<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    8. kolo, Základní část | sobota 26/09/2015, 15:30 | Na Julisce

    Góly


    Karty


    Návštěva: 1 850 diváků (23 % z kapacity 8 150)
    Video



    Reportáž


    V základní sestavě Dukly nastoupil i lotyšský reprezentační stoper Gorkšs, jehož příchod byl oficiálně dotažen teprve v pondělí.

    K první střele se dostal v páté minutě brněnský kapitán Zavadil, ale Rada si s jeho pokusem nadvakrát poradil. Poté převzala iniciativu Dukla. V osmnácté minutě hostující Řezníček nepovedenou zpětnou přihrávkou vyslal do úniku Krmenčíka, kterého v šestnáctce na poslední chvíli odzbrojil vracející se Petr Buchta.

    Ve 39. minutě Pražané ze své převahy vytěžili vedoucí gól. V první chvíli to vypadalo, že gólman Doležal hlavičku Tomáše Bergera ještě na čáře, ale hlavní rozhodčí Orel po domluvě od pomezního Hocka nakonec branku uznal. Ani opakovaný televizní záběr nebyl úplné průkazný. Berger tak sedmým gólem v sezoně dotáhl nejlepšího střelce soutěže Lafatu ze Sparty.

    Brno začalo druhý poločas náporem a sevřelo Duklu na její polovině. Rada musel vyrazit Kerestešovu ránu z dálky. V 63. minutě už Zbrojovka vyrovnala. Kerestešův centr propadl až na zadní tyč k volnému Jakubu Řezníčkovi a ten hlavou překonal Radu.

    Vzápětí se Dukla mohla vrátit do vedení, ale Přikrylovu střelu vyrazil Doležal a dorážející Beauguel dostal míč do sítě z ofsajdového postavení. Francouzský útočník pak mohl skórovat regulérně, Doležal však jeho střelu pod břevno vyškrábnul na roh.

    V 74. minutě Brňané skóre z přečíslení otočili. Škoda přiťukl míč Jakubu Řezníčkovi, jenž se trefil přesně k tyči. Útočník hostující ze Sparty tak zopakoval dva zásahy z minulého utkání se Slováckem.

    Domácí měli v závěru několik možností na vyrovnání, pokaždé je však zradilo nepřesné zakončení. Brno si tak připsalo první ligové vítězství na Julisce.


    Ohlasy trenérů:

    Luboš Kozel (trenér Dukly): Dnešní porážku považuju za jednu z nejhloupějších nebo nejzbytečnějších z poslední doby. To utkání jsme měli zvládnout daleko lépe. První poločas jsme se snažili mít převahu, ale soupeř dobře bránil, byl organizovaný a nám se moc nedařilo dostávat za ně. Vstřelili jsme branku až v době, kdy jsme to možná ani nečekali. Bohužel nám moc nepomohla. Ač jsem o půli upozorňoval, že je důležité dobře začít a vstřelit druhou branku, tak jsme do toho vstoupili tak, že jsme se deset minut nedostali za půlku. Tam je nutné hledat počátek toho, proč jsme utkání ztratili. I řešení ofenzivy od nás nebylo dobré a vyvrcholilo to fatální chybou, kdy jsme dostali druhý gól. To byla pro nás velká rána, v závěru už to spíš byla křeč a snaha, kvality tam moc nebylo.

    Václav Kotal (trenér Brna) Připravovali jsme se na kombinační hru Dukly. Myslím, že se nám to dařilo eliminovat. Pro mě nepochopitelným způsobem jsme prohrávali po poločase 0:1. Podle toho, co řekl brankář, se míč odrazil od tyče do hřiště a to je všechno. Z lavičky to samozřejmě nevidíte, ale věřím brankářovi, že mluví pravdu. Jsem rád, že se kluci zdravě naštvali. Druhý poločas jsme podali velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězili. V prvním poločase jsme ztráceli druhé, třetí míče a tím jsme se nedostávali do kvalitní koncovky. Druhý poločas už byl o něčem jiném, prosazovali jsme se do pokutového území, byl tam dostatek centrů a dokázali jsme to i realizovat gólově. Řezníček má koncovku výbornou."


    FK Dukla Praha - FC Zbrojovka Brno 1:2 (1:0)

    Branky: 39. Berger - 63. a 74. Řezníček.
    Rozhodčí: Orel - Hock, Peřina.
    ŽK: Jakub Mareš - Lacko.
    Diváci: 1852.
    SYNOT Hráči utkání: Tomáš Berger - Jakub Řezníček.

    Sestavy:

    Dukla: F. Rada - Miloševič, Gorkšs, Štetina, Vrzal - Považanec (74. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Daniel Tetour (82. Čajič) - Berger, Krmenčík (59. Beauguel), Přikryl. Trenér: Kozel.

    Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (85. Malík), Lacko - Lutonský (90. Brigant), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Moukanza). Trenér: Kotal.


    VIDEO: iSport.cz
    FOTO: ČTK
    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.