníček, Dosoudil, Barák. 
    Diváci: 3127.
    SYNOT Hráči utkání: Jiří Skalák, Ondřej Zahustel - Aleš Hruška.

    Sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Vraštil, Kúdela, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel (86. J. Kysela), Čermák (69. Baroš), Skalák - Magera (80. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.

    1. FK Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Končal - Hnaníček, Krameš (74. Suchan) - Štípek (90. Hadaščok), Pilík, Barák (80. Jiří Mareš) - Rezek. Trenér: Tobiáš.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.